Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (562)

plakát

Klan Gucci (2021) 

První hodina super, ale pak jsem měla co dělat, abych si udržela pozornost. Celé je to takové rozvleklé a roztahané, místy jsem se opravdu nudila. Pro mě tomu filmu chybí nějaká ta duše, něco, čeho bych se mohla chytit, ani postavy mě příliš nezajímaly. Režie mi přišla strašně odtažitá a bez pořádné dynamiky. Konec se pak taky jakoby tak nějak stal, ale vlastně úplně bez nějaké důležitosti či dramatičnosti. Zkrátka mi to nesedlo.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Velice dobrý film, který se dokáže v určitých místech přesně trefit do černého. Celý film je vlastně hodně děsivý, protože vidíte odraz dnešní společnosti a úplně jsem rozuměla té frustraci hlavních postav. Scénář je výborný, perfektní herecké obsazení netřeba komentovat a docela mě překvapila i hudba. Opravdu doporučuji a musím ještě říct, že posledních cca 40 minut mě dokázalo opravdu zasáhnout.

plakát

Můj syn (2021) 

Začátek velice dobrý, ale postupně se z toho stane takové prázdné nic. Je to strašná škoda, protože ten film měl všechny předpoklady k tomu být dobrým filmem. Téma, které nikdy žádného diváka nenechá chladným, fascinující syrové prostředí, výborné herce (James McAvoy opět hraje svoji extra třídu), ale scénář i režie postrádají větší tah na branku. Ve zhruba polovině mě to úplně přestalo zajímat a konec je opravdu velice banální.

plakát

Něžný bar (2021) 

Vlastně strašně obyčejný film, který vás nijak zvlášť nezasáhne, ale natočený s obrovskou lehkostí a citem, takže se mi na to moc dobře dívalo a měla jsem pocit, že to celé prožívám společně s hlavním hrdinou. Film vyzdvihuje především skvělé zahraná a velice vděčná role Bena Afflecka.

plakát

Red Notice (2021) 

Docela se divím, že si tohle Netflix nedokázal více pohlídat. Film měl totiž všechny předpoklady stát se velice fajn a zábavným blockbusterem, jenže k tomu mu chybí jakákoliv svižnost, lehkost a přirozenost. Scénář je děsně laciný a nemůžu uvěřit, že ten film stál skutečně 200 miliónů, ty peníze na tom fakt nejdou až tak vidět. Akční stránka totiž vůbec není oslnivá, některé momenty jsou vyloženě ošklivé (scéna s býkem v aréně) a lokace taky nejsou extra využité. Ve své podstatě film, který neurazí, ani nenadchne, nevadilo mi u toho trávit ty dvě hodiny, ale už teď mi je jasné, že za pár dnů si film vůbec nebudu pamatovat.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Tohle byla paráda. Ten film je samozřejmě velký úlet a je zde tolik věcí, které by normálně neměly fungovat, zvláště u mě, toto obvykle není úplně můj šálek čaje, ale ono to vážně funguje na 100%, jelikož z filmu jde cítit čirá radost z filmařiny a filmu nechybí srdíčko, což je zvláštní říct u filmu, kde hlavním záporákem je obří mořská hvězda a lidský žralok zde trhá lidi napůl. Skvělý výběr hrdinů, z nichž každý dostane ten svůj moment, ve kterém může zazářit a každý má nějaký svůj účel. Najmout Jamese Gunna byl nejlepší nápad DC posledních let. Bavila jsem se od začátku do konce. Vážně skvělý kino zážitek.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Blockbuster, jaký bych chtěla v kině vídat pravidelně. Dokonalý film? Rozhodně ne. Fanservis? Jo, možná, ale já patřím mezi ty, co si nemyslí, že fanservis je sprosté slovo, nebo že to vždycky znamená něco špatného. Já si užila každičkou minutu tohoto filmu, jde o vskutku epické, emocionální a osudové zakončení Hollandovské "první" trilogie, které navíc skládá poctu i všem předchozím filmům o Spider-Manovi. Jediný důvod, proč nedávám plné hodnocení je ten, že ústřední milostná linka na mě nepůsobila tak, jak asi film zamýšlel, ale i tak se bezesporu pro mě jedná o nejlepší Marvel od Endgame.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Film, který by moc chtěl vypadat jako něco ze starší tvorby Michaela Baye, ale k tomu mu chybí ta přirozená lehkost. Strašně těžko se mi to hodnotí a stále jsem někde mezi 3* a 4*. Na jednu stranu si člověk uvědomuje tu neskutečnou banálnost scénáře (obzvlášť závěrečná půlhodina je scénáristicky velice odfláknutá) a to, že spousta momentů nefunguje tak, jak by asi měla. Na druhou stranu bych lhala, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Je to taková zábavná blbina a nebýt té skoro až směšné závěrečné půlhodiny, s čistým svědomím bych dala 4*. Docela škoda, že film není určen pro kina.

plakát

Viník (2021) 

Bohužel jsem neviděla dánskou originální verzi, což je možná hlavní důvod mého vysokého hodnocení. Vědět dopředu, kam se celý film bude ubírat, asi bych nebyla schopná si film užit tak, jako jsem si ho ve skutečnosti užila. Naprosto chápu, že pro ty, kteří mají rádi originál, tohle může být naprosto zbytečný film. Na mě to fungovalo, po celou dobu jsem byla napnutá a neměla absolutně žádné tušení, jaké bude rozuzlení. A když k tomu přičtu naprosto výborného Jakea Gyllenhaala, musím dát 4*.

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Velice příjemný film dělaný od srdce. Film jede jasně podle šablony a už samotný popis je jasně předurčen ke ždímání emocí, ale film to dělá takovým tím přirozeným a nevtíravým způsobem. Emoce fungují přesně na místech, kde by měly. Velice milé překvapení.