Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (691)

plakát

Huang yan xi xi li (2016) 

Je mi jasné, že se moje hodnocení nedá brát vážně, ale prostě jsem zase rozhozená. Tak nějak jako teď jsem se cítila naposled při sledování P.S. Miluji tě. I když tohle je úplně jiný film. A také jiný formát. Formát, v kterém si v Asii libují a určitě ho ještě mockrát použijí. Nicméně já ho mám ráda, takže i když jsem určité náznaky vnímala správně, přesto jsem se nenudila a prostě čekala, až na ně dojde řada. Mám tenhle typ filmů ráda, a i když jde spíš o smutný film, jsou v něm chvilky k pousmání. Naopak jsem nenašla příliš stop po patosu, takže ač téměř profesionální plačka, jsem jenom popotahovala. Ale to já skoro vždycky, když Joon-gi brečí. Film si užiju ještě minimálně dvakrát. Při překladu a následných korekturách. Tedy až se objeví externí titulky, kvalitnější video a já se dám do překladu. - přeloženo. :^)

plakát

Sonnim (2015) 

Škoda, že je film zasazený do tak profláklé doby. Kdyby byl apolitický, tak by se mi asi líbil mnohem víc. Ovšem Ryu Seung-ryong opět dokázal, že je ve své věkové kategorii naprostá špička, a že i ve svém věku (ne, že by byl starý, ale do k-popera má taky daleko) dostává hlavní role a může si je vybírat. Jeho pištec byl roztomilý, taťkovský a tak hodně hodně krutý. Jenže i přes tu krutost moje sympatie neztratil, protože tohle by chtěl udělat každý rodič, který... Exteriéry byly nádherné, ono to asi v korejských horách ani jinak nejde. Nenudila jsem se, i když první polovina je docela rozvláčná. Závěrečná půlhodina mi ovšem vzala dech. 3,5* Přeloženo

plakát

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo (2016) (seriál) 

Nebudu se rozepisovat, protože na takovou snůšku superlativů není nikdo zvědavý. Takže stručně. Scénář propracovaný do detailů. Držení se (v rámci možností) skutečné historie. Konec, který jsem tak trochu čekala a zároveň úplně jiný a pro mě naprosto dokonalý. Výborné obsazení. Ten, kdo mi měl lézt na nervy, mi na ně lezl, i když ho mám opravdu ráda. IU, která je roli od role lepší a lepší. A Joon-gi. Ten Joon-gi, který hrál jako o život a byl prostě a jednoduše dokonalý. Čistá srdeční záležitost. Přeloženo.

plakát

Les sebevrahů (2016) 

A tak pěkný film to mohl být. Jenže to by ho museli udělat Japonci a po svém. Ale když už to HBO platíme, tak jsem to vydržela až do konce. Ovšem doporučit ho nikomu nemůžu.

plakát

Xiang zuo zou xiang you zou (2003) 

Po docela hektické sobotě ideální film na zklidnění a krásné usínání (po něm, ne při něm ;^) ). Na rozdíl od jiných jsem neměla pocit protahování scén. Možná, kdyby šlo o dvouhodinové dílo, tak by mi to také začalo vadit. Ale při téhle stopáži to byl přesně tak pomalý a poetický film s krásným zakončením, jak to mám ráda. Prostě a jednoduše: Pohlazení na dobrou noc.

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Ach ta východní Asie. Občas mě donutí se podívat na žánr, který mě u ostatních produkcí nechává chladnou. Stejně tomu bylo u Vlaku. A světe div se! Mě to bavilo. Děj nedrhnul, sem tam se objevil jemný humor, který v rámci žánru není až tak obvyklý. I když popravdě nevím, jestli byl úmyslný, nebo jsem to tak vnímala jenom já, která se prostě zombie neumím bát a přijdou mi směšné. Ale dějově byl film opravdu skvěle napsaný a natočený. Navíc se mi líbil konec. Celou dobu jsem tipovala, kdo přežije, rozčilovala se, když mi tip nevyšel a ve chvíli, kdy... jsem utrpěla menší šok, protože to jsem nečekala. Co jsem naopak čekala byla ta špetka patosu ve finále. Nebyli by to Korejci, aby se přece jenom nesnažili z diváka vymáčknout trochu těch slzavých emocí. :^)

plakát

47 róninů (2013) 

Tak šílený paskvil jsem už dlouho neviděla. Co je platná výprava, když mě to prostě nebavilo. Teď by mohli natočit Japonci Bitvu u Little Big Hornu. Generála Custera by si mohl střihnout Ikuta. Po Mogura no uta má třeba ještě pořád blond.

plakát

Siganitalja (2016) 

Ty kráso! Tenhle film jsem si dala za odměnu po dokončení další várky překladů Scarlet Heart: Ryeo a monentálně mám těžký kyslíkový deficit. Napětím jsem nedýchala skoro celé odpoledne a teď znovu. Po začátku, kdy jsem byla trochu zmatená, se děj začal odvíjet jako klubíčko, aby dospěl k úžasnému finále, které mi způsobilo husinu. Kwak Jae-yong i tentokrát dokázal, že je mistrem svého řemesla. Nemám jedinou výtku a jsem prostě naprosto nadšená. Tuhle detektivní romantiku budu chvilku rozdýchávat a asi si ji ještě mockrát zopakuju.

plakát

Zkrocení zlé ženy (1967) 

V šedesátých letech vznikly dvě nejlepší adaptace Shakespeara. Zkrocení zlé ženy a Romeo a Julie. Do teď je nikdo nepřekonal a asi ani nepřekoná.

plakát

Maerineun wibakjoong (2010) (seriál) 

Co jsem od seriálu čekala, toho se mi dostalo měrou vrchovatou. Tedy Sukkieho, romantiky a muziky. Z korejského stereotypu se bohužel nevymanil křen, který byl tak laskavý, tak hodný, tak... až to bylo protivné. Překvapila Moon Geun-young, kterou moc nemusím, ale tahle role jí dokonale sedla. Myslím, že k tomuhle nenáročnému seriálu se jednou vrátím.