Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (82)

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Hele, já nějak nevim. První polovina filmu je naprosto boží, vtipná, odsejpá to zcela úchylně a já se bavila božsky. A pak najednou přijde taťka a celej film je..divnej. Nevysvětlenej. Pomalej. Nesedí to. A když, tak divně. A blbě. I když na duo Tango&Cash si docela potrpím a jsou skvělí. Nicméně epický závěr otec/syn je divnej. Emočně mě to prostě nevtáhlo. Co jsem ocenila, byl Yandu, výbornej kousek od začátku do konce. Zbytek s tou planetou tam nemusel být a ani bych po něm nevzdechla. Ovšem dojem mi masivně kazily titulky v kině, protože autor psal jeho jméno Udondu nebo jak. No a závěrečné titulky, kde se nevyplatí čekat na meziscény, mě prostě vyprudily na kost. Takže za tři. První půlka za pět a tu druhou nechám běžet na televizi, až budu vařit nebo něco. Neurazí, ale nestojí mi to znova za to. Na druhou stranu chci ocenit, že každá postava má vypracovanou backstory a na scénáři se někdo fakt nadřel. Věřím, že potíž s druhou půlkou filmu je prostě jen můj dojem ze změny směru filmu, určitě si to ostatní dokážou fest užít. Je pěkný vidět, že i takovou úchylárnu lze konzistentně propracovat.

plakát

Deadpool (2016) 

Odpouštím Ti R.I.P.D. i Zelenou lampu. Vezmeš si mě?

plakát

Příchozí (2016) 

Amen verbalovi. *** Teda už dlouho mě žádnej film nevytočil tak jako Arrival. Tenhle film mě jako scifi fandu vyloženě nasral. PS: Husí kůže ke konci filmu, kterou tady popisujete, je obyčejná opruzenina, stačí zásyp. Celkově ten bullshit není scifi ani omylem (je to zatracený politologický rádobydrama s věčně zadejchanou IDONTUNDERSTAND zrzatou Louís, která nemá stejně jako jakákoliv další postava žádnou hloubku a začne být zajímavá jako prázdnej list papíru zhruba od desáté minuty navždy). Jediná scifíčkovitost je naprosto otřesná nehudební rádobytechnickotajemná muzika, dvě blbý sépie v zamženým akvárku, co prděj na sklo kroužky a občas monumentální pohled na černou pecku někde v luftě. Kam se tohle hrabe i na ten úplně blbej Oblivion! I ty pěkný vizuály na začátku jsou po chvíli už otravně tmavý a i záběr kamery shora dolů je naposedmé voser. A než se na mě oboří fandové dramatu se silným příběhem, tak ano, tohle je (asi) drama, ale spíš se kloním k faktu, že někdo pojebal dva žánry a honit si budou Ti, co normálně nejdou ani do jednoho z nich. Hlavní herku bych flákla fošnou po xichtě, aby aspoň jednou nasadila jinej výraz než "šoupl mi ho tam sousedův táta" a Hawkeye šup zpátky za zadek Černý vdovy! Tady je jeho role akorát cvakat tužkou u monitoru a možná si nakonec i vrzne! Blueh. Ale tak umění! Vizuály! Hudba! Mimozemšťani! Zadav se tím, divákuvole! SPOILER: Pokus jste nikdy nečetli žádný scifi a nečekáte, že bába má flashbacky z budoucnosti (odkud jinud??), že její kolega je bude otec jejich děcka (kdo jinej??), co se teprv narodí (jak jinak??) nebo že jim bomba nachystaná naprosto trapným minizáporáčkem s třicetivteřinovou motivací nic neudělá (co jinýho by měla??), asi si film užijete. Nicméně to vše se vejde do jednoho dílu Hvězdný brány! Já umírala zcela lineárně stejně jako příběhová linie už po pěti minutách a další hodinu a půl jsem se už jen vsázela sama se sebou, čím dalším mě ta zhovadilost nepřekvapí. Nepřekvapila ničím, vyhrála jsem. PPS: Jaktože má flashbacky? Naučila se to z toho jazyka? Jak se může něčí mozek přeprogramovat z něčeho, co dokážeme i v současnosti jednoduše matematicky obsáhnout? Takže viděla budoucnost už předtím? Viděla vlastně, to víme. Takže jejich jazyk jí nic neudělal, ačkoliv to tam řešej. Tak proč to řešej, když to nic neudělalo? A jaktože se ten jazyk najednou naučila? Jaktože najednou mohla mezi ty sépie? Proč toho otce děcka nakonec odehnala, mrcha prašivá, když všecko věděla předem? Neumí držet hubu, lingvistka? A proč má sakra furt ten samej dementní výraz? Proč si musím přečíst knihu jenom proto, že to nějakej mrcas nestihne vysvětlit za dvě hodiny?

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Celkem crap..ani nevím, jak jsem zvládla čtyři díly v řadě.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Do půlky tři hvězdičky, od půlky už jsem se nudila, malej Jaden mě vyloženě s*al ještě víc než to šílené ekovnucování, takže to s hodnocením zprůměruji. Nenadchlo, nezaujalo, ani se o nic nesnažili..upřímně mi nejde na mozek, proč tolik dobrých nápadů zanikne, snímky jsou skvěle natočené s minimálními náklady a urvou srdíčko, zaujmou k přemýšlení..a pak se vezmou prachy a někdo udělá TOHLE. Ne, neznám originál, jak zde ostatní píší, prostě jsem ohledně snímku byla tabula rasa a nedá se říct, že bych se cítila obohaceně. Upřímně- letí to k nám a přistane to na Manhattanu. Okamžitě nechte jídlo na plotně, děcko někomu strčte, tohle je tajná akce. Obří robot..zmatený chlapec, jemuž zemřeli rodiče..jááj..

plakát

Azumi (2003) 

Řeknu to takhle: ZLATEJ KLAN LÉTAJÍCÍCH DÝK. Začátek filmu jsem si pořád říkala ok, ok, pomalu se to rozjíždí, budiž, jsou to japonci a Ti ty filmy prostě dělají trochu jinak..a pak došlo na první bojové scény. Vypínám, odcházím. Hudba prima, herci nejsou špatní, ale ty efekty se logikou a kvalitou rovnají zakázanýmu království a na to nemám dost mozkových buněk, abych si mohla dovolit o nějaké přijít. Možná to pak dokoukám..proklikám..

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Pilotní díl mě dostal, ale po čtyřech dílech to je pořád to samé. Všechny příběhové linie jsou od pilotu jasně dané a pak už to jen klesá. Jediná nejasná a ještě zajímavá věc je deník, zda bude jedna obět na jeden díl či více. Ale na druhou stranu je mi nevychovaná ožralá náctiletá sestra naprosto ukradená a klidně bych se obešla..stejně jako bez většiny vedlejších příběhových linií a americké lásky. Mé oblíbené seriály mě většinou přimějí stihnout za víkend minimálně jednu řadu, tohle ani moc ne.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

To je teda síla! :D Víc mlácení lopatou po hlavě se tam už nevešlo. V mojí hitparádě dávání do držky obsazuje asi první místo. Příběh je slabší a nad logikou se radši nebudu ani zamýšlet, ale lopaty to jistí na čtyři hvězdy. Je fakt, že mne nadchly už úvodní titulky, výborně udělané. Bavila jsem se.

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Muži, co zírají na kozy a tohle. Celou dobu mám pocit O MŮJ BOŽE CO SE TO DĚJE a přesto se neztrácím a stále se bavím- těsně, ale za pět.