Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Cesta do zatracení

Cesta do zatracení (2002)

Kvalitní gangsterka, výborné herecké výkony Toma Hankse, Juda Lawa a Paula Newmana, dokonalé ztvárnění dobového prostředí a výborná atmosféra to jsou hlavní přednosti filmu. A jelikož v něm hraje můj oblíbený herec (Tom Hanks), kterému role Michaela Sullivana dokonale sedla a zároveň se jedná i o můj oblíbený žánr, nemohu hodnotit jinak než za 100%. Filmu dodává skvělou atmosféru i dokonalá hudba, bez které by to prostě nebylo ono. Všechno tady vyšlo na jedničku a podle mě je to jeden z nejlepších gangsterských filmů vůbec.

Predátor

Predátor (1987)

Naprostá klasika, těmito dvěma slovy bych označil tento parádní snímek. Když se na Predátora podívám teď, mám z něj stejné pocity, jako když jsem se na něj díval před deseti nebo patnácti lety. V hlavní roli bych si jen stěží představil někoho jiného než Arnieho, tahle role mu sedla opravdu dokonale. Skupina těch nejlepších namakaných svalnatých hochů vymlátí celou vesnici v džungli s naprostou parádou bez jakékoli chybičky, to je ovšem jen začátek a jen taková příprava na to, co se odehraje později. Setkají se totiž s něčím, s čím nepočítají a to něco je dokonalý emzák, který je jednoho po druhém loví jako kořist. Finální bitva Arnieho s Predátorem je naprosto úžasná. "Ty máš ale hnusnou držku!" ... Samozřejmě také na samý závěr legendární jaderný výbuch a krásný hříbek z pohledu vrtulníku. K tomu všemu parádní hudba Alana Silvestriho, kterou si s radostí pouštím i jako soundtrack. 100%

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1994)

Výtečné nastartování kolotoče jménem Stargate. Když se Hvězdná brána ke mě dostala poprvé, vůbec bych si nepomyslel, že dá za vznik tolika pokračováním a rovnou i neskutečné seriálové rozmanitosti. Očekávat se to asi dalo, potenciál a nápad měl tenhle film obrovský a jakožto milovník sci-fi žánrů jsem opravdu rád, že k tomu došlo. Ať už jsou ohlasy na Russela jakékoliv, nedělá mi problém zkousnout to, že tam není Anderson, to opravdu ne a nepochopím jak je někdo může srovnávat. Ale sto lidí sto názorů, nebudu tu nikoho kritizovat. Nedávno jsem shlédl s Kurtem postarší snímek Žoldák legie zkázy a když to ted přirovnám, zahrál to tak jak to umí, má svůj styl a osobitost a to že byl chladný, na vtípky taky zrovna nebyl a zachovával si ve všem odstup, tak i přesto mi do té role pasuje. A možná to tak i mělo být. Díky Rolandovi za nastartování (snad nekonečného) vlaku jménem Hvězdná brána. :-)

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Nádherný historický film, parádní herecké výkony, naprosto dokonalá hudba, vynikající scénář. Tohle všechno když se dá dohromady, vznikne něco tak úžasného, jako je právě Gladiátor. Ano není to podle skutečných událostí a to by mělo vadit? S tím ten film přece točen nebyl a taky trochu nechápu kritiku v tomto směru. Je to především zábava, aby se divák bavil. Kdyby chtěli natočit historický výpravný film, tak bych tu kritiku bral a snesl. Ale takhle je to jen výkřik do tmy. No prostě co víc říct, za naprostou dokonalost ve všech směrech tohoto filmu nelze hodnotit jinak než 100% a řadím ho k jednomu z mých nejoblíbenějších filmů, neboť filmů, které mě doženou až k slzám je opravdu málo. Nádhera. Jen lituji toho, že jsem neměl příležitost shlédnout něco tak úžasného v kině, to by bylo i na 200%, kdyby to bylo možné :-)

Dravci

Dravci (1999)

Skvělá to podívaná, někdy až realisticky vyhlížející scény, z nichž běhá mráz po zádech. Scénář jednoduchý, ale filmu to neubírá na kvalitě. Opět skvělá a místy hrůzostrašná hudba v podání Michaela Nymana. Robert Carlyle se do role vžil neskutečně a je vidět, že mu role padouchů sedí. Mohu zmínit ještě 28 týdnů poté, kde předvedl také bravurní herecký výkon. Na tomhle filmu mě dostalo prostředí, kde se odehrává. Výborná pasáž, je výprava k jeskyni a hledání pravdy, jak se to vlastně všechno událo. V doprovodu Nymanovy hudby prostě úžas. A to, že jíst lidské maso prospívá je geniální myšlenka. Jíme, abychom žili; nežijeme, abychom jedli. Dobrou chuť! :-)

Černočerná tma

Černočerná tma (2000)

