Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (90)

plakát

Česká soda - Epizoda 13 (1995) (epizoda) 

"Přímý přenos z místa hrůzného činu" je podle mě to vůbec nejvtipnější, co v rámci Český sody kdy vzniklo. Takže jenom za to musí tenhle, jinak dost průměrný až podprůměrný díl ode mě dostat plnej počet.

plakát

The Prisoner (1967) (seriál) 

Objektivně ten seriál asi na pět hvězd neni, protože pár epizod je přinejlepším průměrných a další, zvlášť ty ke konci, vyloženě dementní. Ovšem za úplně poslední, dokonalý díl hodnotit níž nemůžu. Přesně takhle si totiž představuju konec mysteriózního seriálu.

plakát

Bod zlomu (1950) 

Má to být údajně remake To Have and Have Not s Humphrey Bogartem. No nevim, přišlo mi to dost jiný. Ale když už bych měl oba filmy porovnat, tak ačkoli je Bogart jeden z mých nejoblíbenějších herců, tahle verze se mi líbila o dost víc. Sice tu nekroutí zadkem Lauren Bacall ani jiná podobná kost, dialogy nejsou tak vybroušený, ale zase je to mnohem napínavější, má to uvěřitelnější postavy a řekl bych, že John Garfield je pro tuhle roli lepší výběr než Bogart. A má to krásně opravdovej konec.

plakát

Promiňte, omyl (1948) 

Famozní napínák, který vám nedá po celou dobu vydechnout. Zvrat střídá zvrat a všecko je to dokonale vypointované. Zkrátka to nejlepší z filmu noir.

plakát

The Scarlet Claw (1944) 

Vynikající Sherlockovka. Temná, mlhou obklopená blata, démonický přízrak navracející se z dávných časů, všudypřítomná hrůza a strach. A do toho všeho přichází Sherlock Holmes se svým přítelem Watsonem, aby objasnil tajemnou smrt mladé šlechtičny a vnesl tak opět pokoj do srdcí vyděšených vesničanů. Tehdy však ještě netuší jaký ďábelský protivník ho na samém konci roztočené vražedné spirály čeká...

plakát

Pat Garrett a Billy Kid (1973) 

Geniální. Nejlepší Peckinpahovo film a jeden z nejlepších filmů co jsem kdy v životě viděl. Ke zhlédnutí však silně nedoporučuju verzi z roku 2005, kde je film zprzněnej tak neuvěřitelným způsobem, že se z něj vytratilo téměř všechno kouzlo. Spousta scén je zkrácená a přestříhaná a chybí řada důležitých replik, bez nichž scény vyznívají úplně jinak, než by měly.

plakát

Krtek a metro (1997) 

Nevim proč, ale ve chvíli, kdy zajíc skočil žralokovi přímo do huby jsem se rozchechtal jak blázen. Malý děti se u toho spíš asi rozpláčou :-)

plakát

Komando (1985) 

Zdaleka ne nejlepší, ale určitě muj nejoblíbenější film s Arnoldem. Ve spojitosti s dobrým českým dabingem (tj. tím úplně prvním), který dává jak se patří vyniknout všem těm geniálním hláškám, se jedná o kultovní záležitost. No a pak ty scény, kdy Arnold na ostrově pokosí celou armádu, ty prostě nemají chybu. A i když totální béčkovist a demence z filmu přímo čiší, stejně se na něj můžu dívat úpořád dokola a nikdy mě nepřestane bavit. Takhle nějak by měla vypadat správná akční komedie.

plakát

Věc (1982) 

Už po několikerém zhlédnutí snímku jsem dospěl k názoru, že tento film jako road movie nestojí ale vůbec za nic. Ještě štěstí, že to má bejt horor.