Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (850)

plakát

Stopy spravedlnosti (2017) 

Při výbuchu bomby, kterou odpálí irští teroristé z Authentic UDI, ztratí Ngoc Minh Quan (Jackie Chan) svoji dceru Fan (Katie Leung). Quan se nejdříve snaží získat jména atentátníků od velitele Richarda Bromleyho (Ray Fearon) z protiteroristické londýnské jednotky, ale je odkázán, aby byl trpělivý. Jeho druhým pokusem se stává irský náměstek ministra Liam Hennessy (Pierce Brosnan), který byl dříve aktivním členem UDI... Koordinátory kaskadérů byli Greg Powell a Guanhua Han. Guanhua Han vedl Jackie Chan Stunt Team, který na filmu dělal společně s britskými kaskadéry. Jackie Chan pouze nehrál, ale byl také producent, výkonný producent a nazpíval závěrečnou hudební znělku "A COMMON MAN". Jak Pierce Brosnan tak Jackie Chan předvádí solidní herecký výkon okořeněný poctivou akcí. HODNOCENÍ 70%

plakát

Birth of the Dragon (2016) 

V první půlce filmu jsem měl dojem, že Bruce Lee je pouze vedlejší postava. Zbytečně velký prostor dotal fiktivní Steve McKee a jeho milostná linka s Xiulan Quan (Qu Jingjing). Chyběla mi zde Bruceova žena Linda. Ve snímku měli dostat více prostoru samotní aktéři zápasu Bruce Lee (Philip Wan-Lung Ng) a Wong Jack Man (Xia Yu). Ještě několik informací z titulků a jak to bylo ve skutečnosti. Corey Yuen je uveden jako Martial Arts Designer. Wong Jack Man má v závěrečných titulcích kredit poradce. Zápas se odehrál v prosinci 1964 a očitým svědkem byla i Bruceova manželka Linda Lee, která byla v osmém měsíci těhotenství. V tomto neveřejném zápase ještě Bruce Lee používal Wing Chun, ale poté začal dělat na bojovém stylu Jeet Kune Do (The Way of the Intercepting Fist), který představil v roce 1969. O vítězi se spekuluje dodnes, protože Bruce Lee a Wong Jack Man se k tomu v té době dostatečně nevyjádřili...

plakát

Baahubali 2: The Conclusion (2017) 

Amarendra Baahubali (Prabhas) se má v krátké době stát budoucím králem Mahishmati. Baahubali se vydává na prohlídku svého budoucího království a doprovod mu dělá Kattappa (Sathya Raj). Baahu se při své cestě zamiluje do princezny Devaseny (Anushka Shetty) z království Kuntala. Jeho bratr Bhallaladeva (Rana Daggubati) kuje pikle, aby se králem stal sám... Závěrečná půlhodina, kde je hlavním hrdinou Mahendra Baahubali, mohla být klidně třetím samostatným pokračováním. Snímek nabídne dostatek akce a velmi slušné triky. Nejde o bezchybný film, ale o takovou velkolepou indickou pohádku, která zanechá velmi dobrý dojem. HODNOCENÍ 70%

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Organizace Kingsman přichází při nenadálém raketovém útoku o své členy a zázemí. Jedinými přeživšími jsou Eggsy (Taron Egerton) a Merlin (Mark Strong), kteří se vydávají do Kentucky, aby objevili jejich americký protějšek organizaci Statesman... Toto minutáží delší pokračování jsem si užil podstatně méně jak předchozí film. Chybí mi tady nějaká nezapomenutelná akční scéna jako ta v kostele. Elton John mi zde docela neseděl. Nepřehlédnutelný Martyn Ford měl pouze několikavteřinovou roli chlapíka z ochranky na hudebním festivalu v Glastonbury.

plakát

Americký zabiják (2017) 

Mitch Rapp (Dylan O'Brien) požádá svoji přítelkyni Katrinu (Charlotte Vega) o ruku a jde pro pití, ale dojde k neštěstí, protože na pláž zaútočí ozbrojení teroristé. Rapp je zraněn a Katrina je zabita. Mitch se snaží její smrt pomstít na vlastní pěst, ale dostává se do hledáčku CIA... Dalo se to docela čekat, ale Scott Adkins jako Victor nezasáhne do děje nějak výrazněji, protože má pouze malou vedlejší roli. K plusům filmu patří Michael Keaton (Stan Hurley), Shiva Negar (Annika) a finále s atomovou bombou.

plakát

Jeff Dunham: Relative Disaster (2017) (pořad) 