Velice chytlavé sci-fi. Vin Diesel tu nepochybně ztvárnil svou nejlepší roli, kterou zahrál bravurně. Zabiják, kterého se každý bojí. Moc toho nenamluví, jde z něj respekt a strach. Skvělé to zjištění, že na planetě, kde ztroskotají, si posádka letounu uvědomí, že právě on není to nejhorší zlo, kterého by se měli bát. Ano je to klasická vyvraždovačka, jak už tu bylo mnohokrát psáno, ale s tím, že je to béčko, už nesouhlasím. Pořád má tenhle snímek svůj originální nápad. A opravdu dobrých sci-fi filmů je pořád málo a jsem rád za každé solidně zpracované sci-fi, kterým nepochybně Pitch black je. 95%

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Uchvacující atmosféra, která by se dala krájet, napětí strhující. Jedná se vlastně o film, jak se říká "One-man-show" a s tím se Will Smith popral skvěle. V průběhu filmu narůstá počet otázek, které jsou však postupně zodpovězeny. Časové prolínání, co se děje týče, je zde skvěle provedeno. Proč vlastně Robert nakonec zůstal sám. Proč neodletěl s rodinou. Smrt jeho věrného psa jsem strašně prožíval a mrzelo mě, že přišel o jediného svého společníka. Musí to být hrozné, být v celém městě jediným, kdo přežil. Filmu dávám pět hvězdiček i proto, že zombíci tu jsou opravdu rychlí a ne žádné plazivé mdlé trosky, které nenaženou strach ani mrtvému.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Bezpochyby nejlepší Gibsonův film, ať už z hereckého nebo režisérského hlediska. Právem se umístil do první stovky top filmů, ikdyž bych ho viděl ještě o stupínek výše, kolem padesátky. Nemám tady absolutně nic, co by se dalo vytknout. Bitvy jsou dokonalé, herecké výkony (všech) přesně tak jak mají být, nádherný soundtrack Jamese Hornera. To, že je film téměř tři hodiny dlouhý je jen ku prospěchu, není v něm ani minuta, kde bych se nudil. Ne-bitevní scény jsou stejně dobré jako ty na bojišti. Pokud Vám nevadí delší posezení u televize, rozhodně byste neměli tento kousek propásnout.

Expendables: Postradatelní 2

Expendables: Postradatelní 2 (2012)

Přátelé, tak z tohohle filmu bude v budoucnu legenda! Film stvořený od srdce a s láskou pro fanoušky drsných akčních filmů, nezapomenutelných hrdinů a jejich zbraní. A nejen to. Film je totiž nabitý neskutečnýma hláškama, snaží se navázat na 80.léta a vzpomíná na akčňáky, které jsme tolik žrali. Expendables 2 jsou neuvěřitelně napumpovaní vtipem, a to jak současným, tak i tím "osmdesátkovým". Herci si dělají srandu i sami ze sebe, což se mi líbí. A když jsou všichni spolu, tak to teprve stojí za to. Neskutečná řežba a nepřátelé padají po stovkách, přičemž naši hrdinové je kosí ze všech možných pozic a úhlů a vším, co mají po ruce. A že ten arzenál není malý. "I´ll be back!" , "Rest in pieces." a spousty a spousty nádherných hlášek, včetně nesmrtelného Chucka Norrise: "Po pěti dnech neskutečných bolestí kobra zemřela." (Kdo by tenhle vtip neznal). Tohle a mnoho dalšího člověk prostě jen těžko rozdýchává. Zvláště pak klouzání po VN kabelech elektrické sítě. Fandovy legend akčních filmů musí plesat srdce radostí a bušit alespoň na 200 tepů za minutu po celou dobu filmu. :-) 100%

Rytíři nebes

Rytíři nebes (2006)

Pro mě velmi příjemné překvapení. Filmů z první světové války pořád není dost a když se navíc jedná o příběh letecké eskadry amerických pilotů, tak si nepamatuji, že bych viděl lepší snímek z této doby. Pokud vůbec nějaký takový existuje. Trošku jsem se bál stopáže, jelikož začátek filmu běžel poměrně klidně. Jenže pak začal výcvik a první lety a já jen civěl s otevřenou hubou. Neskutečná paráda, když pak přišly na řadu letecké souboje, pak Zeppelin a k tomu všemu soboje leteckých es a ještě navíc docela pěkný romantický příběh, tak nezbývá než dát pět hvězd. Romantika zde pěkně zapadá, není kýčovitá, je přirozená a filmu dodává na kráse. Pro mě jako milovníka letectví je tohle velkolepý film. Vše bylo tak krásně reálné a s citem natočeno, že jsem jen seděl v úžasu. Hrozba války a smrti tam opravdu byla a byla sakra cítit z každého okamžiku, z každého letu. Velká pocta tvůrcům ode mě. Děkuji! EDIT 26.12.2012: Na podruhé jsem si Flyboys ještě více užil. Kdyby šlo přidat šestou hvězdu filmu, který nejvíce překvapí a nadchne zároveň a šlo by jí dát pouze jednou zde na Čsfd, tak bych ji dal právě tomuto filmu. Velmi jsem si Rytíře nebes oblíbil. A budu zvažovat, zda nezaujme místo v mých top10 (už se stalo). Zároveň si myslím, že tohle je jeden z nejvíce nedoceněných filmů zde na Čsfd. 100%