Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbení režiséři (10)

James Cameron

Vetřelci a Propast - filmové klasiky, ve Vetřelcích nejlépe provedení emzáci, v Propasti neustálé napětí od začátku až do konce. Avatar už je jen třešničkou na dortu a potvrzením že James opravdu umí.

Peter Jackson

Někdy před patnácti lety jsem poprvé viděl film Vesmírní kanibalové, tehdy jsem ještě neměl ani ponětí, kam až se sláva Petera Jacksona vyšplhá. Ale svůj potenciál mi předvedl už v téhle kasovní hororové komedii.

Ridley Scott

Ten toho má ve své velkorežijní tvorbě opravdu hodně, Vetřelec, Gladiátor, Království nebeské, Černý jestřáb sestřelen. No prostě všechno co se mi líbí.

Sam Mendes

Tady hraje největší roli můj oblíbený film Road to Perdition. :-) bez něj by tento skvost být nemohl. Díky mu za něj.

Roland Emmerich

Moje malá "fanatičnost" v podobě Hvězdné brány doplněná o další skvosty jako Den nezávislosti a Patriot.

David Twohy

Postava Riddicka mě ohromila nejen filmově, ale taky herně, bez tohoto člověka by k tomu nikdy nedošlo.

Francis Lawrence

Za skrytou hrozbu v temnotách New Yorku, za dusnou a strhující atmosféru, za dokonale vylidněný New York, jak jsem jej ještě nikdy předtím neviděl. No prostě ten tady musí být. :-) Když k tomu ještě připočtu Constantina a vzpomenu si na parádního Keanu Reevese. Už jen kvůli těmto dvoum snímkům si zaslouží být v mých top 10.

Juraj Herz

Tento pán si toho v minulosti hodně prožil. Jeho tvorba je vskutku různorodá, horory, komedie, drama....žádný žánr mu není cizí.

Clint Eastwood

V poslední době mu přicházím na chuť i po režisérské stránce. Jde vidět, že tomuto pánovi to jde velice dobře nejen na plátně, ale i za ním. Největší zážitek jsem si odnesl z jeho snímku Gran Torino, kde si i zahrál vynikající postavu Walta Kowalského. Má můj velký obdiv.