Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (128)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Překvapivě povedený film. Nečekal jsem nic špatného, ale tohle překonalo má očekávání. Možná i svou historickou přesností v některých detailech. V pozitivním slova smyslu je to film od mužů (podívejte se do seznamu tvůrců) pro muže. Skvěle nastavená a zahraná dynamika mezi všemi aktéry. Přátelství, které má své problémy, boj s korporátem, který vyrábí pro masy auta, která nemají žádný wow efekt. Hezky natočená akce a smysl celého závodu Le Mans. V něm totiž nejde o rychlost, ale o vytrvalost. A tohle všechno píšu s tím, že jinak auta beru jako prostředek přepravy, nemám potřebu auto vlastnit a překračování povelené rychlosti v provozu je podle mě znak debility.

plakát

Nákaza (2011) 

Skvěle vykreslená realita epidemie. Žádné americké příkrasy, žádné extrémní hrdinství. Působí to skoro až dokumentárně, ale zároveň v tom dřímá mnoho napětí. Konec je velmi rychlý, protože hotová vakcína není vše.

plakát

Srážka (2016) 

Filmová Kobra 11. Nic víc, nic míň. Spousta rozbitých aut v Německu, spousta střelby, spousta mrtvých záporáků, trik na záporáky, méně výbuchů. Jako naprostá oddechovka dobrý, jako cokoliv víc to selhává.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Bradley Cooper zvládl herectví i režii, Lady Gaga zvládla hraní skvěle. Přiběh není ten úplně nejohranější romantický film, ale pořád to není žádný vyčnívající přiběh. Asi je to i tím, že se něco podobného děje v téhle branži dost a film je už 3. remake. Hezká oddechovka, hezky odzpívané, zvládnete u toho uvařit oběd a o moc nepřijdete.

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

Dokument pojatý více jako sonda do hlavy muže, který dokázal neskutečné. Lidé, kteří tlačí svět kupředu, jsou často tak trochu šílení. Alex mezi ně patří. Důležitá část pro mě jsou rozhovory s lidmi z jeho okolí, kteří musí být připraveni na to, že ho uvidí zemřít. Velmi silný dokument. Dobrá kombinace sportovního a psychologického.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Je to jednoduché, velmi odpočinkové, nic moc se tam zásadního neděje, klíčová změna zápletky je ale sympatická. Vtipy jsou různých kvalit - bez S. L. Jacksona by ten film byl poloviční. Postava Carol Danvers není špatná, i když její povaha mi je někdy dost nesympatická.

plakát

Důvěrný nepřítel (2018) 

Základní myšlenka je dobrá, ale když máte 90 % postav napsaných jako úplné idioty, nemůže to fungovat. A ta její kamarádka je vrchol všeho. Řemeslně to je natočené hezky, napsané je to ale strašně strašně špatně. Bez povědomí o počítačích, plné naprostých blbostí a postupně je to horší a horší. A ne, soubor formátu svg vám nezaviruje počítač, nebojte.

plakát

Shazam! (2019) 

nemastné, neslané. Vtipy spíš k pláči, dějově žádná sláva, celé to tak nějak plyne. Závěr vyloženě marný.

plakát

I Believe in Unicorns (2014) 

Základní myšlenkou film nevypráví nic nového, ale příběh je vizuálně velmi osobitě a zajímavě zpracovaný a skvěle odehraný. Snové světy jsou skvělé na pohled a sedí i Natalii Dyer, která v nich působí naprosto přirozeně.

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Ono je to vlastně skvělé, ukazuje to reálné postavy, které nejsou černo-bílé, ale mají své dobré a špatné stránky. Problém je, že se rozjela spousta linek a autorům se je nepodařilo úplně pochytat ke konci.