Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pokání

Pokání (2007)

Má srdcovka všech srdcovek. Pokání je jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků vůbec. Režisér Joe Wright je kouzelník a povedlo se mu zfilmovat něco neuvěřitelného. Po dlouhé době film, který se vyrovnal své knižní předloze a to se nestává moc často. U scény z Dunkirku mi běhal mráz po zádech. Po vizuální stránce film bere dech. Fascinující hudba, která naprosto právem získala oscara. Celý film zvedá nahoru ještě neuvěřitelných závěrečných deset minut. To už jsem byla úplně roztrhaná na kusy, a když začaly závěrečné titulky, já jen zírala na plátno a nechtělo se mi z kina odejít. Zmínit musím skvělé herce, James a Keira by se klidně mohli zařadit mezi zlaté páry filmového plátna, neztrácí se zde ani představitelky Brionny včele s velice nadějnou mladou herečkou Saoirse Ronan. Pro někoho Pokání může být nuda, nebo jen další film z řady, pro mě však Pokání v rámci žánru nemá konkurenci a film si nikdy nikým nenechám vzít. Má místo v mé Top 10 a myslím, že tam zůstane už napořád. Film, pro který je těch 5* málo, protože podle mě takhle vypadá dokonalost.

Před soumrakem

Před soumrakem (2004)

Když mě před dvěma dny totálně odzbrojil film Před úsvitem, neměla jsem ani tušení, jakým způsobem mě smete jeho druhý díl. Teď nejsem schopná ani napsat nějaký smysluplný komentář, Richard Linklater natočil filmovou lahůdku, ještě nikdy jsem se tak v nějakých postavách neviděla, ale tak moc až mě to děsí, zatímco v prvním filmu byly postavy stále plné ideálu a nadšení, o devět let později se setkali jiní lidé, potlučení životem a hned několika věcí, které jsou zde řečeny, se děsně bojím. Všudypřítomná otázka: "Co kdyby?", nestačila by jim ke štěstí třeba jen pouhá maličkost? Co kdyby si tenkrát před devíti lety vyměnili telefonní čísla? Bylo by vše jinak? Člověk však ne vždy jedná podle toho, co cítí, ale je svázán rozumem a různými předsudky. Otázky "Co kdyby?" se člověk nikdy nezbaví. Za celý 80 minutový rozhovor mi film dokázal několikrát zlomit srdce a zase ho dát zpět dohromady. Ten scénář je neskutečný, to psal člověk, který si něčím prošel a snaží se lidem něco dát. Proč miluji filmy? Protože jednou za pár let narazím na přesně takovýto film, který vám dá facku, a vy máte pocit, že zítra musíte vstát s trochu jiným pohledem na život. A ten závěr filmu už žádný komentář nepotřebuje. 100%

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Tak přesně tohle jsem teď potřebovala. Nádherný film, kterému nic nechybí. Výborná režie Sofie Coppoly, která dokázala naprosto skvěle zobrazit všechny vnitřní pocity člověka a dokonale je přenést na diváka. Jsem typ diváka, který miluje velké věci (momenty, myšlenky, pocity...) ukryté v těch malých a přesně to tady je. Chvílemi jsem se usmívala, chvílemi se mi chtělo plakat, emoce jsou zkrátka ve filmu na každém kroku, ale podávané tím příjemným a nenásilným způsobem. Výborný výkon Billa Murraye, kterému jsem věřila naprosto všechno, rozhodně ale za ním nezaostává ani Scarlett Johansson. Ztraceno v překladu je krásný film, který já jen tak z hlavy nedostanu a myslím, že ještě dost dlouho budu muset o něm přemýšlet.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Už u prvních sekund, kdy se rozezní první tóny a objeví se poletující pírko se mi do očí vrhají slzy (ano, je to už i z nostalgie). Forrest Gump je klasika, která rozesměje a zároveň rozbrečí. Vždycky, když se s někým bavím o filmech a náhodou narazíme na Forresta, okamžitě vidíte na ostatních úsměv a zároveň dojetí. Má neuvěřitelně silný vliv na člověka. Neznám nikoho, koho by film nějakým způsobem nedojal. Životní role Toma Hanksa a životní film Roberta Zemeckise. Toto je zkrátka DOKONALÝ FILM!!!!

