Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (21)

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Za mně dobrý. Velice uvěřitelná vize toho, jak by to mohlo v mléčné dráze vypadat, řekněme za 100-200 let. Bez teleportů, fejzrů a ufounů. Zhltal jsem všech deset dílů, které do teď vyšli. Pro mně jako fandu sci-fi velice milé překvapení.

plakát

Americký sniper (2014) 

Kdyby si tak jen pro jednou dokázal někdo odpustit to slavné americké supervlastenectví a kecy o tom, jak je Amerika nejlepší a největší stát na světě. To by snad bylo i na pět hvězd. Jinak film rozhodně nenudí, ani v domovských scénách, po celé ty, více než dvě hodiny. Jediné co mi přišlo dost odfláknuté, tak Bradlyho brácha. Přece jen mám bráchu, kterého celý život chráním a když zjistím, že šel taky do války, bojím se o něj tak, že bych nejradši honem povraždil všechny nepřátele, aby válka rychle skončila. No a když ho pak míjím na letišti prohodím sním dvě věty, ze kterých jasně plyne, že je z toho co tam zažil psychicky na dně, ale to mě stačí k tomu, abych ho už nekontaktoval, protože je pravděpodbně úplně v pořádku. Každopádně pefektně zvládnuté válečné drama, uvěřitelně vykreslující pocity těch, kteří válku zažili a vrátili se zní.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Neskutečně uvěřitelné drama, s ještě mnohem víc uvěřitelným Matthewem, jako Ronem Woodroofem. Dokážu si představit, že něco jako: běžte si domů umřít, my nevíme co s váma, by asi zatočila světem každému člověku. A tak započne pozvolná proměna z arogantního šovinisty s vznětlivou povahou, přes člověka zběsile bojujícího za svůj život, až po člověka bojujícího za životy ostatních lidí, nehledě na barvu kůže, sexuální orientaci, či sociální zázemí. Ronův příběh je tak barvitě a komplexně vyprávěný, že člověka ihned donutí začít přemýšlet nad smyslem života a pokládat si otázky typu: a co kdyby se to stalo mě? Dokázal bych v sobě najít tu sílu, bojovat za svůj život? Neznám tak dobře příběh skutečného Ronalda Woodroofa, takže nevím jak moc byl film oproti skutečnosti zkreslený, ale i tak k němu cítím obdiv a úctu. Velmi silný příběh, vynikající herecký výkon McConaugheyoho. Jasných 5 z 5ti.

plakát

Focus (2015) 

Jednoho dne, až vítr rozfouká prach z našich kostí a potomci našich potomků opustí tento svět, Will Smith přestane vypadat na 30 a pak tento svět zanikne. Will táhne film hodně dopředu svým šarmem a na podvodníka se vyloženě hodí. Zvratů od začátku až do konce nespočet, až se mi z toho točila hlava. Film se od zvratu ke zvratu pozvolna táhne, sem a tam nějaká ta hláška, sem a tam Margot v plavkách, tak že si člověk ani nevšimne, že už ty bezmála dvě hodiny utekly a sleduje poměrně nečekaný a nakonec i vtipný závěr filmu. PS: Badass taťka luxusní.

plakát

Sedmý syn (2014) 

