Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Vynikají - geniální film, který nemá konkurenci. Musím to říct, ale Matrix by si zasloužil víc než jen pět hvězdiček. Děj je naprosto strhující, každého musí vtáhnout do světa umělé inteligence. Efekty snad lepší být nemůžou (a to nemluvím jen o legendární zpomalené kulce). Herecké obsazení je doslova hvězdné, protože nemám výtky ani k jedinému výkonu (samozřejmě musím vyzdvihnout Keana Reevese, tohle je jednoznačně jeho životní role). Ve svých chvalozpěvech bych mohl pokračovat do nekonečna. No prostě vynikají - geniální film, který nemá konkurenci.

Predátor

Predátor (1987)

Bez přehánění můžu zkonstatovat, že ten film je nejdokonalejší Akční Sci-Fi všech dob. Arnold Schwarzenegger ve své druhé nejvýznamnější roli. Opět zde předvádí akční výkon, stejně jako všichni okolo tohoto snímku, který si zaslouží potlesk. Predátor je atmosférou i akcí nabitý snímek, který nemá konkurenci a i po letech působí velmi svěže a kvalitně. Predátor považován za druhou bestii vedle Vetřelce, která dokáže vládnout filmovému světu a právem. Příběh je dokonalí, parta ostrých žoldáků, na něž si uspořádá hon jeden mimozemský lovec lebek i po těch letech uchvacuje perfektní atmosférou, která těží především s plíživé voyeurské kamery a Silvestriho nervózní hudby. Nad tím vším drží pevnou ruku režisér McTiernan, který v 80. letech patřil v akčním žánru k absolutní špičce. Bezkonkurenční film.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Nejlepší film všech dob. Tento film mi změnil život. Nikdy nezapomenu jak v osmdesátých letech ochromil komunistickou kinematografii - dokázal bez nadějně vyprodávat kina. Dokonalí film který nemá jedinou chybu. Kdo nevyděl jako by nebyl. Svět bez Vetřelce - to je svět bez Sci-Fi !!! Tenhle film je dílo jenž změnilo vše a dokázalo nemožné. Tohle je totální bomba. Vetřelec Ridleyho Scotta je důkazem, že i bez přímé viditelnosti "zla", lze navodit a vygradovat tu nejpůsobivější atmosféru strachu, kterou by nevyvolaly ani zástupy digitálních příšer. Mistrovské dílo, už začátek ten zvuk (tón) který se nese vesmírem, mě do dnes děsí a fascinuje. O ostatním nemá cenu mluvit, vše je dokonalé - nejlepší film všech dob.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Nejlepší pokračování všech dob. Dokonalí film který nemá jedinou chybu. Kdo nevyděl jako by nebyl. Svět bez filmu Vetřelci - to je svět bez Sci-Fi !!! Tenhle film je dílo jenž změnilo vše a dokázalo nemožné, stejně jako Vetřelec Ridleyho Scotta. Tohle stejné dokonalé, je to totální bomba. Dokonalé pokračování Vetřelce Ridleyho Scotta, které James Cameron natočil svým jedinečným perfekcionalistickým přístupem. Mistrovské dílo, perfektní příběh, lépe to nešlo vymyslet, do dnes mě film Vetřelci fascinuje.. Nemá cenu o filmu Vetřelci mluvit, to se prostě musí vidět, vše je dokonalé - nejlepší film - nejlepší pokračování všech dob.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Vynikající film který nemá konkurenci. Mohu s klidem prohlásit že je to nejlepší film všech dob. Ralph Fiennes dokázal že je geniální herec. Nikdo by nezahrál lépe, šílenějšího nacistu. Na to se nedá zapomenout. Kdyby ve školách kromě povinné literatury existovaly i povinné filmy, Schindlerův seznam by mezi ně musel patřit. Drsné svědectví o hrůzách, které se děly. Tří a čtvrthodinový opus, brilantní filmařina Stevena Spielberga. A že je místy sentimentální? Ať! Vždyť nad tím, co se dělo, musíme brečet. Někdy si říkám, je to vůbec možný.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Vynikající válečný film. Jeden z nejlepších válečných snímků vůbec, pochybuji že bude někdy překonán. Vylodění v Normandii bez příkras a tak naturalistické, že vám vyrazí dech, který jen tak do konce filmu nepopadnete. Úvodní sekvence určitě vejde do dějin filmu jako jedna z nejpůsobivějších scén vůbec. Steven Spielberg je stále na vrcholu, ať se to někomu líbí nebo ne. Je to Spielbergovo mistrovské dílo. Příběh je skvělí - dojemný i v kruté válce musíme najít trochu dobra a je důležité zachránit jednoho pro blaho všech. Musí to být šílené, kdy se matka dozví v jeden den že jí zemřeli ve válce všechny děti. Jedná se o ve všech směrech maximálně propracovaný, režijně dokonale zvládnutý a výborně zahraný (Tom Hanks to zahrál geniálně) VELKOFILM, patřící až na samý vrchol válečné kinematografie. Bitva v Normandii u Omaha Beach se v tomto Spielbergovském provedení skutečně řadí mezi nejpamátnější bitevní momenty vůbec a poslední bitva ve městských rozvalinách proti německým tankům byla také úchvatná. Nikdy nezapomenu na zvuk motoru jedoucího tanku, tak strašný vraždící stroj mohl stvořit jen člověk. Válka je ve filmu zobrazena tak reálně že vám s toho bude běhat mráz po zádech. Ještě že žijem v téhle době a né v letech čtyřicátých.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Klasický Hollywoodský velkofilm se vším, co k němu patří. Nemá jedinou chybu - dokonalé - dokonalé - dokonalé. Geniální Ridley Scott dal s Russellem Crowem dohromady velkolepé dílo které by se mělo zapsat do učebnice dějepisu. Příběh generála Maximuse je pohádkově krásný - má všechno, lásku, přátelství, pomstu, nespravedlnost a hlavně tradičně skvělou Scottovu vizuální stránku. Kdo by nechtěl stát vedle generála ve fantastické bitvě s barbary nebo jako gladiátor v Koloseu. Výprava a triky jsou dovedené k absolutní dokonalosti. Hudba Hanse Zimmera ta je nepřekonatelná - melodie která doprovází gladiátorské vozy v Koloseu při útoku je mega hit který nemůže být překonán. Filmu není co vytknout snad je to, že je to Klasický Hollywoodský dokonalí velkofilm.

