Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (148)

plakát

The Broadcast Tapes of Dr. Peter (1993) 

Přišel se zápalem plic a odešel z AIDS. Dr. Peter nebo spíše Dr. Aids byl kanadský lékař kterému bylo diagnostikováno v roce 1986 AIDS v jeho 29 letech. Odkud to pak asi vzal pan doktůrek. Asi někdo natrhl kaďák. A to ještě během té léčby dostal rakovinu, a do 4 let oslepl úplně. Televize CBS ho oslovila na natáčení krátkých videí ze života s AIDS aby více přiblížila veřejnosti pohled do této komunity. Natočil celkem 111 krátkých epizod o tom, jak se žije s nemoci a jelikož je to doktor, může to posoudit a zhodnotit z obou stran, což je asi tak platné jako krém na nohy beznohému. V roce 1992 zemřel v jeho 35 letech. Za 6 let se změnil z mladého muže v úplnou trosku která už ke konci nemohla ani chodit, neviděl a ještě ho dorážela rakovina. Že mu to stálo za to, si provrtat čokorolku šlehačkou.

plakát

Soud (2014) 

Preventivně jsem si ztlumil zvuk a pustil si k tomu hudbu (měl jsem tam zapnuté titulky). Tu jejich mateřštinu jsem vydržel ale když to došlo k soudu a začalo to jejich krákání rádoby angličtinou, opět jsem si zapnul hudbu. Nemohl jsem vydržet poslouchat jak znásilňují angličtinu! Tohle byl trhač uší! Tady bych zrovna uvítal varování od ministerstva zdravotnictví. A ty dlouhé statické záběry, to zapomněli vypnout kameru? Někdo nezařval "CUT!" nebo "STOP!"? A kdo to takhle kravsky nastříhal? Však to stačilo jenom o 100 minut zkrátit a možná bych vydržel i bez hudby.

plakát

Money Machine (2020) 

Masová střelba v Las Vegas v roce 2017 kterou začal Stephen Paddock si vyžádala 60 mrtvých a 867 zraněných. V tomto případu byla řada nejasností ze strany místní police a nedostatek důkazu které měli být v čas předloženy. Pochybení ze strany policie která jednoznačně mohla Paddocka zastavit už během jeho střelby. Nepohodlné záběry a řada na první pohled chyb jsou v tomto paktu ovlivněny tzv.neviditelnou chlupatou rukou trhu. V Las Vegas prachy nesmrdí a jediný kdo bude smrdět budete vy když vám dojdou peníze, potom Adios Amigos! Je to směs ekonomických zájmu a politických. Ty politické jsou spojeny s volbami a ty ekonomické jsou spojeny se společnostmi které vlastní kasina a které sponzorují některé volební kandidáty. Volební kandidát si chce udržet moc a potřebuje na kampaň peníze na které dostane od sponzorů. Sponzoři které vlastní tyto kasína si chtějí udržet návštěvnost a peníze které tam přitečou, tudíž nemají zájem v negativní reklamě a rozdmýchávání kriminality a nebezpečnosti v cestování do Las Vegas. Musí za každou cenu udržet pozitivní povědomí o tomto místě. Jediný kdo nám dává nějaký důvěryhodnější obrázek o motivu Paddocka , je jeho bratr Eric. Je to komplexní dokument který se dívá na příčiny a důsledky né tolik o psychologii masového střelce ale spíše záměrné nedbalosti policejního vyšetřování a úzce propojené vztahy mezi těmi, kdo vládne Las Vegasu ekonomicky a kdo si chce udržet politickou moc.

plakát

Active Shooter: America Under Fire (2017) (seriál) 

Tato dokumentární série o masových střelcích není životopisným příběhem jednotlivých střelců, o nich se dozvíte málo někdy skoro vůbec nic důležitého. Když se jedná o ne-bělochy, je skrývaná totožnost, motiv, rasa, etnikum, národnost, občanství, místo a datum narození, rodinně prostředí, duševní stav. _________________________________________________________________________________________________ 1.díl - Aurora, Colorado - 2012 Aurora - Střelba v kině na premiéře filmu Temný rytíř povstal - pachatel: James Holmes (europoid)                                                                                                  2.díl - San Bernardino, California - Střelba v San Bernardinu 2. prosince 2015 - pachatelé: Rizwan Farook a Tashfeen Malik (arabové)                                                                                                      3.díl - Charleston, South Carolina - Střelba v kostele v Charlestonu 17. června 2015 - pachatel: Dylann Roof (europoid)  4.díl - Washington, D.C. - Velitelství NAVSEA střelba 13. září 2013 - pachatel - Aaron Alexis (negroid)                   5.díl - Orlando, Florida - Masakr v gay clubu Pulce 12. června 2016 - pachatel - Omar Mateen (arab)                   6.díl - Santa Monica, California - 7. června 2013 vražda otce a bratra, střelba po cestě k vysoké škole a v ní - pachatel: Samir Zawahri (arab)                                                                                         7.díl - Oak Creek, Wisconsin - Střelba v chrámě Sikhů 5. srpna 2012 - pachatel: Wade Michael Page (europoid)            8.díl - Columbine, Colorado - Masakr na Columbine High School - 20. dubna 1999 - pachatelé: Eric Harris, Dylan Klebold (europoidi)

plakát

Vražedné bratrstvo (1999) (TV film) 

