Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (327)

plakát

Schodiště (2022) (seriál) 

Kdyby hlavního představitele hrál někdo blíže skutečnému slizounovi Petersonovi a ne Colin Firth, asi nemáme tolik o čem přemýšlet. Ale tak, že je někdo slizoun asi ještě neznamená, že není ve hře neskutečná shoda okolností s minulou "vraždou" a sovou ...

plakát

Jimmy Carr: Jeho temná esence (2021) (pořad) 

Neurazí*, nenadchne. Půlku vtipů jsem už někde slyšela??? *Pokud nejste příznivcem cancel culture, která má i svoje nesporné výhody, například to, že lidi třeba jednou začnou číst i něco jiného než Harry Pottera, teda asi v tom mezidobí, než se zruší veškerá literatura před rokem 20XX, když ještě autoři nevěděli, že si mají dávat sakra pozor, co píšou.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Vedle Zeleného rytíře nejlepší film minulého roku.

plakát

Jedním dechem (2021) 

Všechno se stalo přesně tak, jak jsme všichni čekali.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Po druhé sérii musím srazit hodnocení. Co mi vadí víc? Fakt, že Yennefer vypadá na 20 a Ciri na 21? Chápu, že čarodějky mají vypadat věčně mladě, ale tady mi to zkrátka nesedí. Nebo snad naprosto nevysvětlitelná Triss? Snad co zde zůstalo zachováno je, že je to stejné tele jako v knížkách, nikoliv ta poněkud průbojnější Triss z her. Nesympatický blb Vesemir nebo banda neschopných zaklínačů, z nichž jediný kdo trochu funguje, je Geralt? Hlavní hrdinové stále někde nacházejí nasedlané a připravené koně, Marigold se koupe zásadně v kožených kalhotech, scénař zcela zapomněl na vtip a odlehčenost a soustředí se pouze na drama, pomstu a zradu...

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Většina postav záporná, řada příběhů nedohraná, nakonec nějak moc rychle zabalené a celé naprosto nesmyslné, ale Jižní Korea nějak dobře umí tyhle alegorie chudí vs. bohatí (Parazit) a ve finále se mi to líbilo.

plakát

Příběh (2018) 

Asi je tam hodně práce s pamětí a rozpomínáním se a lhaním sama sobě a tak, ale mě celou dobu strašně bilo do očí to, že lidi, kteří pracují s koňmi (natož vedou vlastní stáj, která má nějak fungovat a mít nějakou reputaci), prostě nemají na nějaké výlety do restaurací, relax v bazénu nebo znásilňování holčiček čas, protože od rána do večera krmí, kydají, čistí, jezdí, trénují nebo shánějí veterináře a kováře a tak nonstop každý den, od 5 od rána do (v lepším případě) 10 v noci.

plakát

Severní vody (2021) (seriál) 

Seriál jsem si vybrala kvůli podobnosti s The Terror, kde jsou taky ledové kry a psychopati a eskymácké legendy a více či méně neschopní kapitáni a "medvědi". Komu se líbilo jedno, bude se mu asi líbit i druhé, mě však Terror zaujal o trochu víc.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Má to být vtipné? Moc jsem se nesmála. Má to být ze života? Je to málo ze života. Všechny čtyři postavy jsou moc ploché na to, aby vám záleželo na tom, co se s nimi doopravdy stane. Jsou to jen figurky v komedii, která moc nepobaví. Jo, prst v prdeli a pozvání na rande asi tak nějak vtipné je (a mám pocit, že už to v jednom českém filmu bylo), ale na celovečerní film mi to přišlo málo. Spíš je to takový sestřih scének prokládaný vatou. Možná kdyby to mělo hodinu a ne dvě, nedívala bych se pořád na hodinky.