Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (562)

plakát

Barbie (2023) 

Jeden z těch případů, kdy filmu pro mě uškodil až přílišný hype. Čekala jsem nějakou sofistikovanou satiru a komentář dnešní společnosti, do jisté míry to film splňuje a poselství filmu je upřímné, ale zároveň to vyznění je tak strašně jednoduché a čitelné od první minuty. Nevím, jestli je to úplně fér filmu vyčítat, je jasné, že Greta a Noah chtěli hlavně pobavit a zároveň něco sdělit tomu nejširšímu publiku a tak volí někdy až příliš doslovnou formu a ta mi občas vadila, já jsem zkrátka čekala více, ani jsem se tak nesmála, jak jsem doufala.  Nicméně návštěvu kina doporučuji určitě, Greta je dobrá režisérka, film je plný skvělých nápadů, herci jsou úžasní, zejména na Ryanu Goslingovi šlo vidět, že si užívá každou minutu. Film si někdy určitě ještě pustím a ten úspěch v kinech mu přeji.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Akční sekvence parádní, to jsem si hodně užívala a bylo to přesně to, co chci od dobrého letního blockbusteru. Jenže musím říct, že jinak vše okolo mi ne úplně sedlo. Celá ta zápletka s AI je hodně naivní a vysvětlovačky hodně utahané, až mi to ve výsledku bylo všechno vlastně jedno, protože jsem neměla pocit, že by šlo  o něco tak osudového, jak se film tváří. Ale nic to nemění na tom, že jsem se bavila, těch 160 minut uteklo jak voda a na další části v kině chybět určitě nebudu. 70%

plakát

To jsem já, Margaret! (2023) 

Takový milý neurážející rodinný film. Upřímně, film je určen především pro dospívající dívky, jejich mamky a babičky, a nejlépe pokud se můžou dívat spolu. Film ničím extra nenadchne, není zde žádný výrazně dramatický oblouk, žádná gradace, ale svým příjemným a nenuceným pojetím si tak pozvolna plyne a vlastně to docela příjemně uteče. Film už znovu asi nikdy neuvidím a za pár měsíců si na něho asi ani moc nevzpomenu, ale z nějakého důvodu mám pocit, že tu 4* si to zaslouží, jde poznat, že režisérka i herci do toho dali kus srdíčka.

plakát

Ghosted (2023) 

Film, ve kterém nefunguje absolutně nic. Jednoduchá přímočará zápletka je to poslední, co bych filmu vytýkala, protože od tohoto žánru jsem nic jiného ani nechtěla a když se všechno sejde, tak to může velice dobře fungovat, ale tady se to nesešlo vůbec. Nefungující humor, neexistující chemie mezi postavami a výsledkem je strašně prázdný film.  Škoda, že si to Apple nedokázal více pohlídat.

plakát

Tetris (2023) 

Trailer je pořád o level výše, ale jedná se o velice zábavnou jednohubku, kde všechno do sebe zapadá. Herecké obsazení je skvělé a dobová atmosféra vás vtáhne. Některé pasáže jsou zbytečně natahované a opakující se, filmu by bodlo prostříhat o takových 20 minut, ale bavila jsem se

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Nemyslela jsem, že to může být horší než čtvrtý Thor. Přitom ze začátku jsem si říkala, že půjde o neurážející marvelovku. Na to, že se to bude celé odehrávat před green screenem, jsem byla připravená, na co jsem ale připravený nebyla - MODOK. Jak tohle vůbec mohlo u marvelu a přes všechny ty schvalovací procesy projít? Něco tak hnusného jsem už dlouho neviděla, v momentě kdy se objevil na scéně, nemohla jsem tento film dál brát vážně. No a závěrečná půlhodina je jeden velký bizár s opravdu velmi špatně napsanými dialogy, nedalo se ani smát, spíše mi bylo líto všech zúčastněných. Škoda Kanga, který je opravdu výborný záporák, ale bohužel ho dali do špatného filmu. Marvel bude mít co dělat, aby tenhle přešlap napravil.

plakát

Bez kalhot: Poslední tanec (2023) 

Více než další díl Bez kalhot mi to připadalo jako další díl Step Up. Největším mínusem filmu pro mě bylo to, že se úplně vytratila zábavná složka, což moc nechápu, protože na to, aby Poslední tanec fungoval jen jako drama, má hodně plochý scénář. Předchozí dva díly jsou hodně fajn právě díky tomu, že se nikdy nezapomnělo na cílovku, a že hlavní účel je především bavit, zároveň se tam dal ale najít jistý přesah. Z Posledního tance se jakákoliv zábava vytratila a vzniklo z toho opravdu něco velmi nudného. Hlavní romantická linka na mě také nefungovala vůbec. Celé mi to přišlo, jakoby dělané hodně narychlo, kdy nebyl žádný čas se nad tím trochu zamyslet a jakoby tento film vlastně ani nikoho ze zúčastněných nezajímal.

plakát

Babylon (2022) 

Damien Chazelle je génius, který má před sebou ohromnou kariéru. Nicméně Babylon je tak strašně specifický film, že naprosto chápu jak plná hodnocení, tak hodnocení dvouhvězdičková, tohle nesedne každému. První dvě hodiny pro mě byly absolutní filmová extáze, jakou nejsem schopná popsat slovy. Z toho, co Chazelle a Sandgren dokáži dělat s kamerou, se mi bude točit hlava ještě dlouho. Tolik geniálních scén na tak krátkém prostoru (například natáčení první zvukové scény je absolutně fenomenální). Jako někdo, pro koho filmy znamenají tak moc, je Babylon vyznání lásky filmům a všem těm filmovým nadšencům. Jediný důvod, proč jsem váhala nad plným hodnocením je, že v poslední hodině místy filmu dochází dech (například pasáž s Tobeym Maguirem už mi přišla zbytečně navíc) a protože jsem nebyla tak propojená s postavami, jak bych si přála, ale jakmile si to člověk nechá rozležet, tak pochopí, že ta pointa je někde úplně jinde. Ne, Babylon u mě nepřekonal La La Land, ale pocit výjimečnosti jsem u sledování měla.

plakát

Když promluvila (2022) 

Film, který by moc chtěl být další Spotlight, na to úplně ale nedosahuje. Chvílemi jsem měla pocit, že sleduju dokument, ovšem ve druhé polovině už se našlo hned několik silnějších momentů (opravdové nahrávky Weinsteina) a docela oceňuji snahu o autentičnost. Pořád si myslím, že z toho šlo vytřískat o něco více, ale ve své podstatě to vlastně docela fungovalo.

plakát

Do morku kostí (2022) 

Slovo horor bych do popisu asi moc nedávala, chvílemi se určitě jedná o nepříjemnou podívanou, ale ve své podstatě jde o jemný romantický příběh, přesně takový jak to Luca Guadagnino umí. Kanibalismus je zde spíše jen jakási metafora, za kterou si každý může doplnit prakticky cokoliv. Je to také o hledání sám sebe a svého místa v životě. Ta romantická linka funguje, Luca je vždycky nejsilnější v těch malých prostých momentech. Timothée a Taylour jsou moc fajn. Filmu by se hodilo trochu prostříhat a zkrátit o takových 20 minut a konec měl asi působit silněji, úplně mě to nazasáhlo, ale jsem moc ráda, že jsem film viděla.