Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (342)

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Film, kde je kus naší národní historie. V tomto ohledu musí každého hrdého Čecha chytnout za srdce. O tom to si myslím je, připomenout čím vším si naši předci a i dosud žijící spoluobčané museli projít. Tady to bylo promítnuto velmi věrohodně, místy mi naskakovala husí kůže. Projekt jako je Hořící keř není v české filmové scéně zas tak častý, a to je chyba. Nedivím se, že je brán širokou veřejností velmi kladně a posbíral už nějaké ty ceny. Díky silnému příběhu a i krásné Táně Pauhofové se nebojím dát plný počet hvězd. 90%.

plakát

Cavemen (2013) 

Naprostá spokojenost s touto komedií, ze které se poté vyklubala trochu romantická slaďárňička. Nicméně ani po tomto zjištění jsem nezměnil svůj názor. Příjemně hrající herci s příběhem, který nenudil. Vtipné scénky se tu moc nevyskytují, ale to tu vynahradil v celku vtipný děj a zápletka. Cavemeni rozhodně nezklamali. 73%.

plakát

Zprávař 2 - Legenda pokračuje (2013) 

Will Ferrell někdy baví, a někdy je trapný. V tomto případě platí první přívlastek, a to jednoznačně. Další příběh Rona Burgundyho snad ještě předčil prvotní. Očekávaně opět skvělé obsazení s Ruddem či Carellem. Humor byla tady stěžejní disciplína, nikdo nečekal, že by to mohlo být něco jiného. Finální super mega bitka všech zprávařů, které hráli hodně velké hvězdy "Holýúdu", opravdu bavila. Ostatně jako celý film. 70%.

plakát

Kolonie (2013) 

Sympatická, post-apokalyptická sci-fi vypracována do lehce stravitelné formy. Celkem jasný, nepřeplácaný příběh, který byl natočen velmi slušně s ohledem na poměr kvalita/cena. Známější herecká jména jako Fishburne nebo Zegers určitě nebyli ku neprospěchu. Celý film působil velice skromně a to možná bylo gro úspěchu, jiní tvůrci by jako nepřátele vytvořili něco přehnaně přehnaného, ale tady to byli "jen" pobláznění lidé. Trošku mi tam chyběly sci-fi prvky, které by se tam asi měli vyskytovat více vzhledem k rozdílu 30 let od současnosti. 70%

plakát

Vražedná minulost (2013) 

Prvotní nápad byl zajímavý, ale jak plynul čas, postupně se z toho stávala patlanina s lekačkama pro děcka. K mému neuspokojení velkou měrou přispěla Abigail Breslin, jelikož její ustrašený obličej a grimasy byly falešnější než nespočet pištějících blondýn v tílku utíkající v céčkových hororech před vrahem s kudlou. 20%

plakát

Evidence (2013) 

Začátek vypadal slušně a cítil jsem mírnou naději, že to tak bude pokračovat. Ale tak, co bych zas mohl čekat na této úrovni. Vypadalo to na klasickou vyvražďovačku skupinky amerických teenagerů, samozřejmě vše z vlastního pohledu kamery. Tam za louží už prakticky tak běžná věc, jak tady cikán a další cikán. Ne, nechci být rasista, ani v USA nejsou. Je celkem vtipné, jak skoro v každém takovém filmu musím být ve skupince nařachaný mladší bílý chalan, se sexy přítelkyní, asiat a černoch, prostě myslí na všechno. Tedy téměř, jelikož tady asi důkladně nepřemýšleli nad příběhem, protože takové trhliny a nesmyly v ději jsem už dlouho neviděl. Sice tvůrci docílili momentu překvapení v závěru, ale mě už to bylo celkem jedno, kdo to nakonec udělal. Když jsem došel k rozzluzlení, jen jsem si klepal na čelo. 15%.

plakát

WikiLeaks (2013) 

Tématem jeden z nejzajímavějších příběhů. Hlavní příčinou je to, že to má stále aktuální status. Proto jsem promítání sledoval se zaujetím. Hlavní hrdinové Cumb... a Brühl už jsou otřískaní borci, kteří už prokázali kvality, jakými prosperují. I tady nezklamali. Nicméně mi trochu kazily dojem místy nepřehledné pasáže, co je nepřehledné, je nudné, jednoduchá rovnice. Ale celkově jsem se bavil, dokonce závěr ve mně vyvolal touhu vyhledat si pár článků a informací o celé situaci. 70% pro WikiLeaks.

plakát

Bezpečný přístav (2013) 

Takový ten téměř typický romantický film. Což o to, každý ví jak to dopadne, každý už ví po pár minutách, jak se bude vyvýjet děj. Ale někdy i tohle všechno nemůže zkazit zábavu. Nebude to žádné přestřelené hodnocení, ale svůj účel tento film splnil. Překrásná Julianne Hough byla zářící hvězdou, ona byla hlavní důvod, proč dávám víc jak pár červených hvězdiček. Příběh nebyl nějak přestřelený, myslím tím i romantické scény, všechno bylo na snesitelné úrovni. Tedy až na konec, a na mystickou Cobie Smulders alias Matku ze záhrobí. I hrdina opačného pohlaví je u mě považován jako klad, Josh Duhamel je sympaťák vyskytují se v mých oblíbených projektech. No tak abych to shrnul, 60%.. pro tento žánr v mém žebříčku dobré hodnocení!

plakát

Něco jako Vánoce (2013) 

Slušná tragikomedie, která mohla leckoho slabší povahy uvést do úzkostného stavu deprese. Rudd&Giamatti kvalitní, sympatická dvojce, díky které je tento film snesitelnější. Rozhodně toto sledování beru jako pozitivní věc, sice místy nudné pasáže, ale v celkovém kontextu jsem spokojen s mírou, jakou jsem se bavil. 55%.

plakát

The Canyons (2013) 

Dvě hvězdy za dvě největší hvězdy filmu,a to je pár výběžků na hrudi Lindsay Lohan. Jinak se tam nic zajímavého ani zmínky ucházejícího nevyskytovalo. Herci nesympatičtí a nepříjemní jak předčasný buzení, celkově to bylo takové laciné, herecké výkony opravdu nebyly chloubou tohoto díla, spíše naopak. 20%