Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (848)

plakát

Farang (2023) 

Samir Darba (Nassim Lyes) má za sebou první pracovní den na svobodě. Při cestě na ubytovnu ho začnou nahánět členové drogového gangu, kteří po něm ráno chtěli, aby začal znovu prodávat. Samir při vyhrocené potyčce zabije Farhata a prchá ze země. Děj se posouvá o pět let dopředu do Thajska, kde Sam čeká s manželkou Miou dítě... V prvních patnácti minutách nevytáhne příběh všechny trumfy a diváka čeká nějaké to překvapení do samotného závěru. Jednoduchý funkční příběh okořenený nekompromisní krvavou akcí nemůže fanoušky žánru zklamat.

plakát

One Percenter (2022) 

Akční herec Takuma Toshiro (Tak Sakaguchi) chce natočit dokonalý akční film, ale nemá dostatek finančních prostředků. Se svým učedníkem Akirou (Kohei Fukuyama) se proto vydává obhlédnout lokace do uzavřené továrny na ostrově. Krátce po svém příjezdu zjistí, že zde nejsou vůbec sami... Slabší příběh zachraňuje akce, které mohlo být více. S řadovými soupeři nemá Sakaguchi nejmenší problém a jsou pro něho pouze rozcvičkou. Vrcholem je finální téměř šestiminutový souboj jeden na jednoho (Zero Range Combat versus Jeet Kune Do), kde se střetnou Tak Sakaguchi a Togo Ishii (Sensei). Zvrat v závěru filmu příběhu také moc nepomůže. Na světě je mnoho bojových umělců, ale pouze jeden ze sta se může stát mistrem. 1%Er

plakát

Feng kuang de quan tou (2021) 

Podle traileru jsem očekával akcí našlápnutou arénovku, ale po skončení filmu přišlo náhlé vystřízlivění. Soubojů je nakonec ve filmu málo, Steve Yoo a Qing Guo se v ringu nestřetnou pro jistotu vůbec a kulturista Kai Greene opuští scénu po dvou minutách od začátku. Potěšil Collin Chou v malé roli záporáka. U tohoto snímku se vůbec nevyplatilo spoléhat na upoutávku, která byla lepší jak samotný film.

plakát

Come Out Fighting (2022) 

Příběh se odehrává za 2. světové války, kdy se jednotka afroamerických vojáků vydává na záchrannou misi za nepřátelskou linii, aby našla svého pohřešovaného velitele poručíka Hayese (Hiram A. Murray) a sestřeleného pilota stíhačky (Kellan Lutz)... Dolph Lundgren (major Anderson) se k akční scéně ani nepřiblíží a Michael Jai White (seržant Red) pouze střílí a ve velmi krátkém souboji zneškodní německého důstojníka. Film trpí nízkým rozpočtem a špatnými triky. Bojové scény jsou nezáživné, hlavní hrdinové nesmrtelní a němečtí vojáci sami nabíhají do nepřátelské střelby. Režisér a scénárista Steven Luke nemá zkrátka divákům co nabídnout.

plakát

Confidential Informant (2023) 

Detektivové Tom Moran (Dominic Purcell) a Mike Thorton (Nick Stahl) z newyorské protidrogové jednotky se budou muset vyrovnat se svými osobními problémy a dopadnout muže, který zabil policistu... Na film jsem se podíval hlavně kvůli Gibsonovi. Mel Gibson si zahrál poručíka Kevina Hickeyho, který vede oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Mel ve vedlejší roli nezklamal, ale rád bych ho viděl v nějakém zajímavějším projektu.

plakát

Śakra (2023) 

Pokud by příběh dostal stejnou péči jako akční scény, mohl být výsledný dojem z filmu lepší. Lan a drátů mohlo být možná méně, protože v soubojích je důležitý fyzický kontakt. Likvidace soupeřů bezkontaktně na dálku je laciná berlička a nesmí být nadužívána. Posledni čtyři minuty jsou docela pořádnou fackou pro diváky, protože tohle mohlo být řečeno dříve a nebo později v dalším filmu.

plakát

Hei dian (1972) 

Do hostince Gao se stahují zloději z širokého okolí, protože zde má přespat úředník Hai Gangfeng (Yang Chi-Ching), který cestuje na venkov s truhlou plnou úplatků... U několika postav čeká na diváka překvapení, protože všechno není tak, jak se na první pohled zdá. Jackie Chan si v komparzu zahrál sluhu úředníka Haie. Lze ho zahlédnout mezi 43. a 59. minutou, jedná se však pouze o několikavteřinové záběry a divák musí být velice pozorný. Komparzista Jackie Chan bohužel ve filmu končí smrtí, když je zabit v souboji s banditou se dvěma sekerami.

plakát

Krvavé pěsti (1972) 

Skupina japonských bojovníků, kterou vede Kuan Tai, začne v čínské vesnici vyvolávat nepokoje, protože chtějí získat dračí bylinu a otevřít vlastní školu bojových umění. Vesnicí právě prochází uprchlík Jiang Wu-Ke (Chan Sing), který zasáhne do průběhu nečestného souboje... Jackie Chan si v komparzu zahrál policistu. Jedná se o scénu v úvodu, kdy se skupina policistů chystá dopadnout Jianga. Jackie se objeví na tak krátkou chvíli, že ho lze snadno přehlédnout.

plakát

Jin mao shi wang (1975) 

Zloděj Dai Xiaoyao (Chao Hsiung) přezdívaný Golden Lion je mezi vesničany oblíbený, protože jim pomáhá. Wang Jian Chao (Wang Hsieh) se svými muži na něho přichystá past a smrtelně ho zraní jedovatým drápem. Daiovi může pomoci pouze doktor Lu Guo Jing (Fang Mian)... Film byl natočen již v roce 1971, ale honkongskou premiéru měl teprve 21/12/1975. Jackie Chan hraje v komparzu tři různé role a ve filmu ho lze zahlédnout pouze na několik vteřin asi ve čtyřech scénách. Poprvé to je v sedmé minutě, kdy jsou tři Wangovi muži zabiti nožem, jedná se o vteřinový záběr a Jackie je ten uprostřed. Ve druhé scéně kolem 12. minuty je vidět Jackie nejvíce. Jackie se jako člen gangu Golden Lion v pozadí stará o šéfa a později se přidá do souboje na kopci před Budhovou sochou. Dvě zbylé scény jsou vidět teprve po 71. a 73. minutě, ale jsou opravdu velmi krátké.

plakát

Pan Nepolapitelný (2022) 

Gilbert Galvan Jr. (Josh Duhamel) utíká z michiganského nápravného zařízení do Kanady, kde přijme novou identitu a stane se z něho Robert Whiteman. Během tří let se mu zde povede provést 59 loupeží. Toto je pravdivý příběh... Skutečný Gilbert Galvan má prý ve filmu cameo, ale nepodařilo se mi to nikde ověřit. Měl by být vidět v barové scéně na pozadí. Nelze vyloučit, že navštívil plac při natáčení. Mel Gibson si ve vedlejší roli zahrál gangstera. Jeho Tommy Kay je chlápek, kterému by jste zapůjčené peníze dlužit nechtěli. HODNOCENÍ 60%