Ventriloquista Jeff Dunham tento speciál pro Netflix natáčel v irském Dublinu. Pětapadesátiletý Jeff nezapomene v úvodu zmínit, že je adoptovaný. S první ženou Paige má tři dospělé dcery. Se svojí současnou o osmnáct let mladší manželkou Audrey má dva syny. Dvojčata se jmenují Jack a James. Všechny tyto osobní údaje Dunham v průběhu vystoupení použije. Z loutek se objeví Walter, nový člen irské dítě Seamus, Bubba J, Achmed the Dead Terrorist a Peanut. Jeff se snaží být aktuální, protože zazní jména jako Hillary Clinton, Donald Trump, Angelina Jolie, Brad Pitt a nechybí členové z klanu Kardashian. Jeff Dunham jednoznačně boduje, protože to bylo lepší jak Unhinged in Hollywood (2015). (Netflix)

plakát

Gong shou dao (2017) 

Taiji Master (Jack Ma) změří své síly v souboji s ostatnímy mistry bojových umění, kterými jsou Tony Jaa, čínský boxer Zou Shi Ming, Jacky Heung, Natasha Liu Bordizzo, Wu Jing známý také pod jménem Jacky Wu, bývalý mongolský zápasník sumo yokozuna Asashoryu Dolgorsuren Dagvadorj, Donnie Yen a Jet Li... Ústřední filmovou melodii Man with the wind nazpívali Jack Ma a Faye Wong. Režisérem a scénáristou byl Wen Zhang. Akčního režiséra dělal Ku Huen Chiu. Yuen Woo Ping, Sammo Hung a Tony Ching mají v závěrečných titulcích speciální poděkování a kredit jako akční poradci. Titulkové cameo mají Jason Statham, Manny Pacquiao a Gennady Gennadyevich Golovkin pouze ve verzi na YOUKU, která je o 19 sekund delší. V HD rozlišení lze GSD zhlédnout na oficiálních stránkách Jeta Li, YOUKU nebo YOUTUBE.

plakát

Unhinged in Hollywood (2015) (pořad) 

Toto Dunhamovo vystoupení bylo zajímavé tím, že se natáčelo v Dolby Theatre v Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii v místě, kde se slavnostně předávají Oscaři. Z loutek se objeví Walter, Bubba J, Little Jeff, Peanut a Achmed the Dead Terrorist. Dobrý vtípek byl, když Jeff Dunham vysvětloval, že Little Jeff v jiné show mluvil hlasem Peanuta a on teď bude muset přijít s novým hlasem, protože nedokáže mluvit jako Peanut. Jeff se snaží být aktuální, protože zazní jména jako Hillary Clinton, Donald Trump, Barack Obama a Kim Kardashian. Hlavní problém bych viděl v tom, že Dunham recykluje sám sebe a nepřináší nic nového. Kromě Jeffa nikdo jiný nevystoupil a proto mi jsou další jména v obsazení záhadou, ale možná půjde o nějakou bonusovou scénu na disku.

plakát

Velká oříšková loupež (2014) 

Veverčák Surly (hlas Will Arnett) zničí nedopatřením zvířátkům žijícím v parku veškeré zásoby jídla na zimu. Nedlouho poté je Surly komunitou vyhnán do města a nesmí se nikdy vrátit... K těm zajímavějším postavám patří nemluvný krysí kámoš Buddy, Krtek (břichomluvec Jeff Dunham) a Mýval (Liam Neeson). V závěrečných titulcích mile překvapil animovaný PSY, který zazpíval Gangnam Style. Ve filmu je také jedna mezititulková scéna, která se objeví i ve druhém díle a dočká se rozšíření.

plakát

Velká oříšková loupež 2 (2017) 

Veverčák Surly (hlas Will Arnett) a banda zvířátek z parku zažívá bezstarostné časy, protože v suterénu uzavřeného obchodu s ořechy mají nekonečné zásoby jídla. Jednoho dne však kvůli Krtkově (břichomluvec Jeff Dunham) chybě dojde k explozi a musí se vrátit domů. Vše nebude tak jednoduché, protože chamtivý starosta chce nahradit zelené stromy zábavním parkem Liberty Land.. Za poslech určitě stojí písnička Born to Be Wild od kapely Steppenwolf. Jackie Chan namluvil modrookého vůdce kung fu myší, který se jmenuje Mr. Feng. Povedla se narážka na nepovedené záběry a one-inch punch, který popularizoval Bruce Lee. Jackie se na chvíli objeví v závěrečných titulcích při nahrávání zvukové stopy ve studiu. Příběh není extra originální, ale občas slušně pobaví. V úplném závěru je potitulková scéna.