Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (437)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Neskutečné. Jak se všude píše, jsou to naprosto dechberoucí audiovizuální orgie. Ani jsem kvůli tomu nepostřehl nebo podvědomě přehlížel nedostatky, pokud tu nějaké byly. Oprávněně se tu píše o nejlepším scifi.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

I když jsem na film slyšel takové chvály, z nepochopitelného důvodu jsem si na něj udělal čas až teď. Tohle je masterpiece. Nevím, co dodat, ale v letech minulých se prostě dokázaly natočit perfektní filmy.

plakát

Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem (2022) (seriál) 

Rozhodně dost zajímavé, dobře natočené a inspirativní. I když je otázkou, do jaké míry jsou některé části spíše hrané, musím uznat, že Chris mi přijde jako velmi charismatický člověk, kterého nelze pouze škatulkovat jako thora.

plakát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizoda) 

Jsem tvrdým odpůrcem nuceného vkládání všelijakých menšin do kinematografie, aby se splnily kvóty. Ale překvapivě, tady mi to vůbec nevadilo. Samozřejmě postelová scéna mohla být vypuštěna, to bylo hrozný. Ale na rozdíl od Netflixu, kde je na každém kroku cítit to extrémně nucený cpaní zástupců všech komunit, tady mi to vůbec nepřipadalo rušivé, naopak. Příběh těch dvou borců to tady krásně obohatilo a jak už se tu psalo, krásně to ukázalo tu malou naději ve světě bez budoucnosti. A pak to prolínání s linkou Joela a Ellie, to bylo mistrovský. Zatím mě to baví s každým dílem víc a víc.

plakát

Případy 1. oddělení - Loterie (2022) (epizoda) 

Byl jsem u sboru, takže moc děkuji p. Marešovi, jak krásně vykreslil tohle prostředí. Ano, někdy je to až moc laciné a černobílé. Ale garantuju, že na každém oddělení je nejméně jeden Víťa Sršeň a nejdál to dotáhl ten nejpodlézavější, nikoli ten největší či nejchytřejší dříč. Bezpochyby je postava ředitelky taková pomsta Drexlerové. Já to tý čarodějnici přeju, protože kvůli ní neodešel jen Mareš, ale spousta velmi dobrých osob u pražské policie.  Proč spousta policistů končí a nábor se i přes obrovské náborové příspěvky nedaří? Protože za ty roky policii vede čím dál víc de*ilního managementu sestávajícího právě z takových pokrokových hovad, jako jsou v seriálu vyobrazeny.  Škoda, že samotný případ byl těmito interními záležitostmi dost upozaděn, ale i tak pořád na 5 hvězd.

plakát

Případy 1. oddělení - Spolubydlící (2022) (epizoda) 

Hrozně mi v téhle sérii chyběly ty alespoň malé náznaky osobního života kriminalistů z předchozích sérií a nakonec jsem byl vyslyšen. Napětí na pracovišti graduje a já jen se slzou v oku vzpomínám, kdy parta byla ještě parta a všichni se scházeli po každém případu u piva.

plakát

Clarksonova farma (2021) (seriál) 

Čekal jsem jen dojení prachů ze známého jména Jeremyho, ale vážně mě to bavilo. Zábavně, edukativně a poměrně i lidsky natočená série o těžkém údělu farmářů. A jak na konci Jeremy správně doplnil - jak tohle můžou zemědělci zvládnout, když nemají za zadkem štáb z amazonu? Mně se potvrzuje, že tenhle člověk je vážně inteligentní bavič a má skvělé nápady. Proto skvěle funguje i mimo grand tour.

plakát

Třináct životů (2022) 

Naprostá paráda. Nějak jsem si říkal, že o tom určitě někdo film natočí a bude se z toho snažit vytřískat prachy skrze tunu patosu, laciné dojemnosti a tak nějak jsem se tomu vyhýbal. Recenze mě ale donutily na tento počin kouknout a vrněl jsem blahem.

plakát

Devadesátky - Poprava bodyguarda (2022) (epizoda) 

Zatím nechci moc hodnotit, je to pilot, kde vlastně nic nevyřešili. Ale potenciál to má vysoký, herci se mi zamlouvají. Uvidíme, jak se to rozjede.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Paráda, po dlouhé době jsem konečně dostal pořádnou testosteronovou akci, u které si nemusím klepat na čelo, ale usadit se do gauče, otevřít pivko a pořádně si vychutnávat všechny ty přestřelky, drsňácký řeči a krutopřísný pohledy. Za mě super oldschool překvápko. Guy Ritchie je stále ve formě a pro mě je tohle zatím top film letošního roku!