Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (261)

plakát

Rychle a nemožně (2023) 

Policista Rayane je opět v akci. Tentokrát musí zachránit svou babičku ze spárů obávaného mexického kartelu tím, že šéfovi gangu donese dva smaragdy s magickou mocí. Narozdíl od prvního dílu musím konstatovat, že dvojka není natolik vtipná a nosná, aby spolehlivě pokryla 90 minut stopáže. První půlka filmu funguje velmi slušně, druhá už o něco méně. Film nicméně zdařile paroduje řadu známých amerických filmů jako je Terminátor, Indiana Jones, M:I apod. Fifiho banda si vybrala slabší chvilku, ale věřím, že u dalšího filmu budou opět na špici.

plakát

Šťastné a krvavé (2023) 

Lehce dysfunkční americká rodina se přesune za dědictvím do Norska. Záhy zjišťují, že v domě nejsou tak úplně sami a ve stodole cosi přebývá. Komedie s prvky hororu, kde je slabší prvek lidské obsazení a scénář. S daným tématem by šlo pracovat lépe. Poslední hororová třetina ale ujde. Když nad filmem nebudete moc přemýšlet, na zimní večer vás asi zabaví, ale vánoční klasikou se nestane.

plakát

Ateliér smrti (2023) 

Dvojka z Pulp Fiction je zpátky, bohužel ale v podprůměrném filmu. Uma Thurman vede galerii umění. Bohužel se jí příliš nevede, a umělci od ní odcházejí jinam. Přes drogového dealera se jí naskytne možnost za pěknou sumičku prát přes její podnik špinavé peníze pro mafiána.  Obrazy pro praní peněz dodává Joe Manganiello (nájemný zabiják), který se ale nečekaně stane přes noc uměleckou senzací. Náznak děje mi přijde i zajímavý, ale bohužel tvůrci nejsou kdovíjak schopní, a film podle toho vypadá.  Thurman nemá ve scénáři moc co hrát, Jackson a Hawke jsou zcela nevyužití. Manganiello nemá dostatečné charisma, aby přetvoření ze zabijáka v umělce uhrál. Konec je narychlo upečený a nepříliš promyšlený. Akce veskrze žádná, film je spíš drama. Aspoň, že to nebylo moc dlouhé.

plakát

Para entrar a vivir (2022) 

Jedná se o poměrně zajímavý námět - dům vytvořený nacistickým architektem se zájmem o okultismus, který vám splní, co si přejete - má ovšem postranní úmysly.  Herci velmi sympatiční.  Potud dobré. Bohužel ale myšlenka není dotáhnutá do konce, a film tak po 70(!) minutách stopáže vyzní do prázdna. Na mě to mělo feeling spíš studentského filmu, než celovečeráku.

plakát

El hombre del saco (2023) 

Španělé to zkoušejí s dětmi po vzoru IT. A docela se jim v tomto příběhu o bubákovi, odnášejícím zlobivé děti v pytli, daří. Navzdory komornímu pojetí film zabaví, děti jsou dobře vybrané a zahrané, a ani jindy uječená Macarena Gómez tu nevadí. Příběh a monstrum, jak kolega ricci píše, zdá se být inspirován Jeepers Kreepers, takže je o možná o něco děsivější, než byste čekali.  Nejedná se o nic převratného, ale klidně mrkněte.

plakát

El extraño caso del fantasma claustrofóbico (2023) 

Příjemná jednohubka z Mexika o skupince 3 dětí snažící se pomoci duchovi chlapce, který zemřel v Mexico City během zemětřesení v roce 1985. Má nedořešený úkol bránícímu mu odejít. Film je podáním cílen spíše na mladší publikum, žádný hardcore ani strašení tedy nečekejte. Nejde o nic převratného, ale je to vcelku fajn pokoukání.

plakát

Hypnotik (2023) 

Zhruba do půlky se mi to dost líbilo, pak se to ale tvůrcům bohužel rozpadlo v rukách. Je velká škoda, že se tohoto "nolanovského" tématu nechopil někdo schopnější.

plakát

La niña de la comunión (2023) 

Podobných fílmů je hodně, a tento mi nepřišel, že by ničím vynikal. Příběh je průměrný. Holky po cestě z pařby, chytajíc na silnici stopa do města, narazí na auto s dvěma kluky. Holky po výměně názoru ke klukům do auta nakonec nastoupí. Kluci ale ještě nechtějí, aby večer skončil, a odvezou holky do lesa. V lese jedna z nich uvidí záblésk holčičky v bílém. Vzápětí najdou starou panenku, a potíže můžou začít. Obsazení je celkem sympatické, a i vzhledem ke stopáži se snímek netáhne. Strašení vcelku ušlo, a konec mě trošku překvapil... Na strávení večera (a trénování španělštiny) je to ok podívaná, ale znovu bych si film nejspíš nepustil.

plakát

Alibi na klíč: Den D (2023) 

Po traileru jsem měl kapku obavy o zábavnost tohoto dílu, ale po projekci mohu s klidným srdcem říct, že se ukázaly liché. Ačkoliv se dvojka jedniččce nedorovná co do srdíčka, tak je opět velmi zábavná a plná absurdních situací. Děj je jednoduchý, ale na ten se u komedií nikdy moc nehraje. Scény s prkýnkem od hajzlu, lupičem nebo arabskou verzí Alibi.com spolehlivě rozesmějí každou bránici, Lacheau s partou se rozhodně nedrží zkrátka. Zamrzí snad jedině zaspání Bontonfilmu, který pouští do Čech film až 4 měsíce po francouzské premiéře.

plakát

Šílená noc (2022) 

Parádní vánoční zábava pro dospělé. Smrtonosná past se Santou.