Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (562)

plakát

Hra o trůny - Rytíř Sedmi království (2019) (epizoda) 

Tak za mě jedna z nejlepších epizod celého seriálu a vůbec se za to nestydím. Hra o trůny nikdy nebyla o velkých bitvách, ty byly vždy spíše jako bonus. Tvůrci tento díl označili jako "love letters to characters" a já si to naprosto užila. Všichni víme, jaká epizoda bude následovat, takže jsem tuto epizodu brala zároveň jako jedno velké loučení. Emoce fungovaly na 100%. Že na podobné epizody už není čas? Já naopak tleskám tvůrcům, že ačkoliv mají jen 6 dílů ve finálové sérii, nechali si tuhle jednu epizodu naprosto dedikovanou postavám, aby se prohloubily emoce a dopad příštího nášupu byl tak o to větší. Schválně kolikrát jste během této epizody měli pocit, že danou postavu vidíte naposledy? A kolikrát jste si řekli, že to loučení bude těžké? Ten kdo říká, že tahle epizoda byla zbytečná a nesmyslná výplň, nikdy nebyl opravdový fanoušek Hry o trůny, nebo nikdy nepochopil, o čem to celé vlastně je. Jsem si navíc jistá, že tato a příští epizoda bude ve výsledku fungovat jako jeden velký epický film.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Předchozím dílům jsem dala 5*, závěr trilogie ale na plný počet bohužel není. Měla jsem pocit, že tvůrci vůbec nemysleli na to, že by filmy mohly růst s jeho publikem. Jak vycvičit draka 3 je totiž velice jednoduchý film a tento pocit jsem u předchozích dílů vůbec neměla, ty měly navíc větší náboj a mnohem větší osudovost. Zde se vytratilo jakékoliv překvapení, od první minuty budete přesně vědět, jak to celé bude pokračovat a vlastně pořád jen doufáte, že přijde něco více, ale ono nepřijde. Navíc mě místy dost tahal za uši až příliš dětinský humor, a znovu, tento pocit jsem u předchozích dílů nikdy neměla. Samozřejmě, stále je to nadstandard v rámci animovaných pohádek, já si to jako celek vlastně hodně užila, závěrečná část filmu také emocionálně funguje, ale škoda, že tvůrci přece jen netlačili více na pilu.

plakát

Roma (2018) 

Stále měním to hodnocení mezi 4* a 3* a stále si nejsem úplně jistá, které je to správné. Pro mě bohužel jasné vítězství formy nad obsahem. Ten film je neobyčejně natočen, působivá kamera a Cuarón působí spíše v roli jakéhosi pozorovatele a celé je to opravdu působivé. Některé scény vyloženě majstříkové (scénu porodu i nesmírně emotivní závěr jen tak z hlavy nedostanu), ale jako celek se mi film jednoduše ne a ne zarýt pod kůži. Co oceňuji nejvíce a důvod, proč mi možná ruka přece jen vyskočí k té 4*, je, že film je i silně feministický, ale naprosto přirozeným a nevtíravým způsobem.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Co to sakra bylo? Takový mišmaš několika různých žánrů. Docela by mě zajímalo, jestli to tvůrci přesně takto zamýšleli od samého počátku, nebo to z toho tak nějak vzešlo, čekala jsem úplně jiný film. Jsou zde momenty, u kterých většinou obracím oči v sloup, ale ono to pro mě z nějakého záhadného důvodu jednoduše fungovalo. Já se královsky bavila, taková podzimní zábavná jednohubka, kterou nic nezkazíte, když vyrazíte do kina. A já zase po delší době můžu napsat, že to bylo něco, co jsem dlouho neviděla.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Obrovské překvapení. Přiznám se, že jsem čekala takový ten klasický nudný debut, čili přehnanou snahu o umělecký art, ale jak já byla vedle. Ano, je to sice na první pohled klasický příběh o tom, jak obyčejná servírka ke štěstí přišla, ale strašně jde z filmu cítit, že je dělán od srdce. Navíc tam skvěle funguje předání emocí na diváka, cítíte to, co hlavní hrdinka. Zkrátka funguje ta změna atmosféry z lehce milé a přirozeně naivní v tu krutou a depresivní realitu, o které víte, že přijde a vědí to i postavy. Klobouk dolů před Bradleym Cooperem, výborný debut a nikdy by mě nenapadlo, že uvidím jméno Lady Gaga v boji o oscary, ale ona si tu chválu opravdu zaslouží, a Shallow je jasný oscar za song roku.

