Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Biografie (4)

Edward D. Wood Jr. (scenárista / režisér / producent)

04.06.2005

"Jestli mě chcete poznat, podívejte se na film Glen or Glenda, to jsem já, to je můj příběh, ale Plan 9 je moje hrdost, moje radost. Použili jsme tam kryty na kola od Cadillaců jako létající talíře." – Ed WoodEdward Davis Wood, Junior byl americkým filmařem známým pro své vysmívané nebo oslavované filmy, které jsou dnes mnohými… (více)

Abbas Kiarostami (scenárista / režisér / střihač)

04.06.2005

Abbas Kiarostami je jedním z nejvlivnějších a nejkontroverznějších post-revolučních íránských filmařů a jedním z nejpopulárnějších režisérů mezinárodní filmové komunity poslední dekády.Kiarostami studoval na fakultě krásných umění Teheránské Univerzity. V roce 1970 založil filmové oddělení Institutu pro duševní rozvoj dětí a… (více)

John Carpenter (režisér / skladatel / scenárista)

31.05.2005

Americký filmový režisér, scenárista, producent, herec a skladatel filmové hudby John Howard Carpenter se narodil 16. ledna 1948 v Carthage, New York a vyrostl v Bowling Green, Kentucky. Chodil na Western Kentucky University, kde byl jeho otec ředitelem hudebního oddělení a později na University of Southern California, kde… (více)

Kevin Williamson (scenárista / tvůrce / producent)

31.05.2005

"Nejsem opravdový spisovatel, jsem scénárista." – Kevin WilliamsonAmerický filmový scénárista, režisér, producent a herec Kevin Williamson se narodil 14. března 1965 v New Bern, North Carolina. Kevin žil se svými rodiči v komunitě na pobřeží v obci Oriental, North Carolina. Než začal chodit do školy jeho rodina se přesunula do… (více)

Reklama