Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (342)

plakát

Takoví jsme (2013) 

Hodně odporný film, teď už jde o to, jestli jste "gurmán", nebo ne. Já se mezi tyto gurmány rozhodně neřadím, a tak jsem pár scén sledoval se sklíčeným výrazem na tváři. Nicméně bych to nebral za až tak negativní charakteristiku. Rozhodně to není hororové béčko, které bych po pár dnech zapomněl. Až na ty kanibaly, jsem se vcelku bavil. 55%.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Byl jsem velmi zvědavý na další Soderberghův film, už jsme proto, že předešlé filmy posledních let u mě moc nadšení nevyvolaly. Bohužel ani toto dílo bych nezařadil do skupiny "úspěšné". Nejvíce mi vadil nepřehledný děj a průběh celého filmu. Místy jsem se ztrácel, a to dost kazilo dojem. To vyúsťovalo k mnohým překvapivým momentů během sledování, což většinou není ku neprospěchu, ale tady si tím tak jistý nejsem. Nicméně kvalitou tento film oplýval, jak po herecké, tak i režisérské stránce, celková koncepce vypadala zajímavě. Konec se mi líbil, a tak to celkově dá na 60%.

plakát

Komorník (2013) 

Vcelku zajímavý filmový počin, ale trochu fádní. Je jasné, že "amící" to žerou, už 12 let v řetězech ukázalo, že tématika černošské historie na americkém kontinentu je atraktivní téma, ze kterého lze vytřískat srdcervoucí filmy. Tady tento problém byl zasazen k nijak zajímavému příběhu, který ovšem nebyl nudný, díky dobré plejádě herců. Sám o sobě příběh o komorníkovi mě vůbec nezajímal, za chvíli budou točit i o uklízečkách co pracovali v Bílém domě. Dávám 60%, herecké výkony výborné.

plakát

Kočka (2012) 

21 Jump Street, akorát v ženském podání, kde Miley Cyrus nahradila Tatuma a Hilla. Toto provedení postrádalo všechny aspekty, které se mi líbili na mužské verzi. Přeci jen ale ještě v době, kdy se film točil, byla Cyrus vcelku pohledná a sympatická. Proto nehodím So Undercover do odpadu, ale přidám jednu hvězdu za Miley.

plakát

Zombie Hunter (2013) 

Hvězda za "zombíky", jinak nudná, nic neříkající skládačka špatných nápadů "Krále".

plakát

Plush (2013) 

Zvláštní, ale ne nezajímavý thriller s dobře hrající, či hárající Emily Browning. Ačkoliv průběh a vyvrcholení celého filmu spadal do podprůměru, dala by se tam najít určitá pozitiva. Herecké výkony byly jedním z nich, nicméně ostatní škatulky už tak kladem naplněné nebyly. Počáteční scéna měla napovědět, jak se nějak tak bude vyvíjet děj, ale vypadalo to až do závěru, jako by to bylo obyč drama o lásce a sexu. Film si jel úplně odlišným dějem po celou dobu, na konci se to ale všechno totálně převrátilo. Posledních pár minut to bylo ooopravdu napínavé, díky nechci. 20%.

plakát

Jednou ranou (2013) 

Až moc roztahaný a špatně uspořádaný film. Sam Rockwell rozhodně zvýšil zajímavost, ale po nadějném začátku ani on nedokázal zastavit vlak řítící se do propasti. Propast to byla v podobě skoro dvouhodinové stopáže na materiál stačící sotva na 3/4. Všechno bylo takové pomalé, protahující až do nudy. To mě nutí dát 2 hvězdy, mělo to náběh na dobré drama.

plakát

Shadow Walkers (2013) 

Velmi podivný příběh s ještě podivnějšími herci. Rhys Wakefield je opravdu nesympatický to člověk, na psychopata v Očistě dobrá věc, ale tady? Špatný tah tvůrců. Jaksi mi unikla pointa celého filmu, bohužel nebyla, ani na konci, vysvětlena. Nedává to moc smysl, a tak už si radši nebudu lámat hlavu a jen odevzdán svých 20%.

plakát

Lovec trolů (2010) 

Norská kinematografie vyplodila do světa originální snímek. Tato tématika je zajímavá, ale i tak jsem nečekal nikterak dobré pobavení. Ale to se dostavilo, už po ukázání se prvního trojhlavého "trolláka" jsem věděl, že jak po příběhové, tak po stránce s efekty to bude dobré, a ještě více jak dobré. Nebál bych se použít slovo výborné pro 2 třetiny tohoto filmu. Povedené skandinávské fantasy. 85%.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Pokračování kapitána Rogerse rozhodně předčilo první díl. Za to jsem velmi rád. Už jen díky se objevení Furyho a Romanovové tento film pozbyl na atraktivitě. Marvelovské filmy jsou rok od roku lepší a lepší. Toto tvrzení je vidět jak na Kapitánovi, tak třeba na Thorovi. Akce bylo v tomto filmu přehršel, jako i v ostatních hrdinských počinech. Mělo to spád, i když návrat Hydry bych klidně vyměnil za nového záporáka. Nicméně i to mělo jistou jiskru, už jen v tom, že se vrátili někteří herci z jedničky. Shrnul bych to jako dílo s dobrým příběhem i zpracováním, humorem moc neoplývajícím, ale místy se skvělými chvilkami. 80%!