Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (437)

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Pořád to na nás v reklamách chrlilo, že půjde o bratrstvo ve vzduchu, tak se nemůžu zbavit porovnání. Rozhodně to kvalitou bratrstvo ani trochu nedohání. Ale jsem rád, že dnes někdo natočí něco podobného. Ze začátku nic moc, postavy jsem si nedokázal oblíbit, cgi bylo hrozné. Ale postupně,především, když se děj dostal i na zem, to bylo skvělé. Hezké 4 hvězdy.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Peklo zamrzlo a ČT  vypustila opravdu zdařilé dílo, vtipné a zároveň smutné, lidské a mající přesah. Nemůžu říct nic proti, možná nahou Terezu Brodskou budu asi nějakou dobu vytěsňovat z hlavy. Jinak paráda.

plakát

Hodina pravdy (2002) 

Příjemná jednohubka, která ale hned po zkouknutí vymizí z paměti.

plakát

Saltburn (2023) 

Totální úchylárna

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Ubrečený doják pro holky s tradičně skvělým výkonem Woodyho Harrelsona. Těžko uvěřit, že holka ztvárněná krásnou herečkou má představovat loosera a že by se někdo choval k učiteli jako spratek v tomhle filmu(teda doufám, že nic takovýho není možný).

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Neskutečné. Jak se všude píše, jsou to naprosto dechberoucí audiovizuální orgie. Ani jsem kvůli tomu nepostřehl nebo podvědomě přehlížel nedostatky, pokud tu nějaké byly. Oprávněně se tu píše o nejlepším scifi.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Musím konečně uznat, že se něco v naší domovině povedlo. Má to spád, dobrý scénář, dialogy, Petr Lněnička byl pro mě dosud neznámý herec, ale po tomhle jej budu sledovat. Petr Uhlík parádní výkon. Hvězdička dolů za Mišíka, absolutně necharismatický člověk.

plakát

Cirkus Bukowsky - Série 2 (2014) (série) 

Na české poměry slušný výtvor s dobrým dějem, který nijak zvlášť nekazí ani totálně debilní nelogické chování většiny postav.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Polární krajina, zima, tma a případ tajemných úmrtí na vědecké stanici. Naprosto boží téma, jehož potenciál byl totálně promarněn. Jak někdo může dát takovou kvalitní značku splácat někomu, kdo vlastně doposud nenatočil nic kloudného?! Co to jako mělo být? Seriál o ženách pro ženy. Nějaké vyšetřování a případ tu vůbec nehrají žádnou roli, celou dobu se tu jen nudíte s nezajímavými postavami, které tu řeší svou minulost. Postavy tak otravné a nesympatické, že jsem se modlil, aby všechny vychcípaly. I Fosterová, na kterou jsem se těšil, mě otravovala. Ono to asi s daným scénářem a režií moc dobře zahrát ani nešlo. Ale důležité asi je, že byly opět splněny kvóty, v hlavních rolích největších drsňaček jsou prťavá uřvaná stará trpaslice a černý babochlap, lesbický vztah inuitky a roztleskávačky a...to je jedno. Víc slov si tenhle průser nezaslouží. Zklamání roku.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Tohle mi absolutně nesedlo. Prostředí fajn, nádherné scenérie, herci by taky ušli, ale absolutně jsem nepobral, o čem to vlastně bylo a dokoukat se mi to podařilo až na potřetí.