The order nebo také Silent Brotherhood známý také jako Brüder Schweigen byla organizace která dnešními by slovy představovala, vše co je politicky nekorektní. Zakladatelem byl Robert Jay Mathews, film však pojednává o činnosti organizace a jejich prvních aktivitách jako bylo vyloupení porno video obchodu, padělání peněz, bankovní loupeže včetně přepadení obrněné dodávky s penězi a jako třešnička na dortu vražda fanatického Žida Alana Berga v rozhlase. Film se zakládá na skutečných událostech, zjednodušená verze nepříliš energeticky zahraným Baldwinem který byl v roli Mathewse. Aktivity organizace byli v podstatě všechny představeny, film se nějak netáhne a jedna akce jde za druhou. Ovšem s pohledu ideologického to nebylo nějak hlouběji představeno a spíš tam zaznějí nějaké nadávky a demagogie než nějaká argumentace, takže to vypadá jako by všichni byli vymaštěni a jen všechny nenáviděli okolo. Klasická ukázka o tom, když někdo kritizuje rasovou politiku v zemi. Na toto téma vyšla kniha Silent Brotherhood od Kevina Flynna vydaná v roce 2009. O životě Mathewse se toho moc nedozvíte ani nic konkrétního o jejich členech až na Toma v hlavní roli Gallagher. Knížka o dost více vystihuje motivy a příčiny zrodu a pádu této organizace a samotného zakladatele.

plakát

Massacre at Virginia Tech (2008) (TV film) 

Není to TV film jak je tady uvedeno ale je to jeden z dílů dokumentárního seriálu od BBC "This World". Díl byl natočen v roce 2007 o masovému jihokorejském vrahovi Seung-Hui Cho, který zavraždil ve škole 32 lidi a 17 jich zranil. Tato masová střelba na škole se zapsala do dějin kriminalistiky jako jedna z největších masakrů na školách v dějinách USA. Na prvním místě se stále drží Andrew Kehoe který má na kontě 44 obětí. Jestli budem brát 21.století tak tutově tento Seung-Chuj Cho si drží svoje zlaté místo. Co se týče samotného dokumentu, jeho dětství popisuje jeho dědeček protože rodiče se stáhli někam do úkrytu a v dokumentu nebyli vidět. Těžko také sbírat informace o člověku co skoro nemluvil, trpěl selektivním mutismem, úzkostnou poruchou a depresí. Přece jenom něco vyhrabali od prarodičů v Jižní Korei přes psychiatry a jeho kamarády. Na to kolik toho měli málo k dispozici si myslím, že docela dokázali natočit ucelený portrét jednoho z největších mongoloidních školních střelců všech dob.

plakát

Narcos: Mexiko - Série 2 (2020) (série) 

V první sérii jsem si nemohl zvyknout na Felixe. Na to že to byl šéf mi přišel poněkud slabý, nevýrazný postavou nebo hlasem. Nevzbuzuje nějaký respekt, nevýrazné charisma a to je šéf i když možná ve skutečnosti tomu bylo jinak. Ten temperament na to že je světlá tortila tak je vidět že spíš by se pro něho hodilo otevřít nějakou mexickou restauraci a pod pultem by se servírovala rulička s koksem. Ovšem ke konci začal vystrkovat drápky když se začal opíjet mocí a to už se mi začalo líbit, začalo to mít gule! Od začátku této druhé řady se díl od dílu zlepšoval, méně těch telenovelových dialogů a více akce a napětí. K té akci bych dodal, že některé ty přestřelky byli tak nepřirozené jako kdybych se díval na béčkový film. Už jenom kolikrát drželi zbraně jako hráběmi a kalachy měli u pasu, to jak se chtějí strefit. Scény kdy střílejí pár metrů od sebe, několik lidí se snaží zastřelit policisty a naopak a nikdo není schopen se trefit. Měli vypnout světla abych neviděl jak špatně hrajou. Stovky nábojů a oni netrefí ani stodolu a to není jenom pár dílu ve druhé řadě, je to v celém seriálu. Těch posledních pár dílů to zachránilo jinak bych zůstal u 3* jako v první řadě.

plakát

Narcos: Mexiko - Série 1 (2018) (série) 