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Miluji tento film. Přiznávám ale, že na poprvé jsem s ním měla problém. Hlavně prvních 15 minut jsem nemohla rozdýchat to bláznivé tempo a snad všechny barvy, na které si jen vzpomenete na jedné scéně. Musela jsem film stopnout a říct si - Co to jako je? Když jsem si však film nechala projít hlavou, z nějakého důvodu jsem si ho musela pustit znovu a naprosto mě odrovnal. Famózní soundtrack, herecké výkony a ta choreografie jednotlivých scén. Nyní si Moulin Rouge musím pouštět pravidelně. Za absolutní vrchol považuji "El Tango De Roxanne" u které mi vždycky stojí všechny chlupy na těle a jedná se o jeden z mých nejoblíbenějších filmových momentů vůbec.

Návrat do Cold Mountain

Návrat do Cold Mountain (2003)

Neuvěřitelně silný film z války. Anthony Minghella je mistr romancí a srdce mi bušilo od začátku do konce. Po odchodu Inmana do války sice přichází trochu slabší část, jenže po jeho útěku z nemocnice, kdy se touží vrátit ke své Aydě začne být film pro mě přímo dechberoucí. Mistrná režie, skvělé herecké trio v hlavní roli, nádherný příběh lásky uprostřed hrůz války. Pro mě jednoznačně nejsilnější momenty z filmu například část s Natalii Portman, rodiče bránící své děti za každou cenu a samozřejmě konec filmu, který skončil asi tak jak má. Mrzí mě jen, že Anthory Minghella už není mezi námi, věřím, že by nám toho ještě mohl ukázat hodně. Pro mě je Návrat do Cold Mountain jeho nejlepším filmem, který převyšuje i jeho nejoceňovanější film Anglický pacient. Film má neuvěřitelnou sílu a dokáže zasáhnout.

Uvnitř tančím

Uvnitř tančím (2004)

Tohle mě hodně dostalo. Je mi jasné, že spousta lidí nařkne tento film z citového vydírání, jenže film je natočen tak krásně a hlavně srdcem. U málokterého filmu jsem zažila takový nával emocí, že jsem se po skončení chtěla někde na chvíli zavřít. To, že se tady až moc tlačí na slzopudné kanálky diváka, mi vůbec nevadí, jsou zde ale i scény, které příjemně rozesmějí. Skvělé výkony hlavních představitelů, postava Roryho O´Shea je strašně dobře napsaná a musí na řadě z vás občas vykouzlit úsměv. Tento film jsem si zamilovala a vím, že si ho kdykoliv a ráda pustím znovu.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků vůbec. Film, který mě vždy totálně vyčerpá. Po skončení filmu jsem nebyla schopna slova. Zelená míle rozhodně není film, na který se člověk může dívat často, protože ho dokáže odrovnat. Frank Darabont po mistrovském "Vykoupení z věznice Shawshank" natočil další mistrovské dílo. Vynikající výkon Toma Hankse myslím nemá ani cenu zmiňovat, ale to co tady předvádí Michael Clarke Duncan, je neuvěřitelné. Ještě snad žádný herec mě tak nedokázal jediným svým pohledem dohnat k slzám, a že takových pohledů tady měl. Rozhovor v cele, kdy se Paul přijde zeptat Johna, co by si přál a následná scéna v kině je pro mě vždy těžce zvladatelná část, tady si vždy musím připomenout, že jde pouze o film. Zelená míle je další skvost kinematografie. Film, na který nikdy nezapomenu.

21 gramů

21 gramů (2003)

Neuvěřitelně silný film, který na vás dokáže přenést všechny emoce a také silnou depresi. Hlavně je to ale film, po kterém se člověk musí hodně zamyslet. Když začaly závěrečné titulky, nemohla jsem film vypnout, ale zírala na ty titulky a musela jsem vstřebat celý ten závěrečný monolog, v tu chvíli mi došlo, že jsem viděla naprosto mimořádný snímek, po kterém se cítím naprosto rozbitá na kusy. To, že film tak silně působí, je také hlavně zásluhou herců, kteří podávají excelentní výkony. Doopravdy výborný film po všech stránkách, který toho ve mně mnoho zanechal a takových filmů si vážím.