Ďáblův advokát

Ďáblův advokát (1997)

Mistrovské dílo, Al Pacino se snad jako Ďábel narodil. Tady Al Pacino a Keanu Reeves předvedli dokonalí herecký koncert. Tento film nemá chybu přesně vystihuje lidskou povahu. V žánru Mysteriózní filmů jsem zatím nic lepšího neviděl. Bravo.

Železný kříž

Železný kříž (1977)

Nejlepší německý válečný film. Nejzajímavější válečný film, který jsem doposud viděl. Veškerá absurdnost, špína, zoufalství a brutální syrovost války, stejně jako děj filmu a jeho vyprávění, je ohromující jednak svou velkou realističností a originálností s patřičně bohatou režií Sama Peckinpaha. Speciálně pak, akčních sekvence, střih a téměř až magická atmosféra. Jamese Coburnova postava četaře Steinera je geniální po všech stránkách (skvěle zahraná). Nikdy nezapomenu na jeho snahu vyvést z války všechno a všechny ("ukážu vám, kde rostou Železné kříže"). No a scéna kdy vojáci z kruté války plné hrůz objeví plnou chatrč krásných dívek jak v ráji, mě opravdu dostala. Kdo film nevyděl, tak nevyděl pořádný válečný film.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Geniální film absolutní bomba. Ridley Scott je prostě sázka na jistotu a ani tentokrát nezklamal. Království Nebeské je velice zdařilé dílo. Líbilo se mi vše děj, výprava, kostí-mi, akce, no prostě vše. Navíc ono moc filmů o křižáckých výpravách není, takže je to i dost zábavné a hlavně neokoukané. Vše navíc podtrhují skvělé herecké výkony hlavně Orlando Bloom má konečně co hrát. Neznám lepší film ze středověku a o křižácích.