Hanba jim. Poměrně solidní šanci na pěkné fantasy, které mimochodem asi už moc nefrčí, takhle zmršit. Vizuálně vcelku sympatické a na efektech se asi nešetřilo, ale to je asi tak vše pozitivní co o tom můžu říct. Barnes je regulérní herecké prkno a hlavní kráska Vikander je zas prkno trochu jiným způsobem. Bridges se celý film tváří, jako by měl nasráno v gatích a celkově je to kýčovité až to hezké není. Vůbec se mi nelíbí jakým směrem se ubírá žánr, který mám tak rád.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Abych pravdu řekl, moc nechápu, jak tohle vlastně vzniklo, ale jsem zato moc rád. Špiónský film, který se nebere moc vážně a přesto je vážnější, našlapanější a prostě lepší než konkurence, která by s tolikaletou tradicí měla mýt poněkud vyšší ambice. Samotnému filmu těžko něco vyčítat, snad jen lehce předvídatelný příběh. Skvělá akce (nejen v kostele, ale i hospodě), luxusní záporák a co teprv ta princezna ;-)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Na Maxe jsem byl zvědavý už od doby, kdy sem se o tomhle ,,restartu" dozvěděl. Přišla premiéra a já vůbec neměl čas jít do kina. Až teď. Přiznávám, že zvědavost, po tom co jsem viděl jaké si Max drží hodnocení, přešla v regulérní natěšenost a tak jsem dnes v kině nervózně přešlapoval před dveřmi kinosálu a nemohl se dočkat okamžiku, kdy mě pustí dovnitř. Tohle nadšení následně málem zabila slečna, která nám neuměla pustit správnou verzi filmu a nejdříve pustila 2D, následně 3D, ovšem bez zvuku a až napotřetí se ji povedlo zavřít pusy naštvaných návštěvníků správnou verzí snímku. Už ani nevím jak rychle jsem zapomněl na předešlé nesnáze, ale muselo to být setsakramentsky rychle, protože jsem hned začal hltat akci, která mě do konce filmu sotva nechala nadechnout. Akce, výbuch, další akce a tak furt dokola, celé dvě hodiny. Šílený kytarista vypalující brutální rokové riffy, už jen při každém prostřihu na něj, musí rockovému fanouškovy vyvolávat solidní tikání v koutku, čím pro mne osobně přidává filmu něco navíc. Když pominu, že první půlku filmu Max připomíná více opici, než lidskou bytost a nejhezčí z nevěstek má na břiše kopačák, načež hned umře, opravdu nevím co bych filmu vytkl. Příliš moc násilí, akce,skvělá kamera, přímo vtahující do děje, parádně vykreslené postavy, nebo perfektně zvolené obsazení? To asi ne. Pro mne čirý luxus a nezbývá než doufat, že v tom bude George pokračovat.

plakát

Ledová archa (2013) 

Velmi milé překvapení od filmu na který jsem narazil náhodou. Velmi uvěřitelné, avšak místy velmi absurdní ztvárnění katastrofické budoucnosti, kde se lidé dělí na kasty, žíjcí v různých životních podmínkách. Fimlu škodí snad jen ten předpovídatelný, ale i tak vcelku zajímavý konec. Poměrně slušných 70%

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Nůůůůdaaaa. Vyloženě lituju peněz za vstupenku i skoro tří hodin svého života. Byl jsem na 3D s českým dabingem a můžu říct jen tohle. 3D nijaké, kromě nazáživného padání kusů něčeho neidentifikovatelného. Dabing odporný (jeden z hlavních záporáků má hlas, jaký by jste čekali asi tak od inteligentní myčky nádobí), příběh žádný, navíc je to klasicky, americky hloupé, takže na konci nechybí půlhodinový proslov o síle lidstva, jeho úžasnosti a výjimečnosti, prostě to samé co na konci všech předchozích dílů (lidstvem rozumněj američany).. Jediné dvě plus toho filmou jsou velice pěkná, Markova dcerka s extrémně krátkými kraťásky a dvě hlášky plešatého rádoby záporáka. PS: Asi poprvé jsem se přistihl, že se nudím při přeefektované akční scéně a to jim neodpostím. S obtížema tak 40%

plakát

Hostitel (2013) 

Námět s potenciálem, zkažený snahou (snad) zaujmout pubeťačky, vyprávějcí nakonec o tom, kterého krasavce si dvě dívky v jednom těle vyberou.Malinko nadsazené, nicméně se kolem toho točí dobrá půlka filmu.A to podle mě Sci-Fi vůbec nesluší. Světe div se, happy end se koná a člověk naprosto přesně ví už od začátku, jak to všechno dopadne. Jinak je to oddychovka a s vypnutým mozkem to docela pěkně uteče. Nicméně nic, co bych potčeboval shlédnout znovu. 50%