Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (127)

plakát

Lovci zločinců (2011) (seriál) 

A pořád to samé, a nikdy se neponaučí.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Film Lawless si nemohl vybrat lepšího načasování zde v ČR v době, kdy je stanovena prohibice a celý děj Země bez zákona se točí kolem legendární moonshine pálené whisky a již zmíněné prohibice. Toť vše úvodem. Celou stopáž snímku jsem čekal na nějakou osudovou událost, kardinální zvrat, nic nepřišlo. Spíš se dá říct, že se jedná o hraný dokument s těmi nejžádanějšími hollywoodskými esy, totiž bez filmového scénáře. Jednotlivé skoky příběhem mi moc logiky nedávají a nevěřím, že to celé je podle skutečnosti přesně tak, jak je zde vylíčeno. Najdou se i světlé pasáže, kde Tom Hardy (hrající postavu Forresta Bonduranta) vesele pochrochtává a pomumlává a je to celé takové místy vtipné, když má v důležité scéně odpovědět na otázku a on vyloudí jen pazvuk. To nic nemění na tom, že by se dalo scénáristicky vykřesat mnohem víc. Postavy už mají od začátku jasně danou charakterovou linku, které se drží a tak každému leze z kapsy pomyslnný scénář, kde divák přesně ví a řekne si: tohle je badass, tahle mu stejně brzo dá a tenhle bude nakonec férovej týpek. Co musím vyzdvihnout jsou lokace, propracované kostými, auta, zbraně a hudba, která se k filmu pěkně hodí a doplňuje ho i přes ten fakt, že za OST stojí ten samý člověk, co napsal (poupravil realitu?) scénář.. Hodnocení: 70%.

plakát

Hodný, zlý a divný (2008) 

Něco tak ulítlého a zároveň technicky dokonale natočeného jsem dlouho neviděl. Zápletka není nijak dokonale propracovaná do hloubky, a proč taky? Mapa pokladů a 3 lovci, co chtějí najít poklad. Vtipné dialogy a scénky. A akční pasáže? Já si u nich chrochtal blahem. Pouštní honička vydá tak za 5 hollywoodských akčních trháků. Luxusní podívaná, skvěle se hodící hudba a lokace. Díky bohu za tak flexibilního režiséra Ji-un Kima, který jednou natočí naturalistický I saw the Devil, jednou zase westernovou podívanou roku 2008.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

To nejlepší, co jsem z této oblasti válečnictví doby napoleónské viděl a tak nemám s čím porovnávat. Drama odehrávající se pouze na jedné jediné lodi (chvilková mezipřistání na ostrovech a na ukořistěné lodi nepřítele) a bez jediné ženské herečky (neberu domorodce na ostrovech) dělá z filmu mnohem uvěřitelnější, místy až klaustrofobickou podívanou. Herecká esa jako kapitán Crowe a jeho kamarád medik-přírodovědec Bettany jsou naprosto uvěřitelné charakterní role.

plakát

Lidice (2011) 

Lidé co se snaží kritizovat naprosto vše, co se na tomhle filmu najít dá a nenechají nit suchou, nikdy nebudou spokojeni jak se u nás točí. Myslím si, že v rámci možností se natočilo zdařile rozsáhlé dílo reflektující osudové okamžiky vesnice Lidice. Nemám větších námitek, nenapadá mě jako řadového diváka a člověka s nefilmovým vzděláním, co by se dalo udělat lépe. Příběh na mne zapůsobil, vyčkal jsem až do titulků (mnoho lidí odcházelo, což jsem se později dočetl) a inkriminované citlivě a precizně natočené scény (zplynování obyvatelstva, vypálení, pohrdání naším národem ze strany němců) jsem zkouknul s myšlenkou na to, co se zde skutečně událo. Tohle se nesmí přehlížet a odcházet s pocitem nechutě z filmu, jedná se o historii v dobách, kdy zde byla válka a je natočena tím nejvěrohodnějším způsobem. A ano pane Fuka, řidič autobusu byl svině, když dovezl Rodena až k vypálené vesnici.

plakát

REC 3: Počátek (2012) 

Jasně, značný odklon od původního konceptu tady je, není tady tolik napínáků, kamera se oddělí od party hlavních aktérů a nejedná se tak o found footage záběry, ale stále tady je ona atmosféra a styl jakým jsou odvyprávěny i předešlé (následující) díly. Silné 3 hvězdičky. Stále si myslím, že [REC] je jedna z těch kvalitnějších horor/thriller sérií. Jen ať to neskončí jako SAW, kde se divák začal ztrácet od 3. dílu...

plakát

Batman začíná (2005) 

Po dlouhém tápání tu a tam jsem si nakonec zařadil Batmana a všechny tři díly Nolanovské Dark Knighta do mé oblíbené zlaté klasiky kinematografie. Nic na tom nezmění fakt, že tohle je první díl, kde se to všechno rozjíždí. Dá se vůbec čekat něco lepšího? Vždyť už tohle je maximum, čeho se dá dosáhnout. Pokud tedy čekáte něco jiného a lepšího, zkuste jiný žánr, jiný film.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Z jednodenním odstupem jsem si uvědomil, že konec byl vlastně trochu jiný, než jsem pochopil v podvečer mého návratu z promítání. Už za to si TDKR zaslouží plný počet a trilogii o netopýřím muži tak řadím mezi TOP filmy (beru jako drama) co jsem zatím viděl. Pokud Warneři uskuteční v následujíchích dekádách restart série, odmítám to považovat za stejně kvalitní dílo jako Batmana od Ch. Nolana. Jsem paličák a tohle mi nikdo nevymluví ani heverem !

plakát

Veterán (2012) 

Co lze vše dnešní Hollywood (ne)zfilmuje. I'm motherfucker...

plakát

Erin Brockovich (2000) 

Kolik sýrových klobás TOP MANAGERŮ by dneska musela ultra-feministka či žena se sukní kratší než bleší přirození vylupat, aby dosáhla toho, co by mělo být v dnešním super moderním světě naprosto normální? Čistá a pitná voda pro všechny, bez existence látek co vytvářejí vředy. Julia Roberts fuck** awesome.