Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (560)

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Inu ne nadarmo se říká: "Chceš-li udělat z muže blázna, dej mu mladou ženu." :-) Celý snímek bych mohla shrnout jedním slovem: FAMÓZNÍ. Ale tím bych rozhodně dostatečně neventilovala vše, co ve mě zanechal. Skvěle napsáno, umně natočeno, brilantně zahráno a geniálně zakončeno. Právě ten konec to všechno završil a dodal tomu tu jednu hvězdu navrch. Tak to prostě mělo být. Navíc krásná Praha (jen tak dál, ať vzkvétá turistický ruch), výborná hudba (díky Ennio a díky českým filharmonikům) a naprosto strhující Geoffrey Rush!

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

U mě se vyskytl zajímavý jev s tímto filmem. Byli jsme na něj hned na jednom z prvních promítání v kině a musím říct, že jsem neodcházela z kina rozhodně nadšená. Ani odvařená. Měla jsem docela rozpačité pocity. Ale po roce a půl to tak nějak uzrálo a dodatečně musím říct, že si to ten Pepik zaslouží! Dobrý scénář s úžasnými postavami (to je jedna figurka lepší než druhá), které naprosto jedinečně zahrála většina obsazených herců. Prim samozřejmě drží famózní Krobot a Ondra Vetchý se svým skvělým "řiťolezem". Nejsem žádná velká fanynka toho, když se 20 chlapů na trávníku honí za kulatým nesmyslem, takže to nedokážu až tak docenit, ale jako film pobavilo a i teď, když si vybavím některé scény (např. když Vetchý nahlédne do zápisníku trenéra) se prostě musím smát.

plakát

Sluha dvou pánů (2000) (divadelní záznam) 

Tento záznam podle mě nemá chybu. Commedie dell'arte jako vínko! Mám srovnání s letošní návštěvou Truffaldina v Národním divadle a v roce 2013 už bylo přeimprovizováno a bohužel k horšímu. Chápu, že herci si to chtějí po tolika letech repríz nějak přikořenit, ale přišlo mi, že veškeré improvizace se svážely k hodně lacinému rádoby humoru. Takže i když vidět živě, byl zážitek, tak příště radši sáhnu po záznamu z roku 2000. Díky za něj!

plakát

Sanitka 2 (2013) (seriál) 

Původně jsem toho měla na srdci opravdu hodně. Chtěla jsem tvůrcům hodně vyčinit za naprostou stupiditu dialogů a scénáře (rádoby vtipné scény; stupidní telefonát syna ze zámoří – proč jako volal? Aby řekl „Ahoj, tati, tak já už musím leteť!“??!!; bohatý hoteliér nad hrobem a univerzální dědička; hromadná nehoda, kterou hlásí asi 10 telefonátů na dispečink, ale záhadně na místě nehody NENÍ ANI NOHA natož pak třeba nějací policajti???!!; maníka smete ve starém pick-upu AUTOBUS a on je naprosto v pohodě bez jediné zlomeniny a ještě může běhat a škrtit doktora??!!), naprosto antikoncepční hudbu (když při jízdě výtahem hrála hudba jak z laciného péčka, to jsem se smála, ale když u debilně naaranžované „dopravní nehody“ hrál kostelní chór, to už jsem šla do kolen, a hlavně – proč ta hudba hrála POŘÁD???), měla jsem i poznámky ke střihu a já nevím k čemu ještě... Ale nakonec, když to tak vidím, tak se stačí zeptat: „Proč jste z tohoto seriálu udělali stupidní Ordinaci v růžové zahradě?“. Oficiální text distributora začíná slovy: „Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami...“ Nenechte se mýlit – z původních postav zůstala nula a ty zbylé postavy jsou těžce v mínusu...takže zatím jedna velká hvězda z velké nostalgie.../// Úprava komentáře po zhlédnutí PLNÝCH 3 dílů, které byly zatím odvysílány (pro ty, co se zde čertí kvůli komentářům psaným po 1. díle) - na svém hodnocení neměním absolutně nic, naopak, mám ještě chuť dát odpad. Ženská s proříznutou karotidou, krvotrysk jako blázen a sama si vydrží 10 minut tlakově brzdit krvácení bez ztráty kytičky a vědomí??!! COŽE??? Doktor přijede k výjezdu, kde je chlap s pneumothoraxem a vysvětluje v klidu a beze spěchu saniťákům, kteří už pneumothorax určitě minimálně jednou za svou dlouhou kariéru viděli, jak pneumothorax vzniká a co se při něm děje???!!! WTF??? 3 díly vršících se stupidních chyb! Jo a teď se mi hodně líbila scéna s oživováním paní u prázdné sanitky.... Hanzlík si tam prostě tak v klidu projde, v klídečku najde defibrilátor - žádný spěch - na co?:-) A nakonec paní po srdeční zástavě a zásahu defibrilátorem vyskočí jak čertík z krabičky, naprosto bez jakýchkoliv symptomů a ještě ho zmydlí. Jooo...to pobavilo:-) Ale asi ne tak, jak to tvůrci zamýšleli.

plakát

Šmejdi (2013) 

Ano, místy docela velký doják a hra na city (u dokumentu až zbytečný), ale přesto všechno se člověk divil víc a víc, až nakonec nevycházel z údivu!

plakát

Hledá se prezident (2013) 

Za mě určitě ano! I když to byla teda hodně silná káva (má druhá polovička tedy odcházela při titulcích se slovy cituji: "Prvně se jdu vyblejt a pak můžeme jít." :-) Což vypovídá a mnohém. Někteří pláčou nad neobjektivitou snímku. Nevím, nemůžu si pomoct, ale osobně si myslím, že to není neobjektivita. To se prostě dotyční kandidáti znemožnili sami. A že pan vítězný kandidát se umí znemožnit přímo královsky, o tom jsme se všichni přesvědčili nedlouho po volbách, když málem tančil šavlový tanec nad korunovačními klenoty! Ale výpovědní hodnota o celé té mašinérii je určitě vysoká. Například záběry Jany Bobošíkové s jejím BoboBusem a s potencionálními voliči u podpisových archů...Ve výsledku mi té ženské bylo i líto.

plakát

Kmotr (1972) 

Špičkově odvedená filmařina po všech stránkách! To se prostě musí vidět - a to je nabídka, kterou nemůžete odmítnout:-)

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Nolanovi se opět povedlo vyčarovat film s úžasnou atmosférou, skvěle hrajícím ansámblem, supr hudbou, kamerou....no prostě opravdu se mu povedl Dokonalý trik. Ať už nabídka, změna nebo prestiž - všechny tyhle jeho části klaply na plný počet! A David Bowie tomu už nasadil jen korunu.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Taky jste si mysleli při zhlédnutí Die Hard 4, že větší koninu už vymyslet nemůžou? Velká chyba! Velká chyba. Nebudu tady rozepisovat veškeré logické chyby (nejvíc mě asi dojalo "jak se dostat do Černobylu z Moskvy stejně rychle a snadno jako helikoptérou" a "černobylská prskavka"). Nebudu se pozastavovat nad stupiditou scénáře (John likviduje půlku Moskvy v nějakým megagaziku a řve "Zavolejte poldy! Zavolejte poldy!"). Já už k tomu vlastně nebudu dodávat vůbec nic...ale jedno si neodpustím - tohle už není ani vykrádání hrobů - tohle už je prostě kopání do mrtvoly, která byla pohřbena koncem 3. dílu. Prej už se točí 6 - beze mě! Skončils, Johne - jupíajej.