Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Lebowski: Not a man, a way of life. Ouuu... Můj Ďudák, moje Ďuděcstvo... Tohohle blbce jsem viděl tolikrát, že to ani není možné. Bridges je nehorazný houmles, Goodman militarista a blázen jak má být (pokud nemá "šobršábes") a Donny je tak ... o nihilstech v čele s oblíbencem Stormarem ani psát nemusím. Prostě nejlepší Coeni. Nejlepší komedie plná, ale opravdu plná těch nejvtipnějších hlášek. "Nobody fucks with Jesus"

Americká krása

Americká krása (1999)

... look closer. Na jednu stranu satirický ale na druhou stranu opravu vážný film. Lester je nádherně napsaná postava, která se prostě musí vzepřít stereotypu a systému ať už to stojí cokoliv, nebaví ho dělat poskoka a poslouchat manželku s dcerou jak o něm mluví jako o idiotovi. Bohužel jeho okolí to nemusí akceptovat. Spacey je tady obyčejný týpek, který se nasere a chce dělat věci po svém tak jak se mu líbí, chce být zase tím kým byl před patnácti lety. A jde mu to opravdu dobře. "I am 42 years old; in less than a year I will be dead. Of course I don't know that yet, and in a way, I am dead already."

Sedm

Sedm (1995)

Gluttony * Greed * Sloth * Envy * Wrath * Pride * Lust. Thriller jak má být, špinavé, věčně deštivé město plné násilí a zločinu. Sedm smrtelných hříchů, sedm obětí. Det. Somerset a Det. Mills vyšetřují případ sériového vraha. Nejlepší thriller všech dob. Když už se zdá, že tempo trošičku opadá, oběví se John Doe a film to nakopne k brutálnímu závěru. Smekám jak před Fincherem tak před Freemanem. Měli za to být plešouni, ale Forrest je Forrest. "Earnest Hemingway once wrote, "The world is a fine place and worth fighting for." I believe the second part."

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Life is one long insane trip. Some people just have better directions. No tohle. Malý film. Ale jaký. Hodně hodně na palici, poprvé jsem se na to díval dvakrát. Protože mi to pořád smysl nedávalo, ale když se to rozlouskne, tak je to něco. Donnie je fakt divný a z toho králíka jde strach. Donnie Darko sice zní jako superhrdina, ale bohužel jím není, ale i tak je to hodně zajímavý klučina. P.S. Píseň "Mad World" na konci je parádní. "Why are you wearing that stupid man suit?"

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Fear can hold you prisoner. Hope can set you free. Klasika nad klasiky. Dva lidi, kteří by se v obyčejném životě nesetkali, se potkají ve vězení. Jeden nevinný druhý naopak. Přesto se stanou nejlepšími přáteli. Krásně se to táhne ty dvě hodiny dokud nepřijde ta nejkrásnější a nejnečekanější katarze, která je ještě následována opravdovým koncem. "Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane."

Payback: Straight Up

Payback: Straight Up (2006)

He's back with a vengeance. Gibsonův Porter je moje TOP filmová postava. Megadrsný zásadový gangster, který chce jenom "svejch 70,000 $", když nepochodí u slizkého podrazáka, který je mu ukradl, tak musí výš. Do toho se mu plete jedna prostitutka, na které mu z neznámých důvodů opravdu záleží, párek zkorumpovaných poldů a číňani. S tím Porter nemá vůbec problem a rozbije hubu komukoliv, aby dostal svoje prachy. Co se týče vizuálu, tak tahle "přefiltrovaná verze" z toho udělal opravdovou NOIROVKU. I scénář se trošičku změnil, sice bych z první verze něco nechal ale výtky nemám. Helgeland (L.A. Confidential) si to natočil tak jak chtěl a nejde dělat nic jiného než se na to dívat furt dokola. "Nice guys are fine. You have to have somebody to take advantage of. But they always finish last. "

21 gramů

21 gramů (2003)

How much does life weigh? Krásně vypointovaná mozaika. Přeskakování mí vůbec nevadilo, naopak. Sice možná trochu prvoplánové, ale co bychom od těhhle filmů chtěli. Viděl jsem dřív než Amores Perros takže zážitek o to silnější. Del Toro umí, tyhle role jsou přesně pro něho. "They say we all lose 21 grams at the exact moment of our death... everyone. The weight of a stack of nickels. The weight of a chocolate bar. The weight of a hummingbird..."

Clerks 2: Muži za pultem

Clerks 2: Muži za pultem (2006)

Standing For Truth. Standing For Justice. Standing Around. Smithova nejlepší, nejvtipnější a nejtrefnější věc. Pokračování černobílé jedničky, které posunulo flákače na vyšší ůroveň. Trojka Dante, Randal a Pilowpantem stíhaný Elias je opravdu výkvět. Šéfka Rosairo je kočka a Jay za podpory Boba hláškuje víc než obvykle. Celé to je prošpikováno výbornými smithovskými narážkami o sexu, LOTRu. SW, Transfotmers, okurkošoustovi, trollech, které donutí člověka padat ze židle. Všechno je zakončeno geniálním příchodem "sexy studa" a úchylné Kelly. Po Lebowskim nejlepší komedie. "That guy's being awfully forward with that donkey."

Vojákova dívka

Vojákova dívka (2003)

She was the only man he ever loved. Ufff... Nevím co mám psát. Dojemné, šokující. Poprvé jsem to viděl v televizi ve filmovém klubu na ČT2 kdysi pozdě v noci a usnul jsem u toho. Po dlouhé době shánění jsem to viděl už znova celé a opravdu mě tenhle film nutně profackoval. Zelené mozky vs. "tabu". Cítil jsem v tom nějaké špatné vyvrcholení, ale to co přišlo na konci ******. "Does it make me a freak if I'm in love with a freak? "

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

All assassins live beyond the law... only one follows the code. Monotóní, statický, ale výborný film. Život stokilového čeného samuraje stojí a padá s podřadným italským mafiánem, kterému Ghost Dog dluží život. Ghost Dog žije na střeše s holuby, řídí se Hagakurou a zabíjí pro taliány lidi. Jediným jeho kamarádem je prodavač zmrzliny, který mluví jenom francouzsky. Bohužel musel přijít čas, kdy začne být pro taliány nepohodlný... "Live by the code, die by the code"