Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (850)

plakát

John Wick 2 (2017) 

Nájemný vrah a elitní zabiják John Wick (Keanu Reeves) by již rád zůstal v důchodu, ale navštíví ho Santino D'Antonio (Riccardo Scamarcio) s úpisem a chce po něm, aby se ještě jednou vrátil do akce... Na akčních scénách je vidět, že Keanu Reeves neponechal nic náhodě a hodiny strávené v tělocvičně dokázal na plátně prodat. Zvuk si doma člověk takhle naplno nevychutná a návštěva kina se v tomhle případě opět vyplatila. Ruby Rose toho ve filmu moc nenamluvila, ale rozhodně se neztratila a určitě ji rád ještě někde uvidím. Kde se to pánové Keanu Reeves a Laurence Fishburne již potkali? :-) Ten třetí díl by to rozhodně chtělo a snad vznikne.

plakát

xXx: Návrat Xandera Cage (2017) 

Xander Cage (Vin Diesel) je nalezen CIA agentkou Marke (Toni Collette) a pověřen úkolem, aby zajistil návrat ukradeného zařízení zvaného Pandořina skříňka, které dokáže ovládnout jakýkoliv satelit na oběžné dráze... Je to takový neškodný výplach, protože příběh a akce často nedávají smysl, ale kvůli určitým hercům to člověk vidět chce. Donnie Yen (Xiang) nedostal v akci bohužel tolik prostoru, ale dopadl mnohem lépe než Tony Jaa (Talon), který hraje pouze druhé housle ve vedlejší roli. Výběr lidí, které má Diesel ve svém týmu, je diskutabilní a místo si tam zasloužila pouze Ruby Rose jako Adele Wolff. Nemalou pozornost na sebe také strhne překrásná herečka Deepika Padukone (Serena). HODNOCENÍ 50%

plakát

Lovec démonů (2016) 

Do Chicory Creek přijíždí Jebediah Woodley (Dolph Lundgren), který se specializuje na lov démonů. V malém městečku došlo ke třem nestandardním několikanásobným vraždám a proto nabídne svojí pomoc místnímu šerifovi a agentce FBI... Dolph Lundgren byl jedním z výkonných producentů. Natáčení probíhalo v lokacích amerického města Lexington ve státě Mississippi. Tony Messenger si v malé nemluvené roli ve flasbacku zahrál Jebediahova otce a má také v závěrečných titulcích kredit jako Stunt Double: Mr. Lundgren. S podobnou tématikou jsou tady určitě lepší filmy a Lundgrena v akci si divák také moc neužije.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Westworld je zábavní park, který návštěvníkům dopřeje realistické zážitky z dob starého amerického západu. Zdá se, že vše bezproblémově funguje, ale po poslední programové aktualizaci se začnou někteří androidové chovat zvláštně... Ten humbuk okolo si tahle série od HBO vůbec nezasloužila. Myšlenku to mělo, ale určitě by šlo celý příběh odvyprávět mnohem rychleji, aby divák nemusel sledovat tolik obsahové vaty. S další sérií v tuhle chvíli nepočítám, ale nikdy neříkej nikdy. Zhlédnuto 10 epizod z 1. sezóny.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Příběh začíná 6. listopadu 1983 ve městečku Hawkins ve státě Indiana. Čtyři dobří kamarádi hrají ve sklepě Dungeons & Dragons, hru přeruší Mikeova matka s tím, že musí ráno vstávat do školy. Dustin, Lucas a Will se vydávají na svých kolech domů. Will Byers se stává nezvěstným, protože ráno nedorazí do školy. Na scéně se objevuje tajemná krátkovlasá dívka, která toho moc nenamluví... Určitě zajimavé bylo zasadit děj seriálu do roku 1983. Herecky je to obsazené slušně a hudba je návyková. Zdálo se mi to docela uspokojivě uzavřené a proto mě překvapila informace o tom, že se chystá druhá série. Snad tvůrci vědí co dělají a budou mít co nabídnout. Zhlédnuto 17 epizod z 1. až 2. sezóny. (Netflix)

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

Excentrický geniální vědec Rick a jeho vnuk Morty zažívají neuvěřitelná dobrodružství napříč vesmírem a alternativními dimenzemi. Rozhodně je potřeba se dívat do úplného konce každé epizody, protože tam je potitulková scéna. Seriál nabízí originální nápady a určitě je tady nemalý důvod se těšit na nadcházející třetí sérii. Zhlédnuto 31 epizod z 1. až 3. sezóny.

plakát

Beyond Redemption (2015) 

Billy (Brian Ho) se stává členem gangu, ale jeho situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy zjistí, že jeho přítelkyně Melinda je tři měsíce těhotná... Bez případných spoilerů se toho k nikterak originálnímu příběhu nedá říci více. Akce při soubojích je docela koukatelná, ale mohlo jí být více. Tento nízkorozpočtový akční snímek měl určitě větší ambice, ale největší slabinou je neoriginální příběh.

plakát

Mistr Meče (2016) 

Potulný šermíř Yen Shih-san (Peter Ho) by se chtěl stát uznávaným ve světě bojových umění, ale dozvídá se, že nejlepší bojovník Třetí mistr Hsiao-feng zemřel. Ah Chi (Kenny Lin) se snaží žít prostý život, ale to se změní ve chvíli, kdy se jejich osudy střetnou... Sword Master (2016) je remakem filmu Death Duel (1977) od Shaw Brothers. Název filmu sliboval mnohem více akce a úplně chybí nějaký nezapomenutelný souboj, který by si chtěl člověk pustit znovu. Akční choreografii (Martial Arts Choreographer) dělali Yuen Bun a Dion Lin. Tsui Hark snímek produkoval. CGI kulisy a zbraně nejsou udělané špatně, ale jsou pro mě také mínusem. HODNOCENÍ 50%

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

Snímek nabídne slušnou porci akce, ale to samé se nedá říci o příběhu. Ten se měl naplno věnovat Reacherovi (Tom Cruise), který pomáhá majorovi Susan Turner (Cobie Smulders) obviněné ze pionáže. Dějová linka s údajnou Reacherovou dcerou Samathou mohla být úplně vynechána, protože se do filmu moc nehodila.

plakát

Derren Brown: Miracle (2016) (pořad) 

Jde o sedmou jevištní show od roku 2003, která toho opět nabídne více než dost. V úvodu diváci v divadle vybrerou známou osobnost a několik slov do příběhu (drží - sedí na - říká). V dalších scénách bude Derren při svém vystoupení kromě dobrovolníků potřebovat také žárovku, dvě mince a hřebík v sáčku. Poslední půlhodina se věnuje léčení vírou. Celá show končí odhalením, které asi nikdo nečekal. Derren Brown je stále ve skvělé formě a má co nabídnout.