Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (8)

Hrdina

Hrdina (2002)

Děj má celkem pět částí, které jsou barevně rozlišeny. Černá – hlavní dějová linka Bezejmenného (Jet Li) a krále Čchin (Daoming Chen). Červená – vymyšlený příběh Bezejmenného o Zlomeném meči a Sněhové vločce. Modrá – příběh Zlomeného meče a Sněhové vločky jak ho vidí král Čchin. Bílá – příběh Zlomeného meče a Sněhové vločky jak se skutečně stal. Zelená – vložený příběh o tom jak Zlomený meč změnil rozhodnutí zabít krále.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Barva vlasů Clementine (Kate Winslet) je klíč ke správné posloupnosti zamotaného děje filmu. Zelené vlasy – Joel (Jim Carrey) a Clementine se poprvé seznamují. Červené vlasy – prožívají spolu nejšťastnější chvíle. Oranžové vlasy – jejich vztah se začíná rozpadat. Modré vlasy – druhé seznámení po vymazání paměti.

Django

Django (1966)

Django (Franco Nero) s sebou celý film vláčí rakev a poslední souboj proběhne analogicky k tomu na hřbitově.

Slunovrat

Slunovrat (2019)

Dani (Florence Pugh) se v posledních vteřinách filmu vyrovná se svým osudem a usměje se. Tento silný okamžik umocňuje fakt, že ve zbylých 170 minutách filmu se neusměje ani jednou.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Když Joel (Jim Carrey) začíná s vymazáváním paměti, tak mu je řečeno, ať o vzpomínkách na Clementine (Kate Winslet) nemluví a jen na ně myslí. Na konci filmu si však Joel i Clementine pouští záznamy na MC kazetách, kde je nahráno nejen proč přišli na vymazání paměti, ale popisují i různé vzpomínky na sebe.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Když se chce Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson) dostat do dostavníku, kterým John Ruth (Kurt Russell) převáží Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) na popravu do Red Rocku, John Ruth mu říká: "Je za ni odměna 10.000 dolarů". Na to Marquis Warren reaguje: "Co provedla, zabila Lillie Langtry?". Lillie Langtry byla tehdejší divadelní herečka a producentka, kterou nadevše obdivuje např. soudce Roy Bean (Paul Newman) ve westernu Život a doba soudce Roye Beana (1972).

Reklama