Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (90)

plakát

Grizzly zabiják (2015) 

Příšerný béčko. A ten diletant, co to točil evidentně neví ani prd o trekování v divočině. Jenom totální idiot by totiž chodil terénem s velkým, těžkým báglem na zádech bez zapnutýho bederáku.

plakát

Chappie (2015) 

"Je to o robotu zabijákovi, kterej učí v autoškole a z ňákýho důvodu cestuje zpět časem. A ten robot se musí rozhodnout, jestli jeho nejlepší přítel bude žít, a nebo musí zemřít. Tím přítelem je mluvící kobliha." Tvůrci se asi inspirovali timhle Homerovo scénářem. Minimálně je to úplně stejně debilní. Jediný, co mě bavilo bylo sledovat v jakých uhozených hadrech se v příštím záběru ukáže někdo z tý partičky pankáčů.

plakát

The Prisoner (1967) (seriál) 

Objektivně ten seriál asi na pět hvězd neni, protože pár epizod je přinejlepším průměrných a další, zvlášť ty ke konci, vyloženě dementní. Ovšem za úplně poslední, dokonalý díl hodnotit níž nemůžu. Přesně takhle si totiž představuju konec mysteriózního seriálu.

plakát

Obr Dobr (2016) 

Viděno v peruánském autobusu ihned po propagační přednášce nejakýho místního šaška o dalším z nekonečné řady připravků, které človeku dokonale vyčistí útroby od všeho svinstva. Poté, co si několik "chytřejších" spolucestujících pár balení zázraku zakoupilo, mohlo se přejít k projekci. S obavami jsem očekával, co nás zase vybalí. Nejedu v Jižní Americe autobusem zdaleka poprvé, takže už mám určitou představu o místním filmovém vkusu a je třeba říct, že až asi na tři výjimky vždycky pustí to, co bych snad ani nikdy vidět nemusel. A tohle ta výjimka rozhodně nebyla. Svou zábavností a schopností udržet mou pozornost plynule navázal na předchozí proslov o čistění střev. Navíc zase obludně digitální, což pro mě znamená, že ve filmu na mě všechno působí strašně uměle. Nevim proč takovýhle filmy nedělají radši komplet kreslený, aspoň u mě by tak měly mnohem větší šanci uspět. Jinak mi dalo docela práci zjistit, na co jsem se to vlastně díval. Jednak byl film klasicky dabovaný do španělštiny (ostatně jako všechny filmy tady), dále neměl na začátku žádný titulky a někdy chvíli před koncem se mi konečně podařilo, i přes všechen okolní hluk, usnout. Nakonec jsem to teda nějak vygooglil (název to má fakt dost neodhadnutelnej) a místo očekávaný rutinní disneyovky pro děcka se z toho vyklubal dokonce sám Špicberk. Ale vlastně to na něj docela sedí, podobných ptákovin už pár natočil. Tahle má snad ještě navíc podporovat vegetariánství. A to už je hnus.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Tak přeci jen ještě dneska někdo umí natočit dobrej biják. Nečekal jsem od toho vůbec nic a dostal jsem takovou parádní taškařici o dvou loserech, co si hrajou na detektivy a moc jim to nejde. Nejvíc mi to připomnělo filmy s Buddem Spencerem a Terence Hillem, kteří ale ztratili svoje obvyklý schopnosti a naopak získali schopnosti těch, kterým vždycky dávaj po hubě.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Důvod proč jsem vybral tenhle film byl Alex Proyas jakožto režisér. Všechny tři jeho filmy, co jsem viděl dřív ( Já, robot, Temný město a Vrána) mě bavily fest a navíc mi každej z nich připadal dost originální. Ale krucinál, tohle byla kravina! Hnusně ditální, pro děcka a klišovitá jak nikdy. Naprostej opak toho co bych čekal. Snad u každý scény jsem měl pocit, že už jsem jí viděl v nějakým jiným filmu a v lepším provedení. To opravdu natočil Proyas? Spíš mi to připadá jako by ho pod to jenom podepsal někdo, kdo ho chce navěky znemožnit.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Ty dvě hvězdy jsou jen a pouze za postavu plukovníka Landy a všechny scény, kde se objeví (teda snad až na tu úplně poslední). To je totiž to jediný, co můžu na tomhle filmu pochválit. Ostatní je katastrofa. Všechny další postavy jsou buď zcela nezajímavé a nevýrazné, nebo se chovají jak dementi. A nebo, pokud už to začíná vypadat, že by se přeci jen mohl objevit někdo další, kdo to z té bídy vytrhne, je v podstatě vzápětí oddělán. Schnilou třešnickou na dortu je pak Pittovo poručík. Nejen že, jak píše Monolog, s tou svou vystrčenou bradou skutečně vypadá jak přiblblá opice, ale hlavně tohle má jako bejt velitel speciálního komanda? Buran, co nezná jediný slovo z jazyků lidí, mezi kterýma denně operuje a jediný co ovládá mistrně je vyřezávat hákáče nějakým chudákům na čelo. To opravdu neni hrdina, kterýmu bych chtěl fandit. Korunu všemu pak nasazuje zakončení veškerých dějovych linek. Debilnější vyústění bych si snad ani nedoved představit. Demence chování postav dosahuje vrcholu a historie dostává těžce na prdel. Kdepak, Tarantino je už dávno za zenitem a navíc uplně mimo a zahleděn sám do sebe. De facto už u mě skončil poté, co jsem měl tu pochybnou čest vidět jeho část Grindhouse, tímhle kouskem to jenom potvrdil. Na film bych se normálně ani nedíval, ale musel jsem nějak zabít čas v letadle a palubní nabídka filmů byla prostě omezená. Tak jsem zkusil Quentina, dostal jsem hovadinu jak vyšitou a dobře mi tak.

plakát

Mistři hrůzy (2005) (seriál) 

Takto jsem hodnotil jednotlivé epizody na IMDB: Incident on and Off a Mountain Road 4/10 ; Dreams in the Witch-House 9/10 ; Dance of the Dead 2/10 ; Jenifer 7/10 ; Chocolate 1/10 ; Homecoming 5/10 ; Deer Woman 8/10 ; Cigarette Burns 9/10 ; The Fair Haired Child 7/10 ; Sick Girl 3/10 ; Pick Me Up 4/10 ; Haeckel's Tale 7/10 ; Imprint 1/10 . V průměru to vychází 5,15/10 čili ***.