plakát

Všem klukům, které jsem milovala (2018) 

Tohle bylo taaak velké pohlazení po duši. Já jsem si to vážně užila, jeden z těch nevinných, milých a upřímných malých filmů. Tak má vypadat dobrá teenagerovská romantická komedie. Samozřejmě, není to film, na který byste vzpomínali za 10 let, scénář není výjimečný a film je předvídatelný. Ale ten casting je úžasný, chemie mezi postavami je velice přirozená a jakmile tohle funguje, tak každý film má z půlky vyhráno. Během filmu jsem si prostě jen říkala, že tady vše klaplo a perfektně do sebe zapadlo.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

V kině jsem se octla víceméně úplně náhodou, nejsem totiž zrovna fanynka prvního dílu. Je patrné, že pokračování vzniklo čistě pro peníze, film totiž postrádá jakýkoliv děj, nicméně jsem byla překvapená. Lily James je kouzelná a právě její část jsem si překvapivě docela užívala. V jistých momentech tam jde straaašně cítit ruka Richarda Curtise a to jsou přesně ty momenty, kdy máte chuť jen tak rychle zabalit kufry a nasednout na letadlo, směr nějaký odlehlý ostrov v Řecku. Zkrátka na části s Lily James se moc hezky dívá. Škoda té závěrečné půlhodiny, u které už jsem lehce trpěla, jak jsem již psala, ten film nemá děj a právě při závěrečné části si to uvědomíte nejvíce. Každopádně se v žádném případě nejedná o film, který by si zasloužil posměšky.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Taková fajn jednohubka, ale nic víc. Dobře to odsýpá, chemie mezi postavami funguje a nenudila jsem se. Ale chyběl mi tam jakýkoliv moment překvapení, nebo twist. Postavy si prostě naplánují loupež a pak se přesně krok za krokem děje podle toho plánu. Žádný zádrhel, žádný moment improvizace, kdyby jsem se o postavy alespoň trochu musela bát. Teda jeden twist tam možná je, ale ten je tak laciný a viditelný na míle daleko. Ale jak jsem psala, nenudila jsem se, takový klasický letní výplach.

plakát

Až na dno (2017) 

Film, který by se dal rozdělit na tři části. Ta nejlepší je jednoznačně úvodní část v hotelu, romantická linka funguje, mezi Jamesem a Alicií nechybí chemie a na to jejich milostné oťukávání se dívá moc dobře. Ovšem ty další dvě části, kdy už jsou hrdinové rozděleni, jsou zoufale nudné. Vážně, celé je to natočené s absolutním nezájmem. Nemohla jsem v těch jejich osobních liniích najít vůbec nic a vlastně jsem jen čekala na závěrečné titulky. Je to škoda, protože Alicia a James jsou dva výborní herci, kteří si zaslouží lepší projekty. Jeden z těch filmů, který vážně nemusíte vidět.

plakát

Panenka Jane (2014) (seriál) 

Nesuď knihu podle obalu! Tomuto seriálu jsem se dlouhou dobu záměrně vyhýbala a nikdy moc nechápala, jak je možné, že běží už 4 roky. No a pak stačil jeden víkend v posteli s chřipkou, kdy člověk hledá na netflixu něco, u čeho nemusí přemýšlet. A tak jsem skončila u Jane a musím teď napsat, že je to prostě boží. Seriál si dělá srandu z telenovel a dělá to sakra dobře. Naprosto absurdní zvraty téměř každou epizodu, ale podané tak neuvěřitelně zábavným způsobem, humor, který mi velice sedl, Seriál má navíc výraznou českou stopu v podobě jedné z hlavních postav Petry. Jsou zde časté narážky na české zvyky a tradice a samozřejmě, když američtí herci mluví česky a vůbec neví, jak čeština zní, nelze se nesmát. Jsem překvapená, že to píši, ale vážně už chápu, proč je tento seriál miláčkem kritiků, nebojte se ho