Nejvíc se líbil na těch všech deseti dílech hlas vypravěče a autentické záběry z té doby. Tohle bylo daleko od skutečného ztvárnění Mexického kartelu. Tohle neodpovídalo skutečným historickým událostem, tvůrci filmu hodně zahustili tento kekel. Hlavně že Felix je ze začátku absolutně brutální nemá s nikým soucit a potom se z něho stane citlivá bytost, odkud berou tyhle nesmysly, chápu že na začátku filmu vás to upozorní že příběh může být změněn aby byl více dramatičtější ale ono všechno vyšlo naopak. Přestřelky se nedají srovnávat jako ve starých řadách Narcosu. Samozřejmě když dělají zásah policisté, tak tam vběhnou v košili a bez vesty a začnou hulákat a střílet kolem sebe a potom se zjistí, že vlastně dostali špatný tip, tak jdou jinam a takhle několikrát. Policajti ještě větší másla než minule. Oni vběhnou kolikrát do nějakého baráku aniž by se kryli začnou z blízkosti na každého pálit bez upozornění. Nenapadne je obklíčit barák aspoň, vlítnou hlavním vchodem nebo bočním a začnou kolem sebe střílet, a to ani neví jestli se tam ukrývá ta osoba kterou hledají, tak ale chlapci na co je ten zvonek u dveří! Pabla na vás, plata o plomo, wolf or sheep! Tohle mi prostě chybělo, cvrček Felix nemá to charisma a vedle něho se točí samá pakáž, za scenérie, hudbu a na pár dobrých scének včetně té z Pablem, dávám 3*.

plakát

Skutečné Amityville – Dům hrůzy (2005) (TV film) 

Banda bab špekuluje nad neviditelným lítajícím průhledným hovnem. Snad si někdo nemyslí, že to, co tam kvákaly ty žáby, je čistá pravda. Je to kšeft v první řadě a nejvíc o tom kecají čarodějnice které jsou přesvědčeny o svém bludu. A takové pověrčivé a duševně nemocné sugestabilní rašple pouštějí do televize aby nám kázali že duchové existují. Když chcete bydlet v domě kde byla vyvražděna rodina a jste obeznámení z případem, tak samozřejmě že budete myslet na to, jaké to bylo když se taková událost stala. Vybavíte si v makovici záběry které jste viděli v masmédiích a nažene vám to hrůzu když jdete spát do stejné postele kde někoho odpálili. To je ale tak všechno! Čeho se jinak bojíte? Že vám nějaký duch vypije kafe, sežere snídaní nebo vám nasere do květináče? Tak proč se cpou do takového baráku? Aby mohli vyprávět děsivé pohádky na dobrou noc. Nějaká rodinka se na tom napakuje, filmaři, masmédia, spisovatelé a máme z toho parádní byznys. Využije se všechno, jako z porážkou domácího vepře, všechno se využije a to co zbude najebeme do párků a on se vždy někdo najde kdo ty sračky sežere!

plakát

The Price of Honor (2014) 

Romantika islámského světa, negerská pouštní kukačka se dá dohromady kvůli papírům s běloškou, která je ráda že si jí někdo všiml. V 15 letech se vdala, se divím že to vůbec bylo možné v tak nízkém věku a ještě k tomu v júéséj. Samice hned musela rodit, jak jinak když přijel Egyptský princ. To je zajímavé, snažil se ji převychovat na muslimku ale když si jí bral tak plival na ty svoje zákony a co nejde silou, jde ještě větší silou. Za pár let, přestala žrát vepřové, u ní by se jednalo o kanibalismus, začala si dávat nějaký šátky, prostě z ní udělal takovou buclatou Šeherezádu. Poté začal převychovávat svoje děti. Zakazoval jim setkávat se s ne-muslimy, držel je jak čokly na vodítku, bil je tam, nadával, co čekat, holky mají poslouchat podle svaté knihy. Během toho vám začnou obhajovat islám jak je mírumilovný a Korán nic špatného nekáže, tak když to nekáže Korán tak je to nějaká genetická vada? Nebo část tradic? Je to snad prostředím? Nebo mají rasové předpoklady k násilí? Co je to za vrchol pokrytectví, když si Arab najde bělošku která samozřejmě není muslimka, zplodí s ní dvě blechy, začne ji kázat co má a nemá dělat jako žena muslima a potom svým dětem zakáže se scházet s ne-muslimy. Třešnička na dortu je, že je zavraždí ale néééé zase experti začnou křičet, tohle přece není pravý muslim, hlavně že to říkají muslimové kteří se narodili v Americe ale ať je to teroristický útok nebo ublížení na zdraví nebo znásilnění, vždycky si najdou výmluvu a odstrčí je od své komunity protože se jim to zrovna nehodí do krámu. Jako dokument to mohlo být kratší, ty nudné pasáže matky, tam jí nemuseli dávat tolik prostoru, ta naivita a ignoranství zalité sádlem mě opravdu začalo nudit a srát dohromady.