Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (850)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Doktor Dyson Ido (Christoph Waltz) objeví na šrotišti torzo ženského kyborga, které vykazuje známky života a proto ho vezme domů a vsadí do nového těla. Velmi brzy se ukáže, že dívka pojmenovaná Alita (Rosa Salazar) nebude obyčejný kyborg, protože v nebezpečné situaci zachrání zraněnému Dysonovi život... Ve filmu měl hrát bojový umělec Marko Zaror (Ajakutty), ale jeho obličej bylo možné zahlédnout v baru plném lovců odměn pouze ve vteřinovém záběru a to je docela škoda, protože tenhle pán to v akčních scénách umí rozjet. Ty dvě hodiny utekly velmi rychle a bylo to málo, protože Alita: Battle Angel (2019) je pouze takový úvod a mnoho věcí zůstalo nezodpovězeno. Určitě v úvahu přichází pokračování, protože tenhle svět by stálo za to prozkoumat více. Aktuální stav tžeb z kin na Box Office Mojo zde. (Kino Vesmír So 16. února 2019 v 17:00 hod.) HODNOCENÍ 80%

plakát

Creed II (2018) 

Z filmu Creed II (2018) mohla vzniknout stejná pecka jako Rocky IV (1985), ale bohužel se to nepovedlo. Snímek je zbytečně dlouhý a ztrácí tempo. Ivan Drago (Dolph Lundgren) měl dostat mnohem větší prostor, aby dovyprávěl svůj životní příběh a chyběla alespoň malá pěstní konfrontace s Rockym (Sylvester Stallone). Brigitte Nielsen byla také docela nevyužitá. Trénik Adonise Creeda (Michael B. Jordan) v poušti se povedl. Skoro to vypadá, že Rocky Balboa se definitivně loučí, protože v boxerském ringu naučil mladého Creeda vše podstatné.

plakát

Death Kiss (2018) 

Death Kiss je nepovedená variace na sérii filmů Death Wish / Přání smrti. Velkým problémem jsou herci a příběh, který dlouhou dobu nedává absolutně smysl, protože divák nechápe motivaci hlavního hrdiny. Robert “Bronzi” Kovacs může vypadat jako Charles Bronson, ale nikdy jím nebude, protože mu chybí jeho charizma. Se schopným režisérem a scénáristou z toho mohl být určitě lepší filmový zážitek. HODNOCENÍ 10%

plakát

Yeti: Ledové dobrodružství (2018) 

Yeti Migo (namluvil Channing Tatum) se jednoho dne setká se stvořením s malou nohou (člověkem), které podle kamenů řídících celou vesnici neexistuje... Čekal jsem další neškodný animák pro omladinu, ale dostal jsem mnohem více, než jsem doufal. Film nabídne slušnou animaci s příběhem, který má dospělou myšlenku. Snímek by si zasloužil na CSFD hodnocení v červené barvě, protože modrá mu nesluší. Určitě nevypínat po zobrazení názvu v závěru, protože je mezi titulky vložena krátká scéna.

plakát

Bing feng xia shi kong xing zhe (2018) 

He Ying (Donnie Yen) se musí vrátit do své doby, aby zachránil rodnou vesnici... K divákovi se dostává pokračování s velmi jednoduchým příběhem a otevřeným koncem. Film nabídne velmi málo akčních scén s nezajímavou choreografií. Ip Man 4 to snad jistí, protože tohle byla opravdu slabota. HODNOCENÍ 30%

plakát

Stopa do minulosti (2018) 

Detektiv Sykes (Sylvester Stallone) se snaží přijít na to, kde skončily miliony z vyloupené banky. Aktér loupeže Macdonald (Matthew Modine) by mu na to mohl pomoci odpovědět, ale končí po divoké přestřelce v nemocnici se ztrátou paměti... Sly ve filmu hraje bohužel vedlejší postavu. Divák si ho ani pořádně neužije, protože jeho scény (necelá půlhodina) jsou rozstříhány po celé stopáži tak, aby to vypadalo, že hraje mnohem důležitější roli. Příběh nepřináší něco originálního a pouze recykluje.

plakát

Zajatci času (2017) 

Profesor archeologie Hopper se snaží zjistit osud hippísáků, kteří se ztratili v 70. letech. Konečně najde jejich dodávku a půjčuje si lezeckou výstroj. Po dvou dnech začnou studenti Jackie a Taylor organizovat soukromou záchrannou expedici, protože se po profesorovi slehla zem... Nenápadný sci-fi film, který nabídne příběh, který dokáže překvapit. Tvůrci mohli zvolit méně spoileroidní názve jako třeba Tajemná jeskyně. Za málo peněz nabídne snímek docela dost muziky. Nebránil bych se pokračování, které by sledovalo příběh z jiného úhlu pohledu.

plakát

Mrakodrap (2018) 

Bezpečnostní expert Will Sawyer (Dwayne Johnson) bude muset riskovat úplně všechno, aby zachránil svoji ženu a dvě děti z hořícího mrakodrapu Perla... Příběh nenabídne nic extra originálního a jedná se o film, který divák brzy po zhlédnutí zapomene. Dwayne Johnson je stále sympaťák a proto bych mu přál nějakou pořádnou ikonickou roli.

plakát

Padmaavat (2018) 

Sultán Alauddin Khalji (Ranveer Singh) se dozví o neobyčejně krásné ženě, vydává se proto na válečnou výpravu do Mewaru, aby královnu Padmavati (Deepika Padukone) získal... Výprava a triky nejsou vůbec špatný, ale příběhu chyběl spád. Ve filmu jsou postavy, které by si zasloužily mnohem větší prostor. Názorným příkladem je první žena krále Ratana Singha.

plakát

Without Warning (1980) 

Sandy a Greg se rozjedou s kamarády k vodě, ale vše nevychází podle plánu, protože se stávají nedobrovolnou kořistí pro lovce z vesmíru... Ani v době svého vzniku nemohl být tenhle film nějaká extra pecka. Létající přísavky nebyly špatné. Velkým zklamáním bylo to, že se mimozemský lovec (Kevin Peter Hall) nezdržel v záběru kamery déle, protože se na něho čekalo dost dlouho.