Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (87)

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 6 (2024) (epizoda) 

Jeden z největších vrcholů herectví Jiřího Bartošky.  Skoro mi ten jeho úlek při operaci připomněl cholerický záchvat jednoho mého velmi dobrého kamaráda,  který už je bohužel stejně jako Tonda po smrti. Zřejmě nejlepší díl celého seriálu.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

Já osobně nechápu,  co si ČT slibuje ve své produkci od toho, že pokaždé,  když se dotva rozjede nějaký seriál,  tak celý děj bez jakéhokoliv důvodu zabije explicitními sexuálními scénami. Možná si slibuje  větší účast mladšího publika,  které je toho u internetu nabažené, ale za mě osobně ne. Jiné seriály,  co byly bez "soft porna" jsou dodnes úspěšné, zatímco o nějaké Boženě, Marii Terezii, teplých četnícich apod. už dnes ani nikdo neštěkne. Proč to pan Podzimek takto kazí nebo resp. kopíruje originál?

plakát

Zakázaný Bůh - Macocha - podivná smrt Pavla Švandy (2021) (epizoda) 

Výrazné napětí střídá jednotlivý exkurs do událostí politických i společenských, které předcházely smrti studenta Švandy. Celý díl oproti předchozím dílům, co byly hotové slataniny se vrací k precizitě a přerůstá v kriminální zápletku s politickým motivem. Režisérovi se rozhodně povedlo navést diváka k pocitu obrovské lítosti nad mladým životem, který mohl do naší společnosti něco přinést, ale jen kvůli tomu, že nespolupracoval, tak byl i přes domnělou normalizaci tvrdě zlikvidován. Já osobně jsem si uvědomil, že můj táta byl stejný ročník jako on.

plakát

Sebepoznání (2021) 

Osobně jsem hned po prvním díle dost rozpačitým. Nejspíš jsem o d toho očekával něco jiného. Rádoby příběh dvou lidí, co jdou na chalupu je hodně přehrávaný a vyumělkovaný, takže jim to vůbec nejde věřit. Samotné příběhy jsou do celého filmu nasazené hodně horkou jehlou. Za mě nejhorší jsou animované přechody Mezi každým příběhem a to, že žádná z osobností nemá uvedené v záběru jméno. Tudíž až na Duška, Kluse a Jelínka jsem pak přemýšlet, co jsou ti jednotliví další lidi vůbec zač. Gabriela Filippi tam měla až nevídaně moc místa a její vyznění spíš bylo jako projev léčitelky. Filn si dělal velké ambice na českou alternativu k The Secret, ale tím, že zde je hodně přehrávaný a ty příběhy nejsou v pořádném rámci s ještě vše to završuje nějakou zvláštní meditací se spojením myslí, tak to akorát ve výsledku dost lidí odradí než uvede ke změně smýšlení a osobnímu seberozvoji.

plakát

Zakázaný Bůh - Skrytá církev Koinotes (2021) (epizoda) odpad!

Bohužel nejhorší díl celé série. Mnoho z lidí, co bylo v podzemí dnes běžně působí v mainstreamové církvi. Většina ženatých kněží Felixe Davídka šla po roce 1996 do řeckokatolické církve a já mám tu čest se znát se dvěma z nich. Stejně tak jsem se poznal s jedním z biskupů, které Felix-infelix ( nešťastný Felix, jak se říká v Církvi dodnes vysvětil nedovoleně na biskupa v roce 1967. Rozhodně by se zasloužilo v dokumentu říci, že Felix byl nezvladatelný svérázný chlap už od seminář e a samorost. Mnoha lidem navykládal pohádky, po roce 1968 dokonce korzoval kolem olomouckého kněžského semináře a pokoušel se agitovat bohoslovce, aby seminář opustili a šli k němu. Dobře udělali, že dali raději na výzvu představených a hned si jej zaškatulkovali jako podivína. Tudíž téma zajímavé, ale jednotranné. Dalo by se natočit líp.

plakát

Příběhy domů (2007) (seriál) 

Trampoty rodiny Broušků i přesto, že celý díl je víc o jeskyních než jejich trampotách (např. Chybí i svědectví o tom, jak si starý Alois Broušek v klidu v e.1947 říká, že už doplatil úvěr na hotel a už v klidu to bude vydělávat a místo toho přišel rok na to bolševik a všechno jim sebral. Otázkou je, jak velké trampoty pro tento dům a celou rodinu přinese stávající covid histerie. :/

plakát

Tohle jsme my - Omluvy (2019) (epizoda) 

Za mě jeden z nejlepších dílů této serie. Nebylo to o ničem jiném než o odpuštění a řešení nápravy zpřetrháných rodinných vazeb. "Superman" se už konečně uklidnil a rozhodl se napravit to, co 40 let napravovat nechtěl . Uvidíme, kam se příběh posune dál.

plakát

Pomsta hříšnice (2012) (TV film) odpad!

Nevím, co to mělo být -zda pokus o historický výpravný film nebo romantické drama. Je zde ale řada nepřesností, které z filmu dělají frašku již od počátku: 1.roku 1427 v Čechách nevládl kníže Václav,; 2. I kdyby žil Václav, tak by se nepaktoval s husity; 3. Odvolávky na papeže nedávali smysl, protože v tu dobu byli papežové tři;4. Odkaz na zednáře a nový světový řád nedávají smysl, protože svobodní zednáři vznikli až téměř o 200 let později; 5. Nechápu proč husité jsou zde bez palcátů a dalších zbraní, které měli ve zvyku užívat; 6. Kališníci neřešili žádnou svobodu více náboženských vyznání, pouze chtěli reformy v Církvi;6. Vzhledem k tomu, že kališníci podnikali na Německo spanilé jízdy, tak by jen tak nepustili nějaký hrad bez boje. Po těchto historických nepřesnostech mi opravdu, ale opravdu lezlo na nervy, že co 20 minut jre ve filmu delší či kratší zastávka v nevěstinci nebo se tam ukazují odhalená ženská ňadra. Postava Roberta inkvizitora a průvodce Mongola je zde již jen završení absurdnosi celého děje.

plakát

Živé terče - Epizoda 3 (2019) (epizoda) 

Poslední díl, co se týče kriminálního napětí již byl na bodu mrazu. Spíše mi to připomínalo krimi s prvky situační komedie. Nejdříve dělají prehmaty sami detektivní kriminalisté Aaa pak nakonec i sám policejní ředitel. A nakonec se případ jen odloží a jedna z vražedkyň si dál tancuje na svobodě. Je to skutečně poněkud prazvláštní konec jedné imaginární olomoucké kriminálky...

plakát

Navždy svoji - Epizoda 6 (2013) (epizoda) 

Kromě Zdeňky s Ondřejem je to naprosto hořký konec. Kdyby to měl být pokus o Manželské etudy 2.0, tak pokračování je s výjimkou tohoto jednoho mnou zmíněného páru bez šance. Kdoví, jak to ostatně dnes po pěti letech vypadá a zda vůbec se něco výrazně mezi těmito páry změnilo.