Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (342)

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Pokud máte rádi přísný britský humor, nezbývá mi nic víc, než vám doporučit se "vydat" na výše zmíněný konec F***ing světa, protože to byla vskutku jízda. Musím říct, že jsem na tento projekt narazil náhodou. Nevěděl jsem vůbec do čeho jdu, nicméně hned po pilotní dílu jsem věděl, že to bude stát za to. Dvě hlavní postavy jsou jeden z hlavních důvodu mého kladného hodnocení spolu s výbornou kamerou a i celým vyprávěním příběhu. Mělo to spád, zvraty a neméně vtipných situací, kde herecká dvojice excelovala. Britové tenhle styl žánru prostě umí, dávám silných 5 hvězd. Pobavilo!

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Ozark je přesně ten typ seriálu, kdy při každé scéně jen čekáte, až se zase něco pos*re. Těch zvratů a různých vyústěních situací tam je na příběh Martyho Byrdea a jeho family možná až moc. Na druhou stranu díky tomuto faktu děj a akce prakticky nestagnuje, spíše vrcholí každý dílem více a více. Bude vám pár dílů trvat, než se vám postavy dostanou pod kůži, ale až se tak stane, budete hltat tyto rodinné trampoty ve velkém. Musíte si zvyknout na trochu přehnané scény a extrémy, které udiví. Těšit se však můžete na skvělé herecké obsazení a na výkony s tím spojené. Celý příběh si rozhodně nebere servítky a nedá se říct, že by bylo nějaké hluché místo během obou sérií. Dávám 75%.

plakát

Psychiatr (2018) (seriál) 

The Alienist rozhodně předčil mé očekávání. Precizně natočený seriál, kde všechno vypadalo dobře promyšleně. Až si říkám, jestli jsem vůbec schopen něco tvůrcům vytknout. Herecké obsazení rozhodně na vysoké úrovni, dokonale to vše do sebe zapadalo. Příběhově to bylo taky super, temná atmosféra New Yorku ke konci 19. století rozhodně nebyla na škodu. Začátek hned vtáhl do děje a po mírně hluchém místě v první polovině linie už jen dějově gradoval. Rozhodně stojí za to dát této partě vyšetřovatelů šanci. 80%.

plakát

Ghúl (2018) (seriál) 

Sledování tohoto seriálu se dá přirovnat k jízdě na horské dráze. První díl na vás už od začátku dýchne hodně deep atmosféru, což je podle mého přesně to, proč si většina konzumentů tento seroš pustila. Nicméně to je asi největší pozitivum první části. Ta měla navnadit na následné pokračovaní a leccos nakreslit, což se stalo, ale některé mohla odradit od dalšího sledování malou akčností. Když jste se přelouskali ke druhé části, muselo to být pro vás příjemné překvapení. Druhá část měla přísný ráz a hodně bavila. To je asi hlavní důvod, proč toto dílo vychvaluji. Spolu s temnou atmoškou a celkem i hustými postavami to mělo náběh na zajímavý příběh. Jak už to občas bývá, konečná část zasazena do posledního, třetího dílu zase tolik radosti nepřinesla. Nechci tady úplně spoilerovat, a tak jen upustím hodnocení a rozhodně doporučím dám tomuto výtvoru Indické sekce Netflixu šanci. 75%.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Musím přiznat, že při pár scénách jsem měl stažené pozadí, takže v tomto film obstál. Abych to shrnul celé hezky popořádku, líbilo se mi, že ani na začátku nebyla žádná velká odmlka od lekacích scén. Mohlo to být sice trochu ostřejší, ale i tak jsem byl navnaděn na další pokračování filmu. Následné scény s jezdící židlí po schodech, nebo v provazovém výtahu byly fakt cool. Celkový děj filmu mi nedával zpočátku moc smysl, některé scény jako by tam byly kýčovitě zasazeny, ale postupně jsem to nějak rozluštil. Musím říct, že ty necelé dvě hodiny promítání mi rychle utekly, což je zřejmě dobré znamení. Nicméně největší mínus filmu byla jeho závěrečná část, která leccos vysvětlila, ale žádný vygradování děje nepřišlo. Místo toho jsem mohl vidět stupidní chování aktérů, které u takových filmů není tak nevídané, ale tady to bylo občas přes čáru. A že na konci byly nějaké dech beroucí záběry, to se také říct nedá. Abych to celé nějak zhodnotil, rozhodně toto pokračování předčilo první dílo. V tom jsem tak nějak doufal, takže jsem nemohl být zklamán. Hezké navázání v konečné scéně na předchozí film. 65%.

plakát

Phantom (2015) 

Phantom aka Indický James Bond je pro mě příjemným překvapením. I přes dvouhodinovou stopáž měl film stále spád, příběh byl velmi dobře sepsán, takže vás hned vtáhl a nepustil. Akční scény byly bez výraznějších nedostatků, opravdu mě celkem nenapadá nic, co bych musel tomuto dílu vytknout. Myslím si, že příběh borce vyvrhela, který je poslán na sebevražednou onemanshow, prostě musí bavit každého, kdo není hater. Je samozřejmé, že v průběhu dobrodružství nezůstane Sandokan osamocen, a tak mu zdatně sekunduje sympatická Katrina. Celkový koncept filmu má navíc aktuální nádech, o to je to zajímavější. Já jsem spokojen! 80% pro indickou kinematografii.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Pokud vydržíte slabší první polovinu tohoto díla, tak po druhé budete mít výrazně kladnější pocity. Film se rozjíždí opravdu pomaličku, přirovnal bych to k mému klasickému všednímu dnu. Po kalbě ráno vstanu a začínám hledat sám sobě smysl. Přemýšlím jestli půjdu na přednášky, na které stejně nepůjdu a pomalu se probouzím. Odpo nějaké to cviko, ale už se pomalu rozjíždím a přemýšlím kam večer zakotvím na pivko, začínám plně fungovat. Ve druhé části tohoto představení se stal film zajímavým, pěkný jakoby western s dobrou plejádou herců, kteří se, ač všemožně zmrzačení, snažili pozabíjet pár indiánů na záchranné misi. Způsob vyprávění příběhu se mi fakt líbil, trochu Tarantino styl, a to cením.

plakát

Vzmuž se (2015) 

Ano, romantická komedie, kde je v roli rádoby prince Simon Pegg. A ano, já dávám čtyřhvězdu. Proč? Protože tento film měl ve zkratce všechno, co bych si představoval ve správné slaďárně. Ze začátku to byl sice trochu nezvyk vidět Simona jako romantika, dobývajícího srdce žen, a přitom u toho nebyl pronásledován zombíky, nebo mimozemšťany. Ale na druhou stranu to beru jako příjemnou změnu, která evokovala v příjemný snímek. Lake Bell zde byla sympatickou druhou polovičkou. Příběh měl i pár vtipných pasáží, tudíž jsem spokojen. Ke konci bych lehce ubral z romantické stránky věci, přeci jen už to vypadlo trochu kýčovitě. 70% však dávám i přesto.

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) 

Kde je ten Stránskej vyprcanej?! Už tady měl být 4 minuty!

plakát

Nezlomný (2014) 

Byl jsem skeptický směrem k tomuto filmu. Už jen proto, že režisérské počiny od našich poloviček jsou většinou slabé odvary. Nicméně tento odvar bych rozhodně přívlastkem slabý nenazval. Naopak, fakt se mi to líbilo. Sice bylo vidět, že se v některých pasážích Angelina snažila hrát trochu až přehnaně na city, ale ve výsledku jsem to celkem bez problémů akceptoval. Nevadila mi ani delší stopáž, film se odvíjel celkem v tempu. Nebyla tam žádná slabší pasáž, kde bych nějak ztrácel pozornost. Dobře stavěné a poutávé dialogy spolu s hereckými výkony posílají tento film vysoko v mém žebříčku. I jako válečný film v úvodní fázi toto dílo obstálo. 80% je myslím adekvátní ohodnocení.