Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 490)

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Vcelku přesná adaptace jedné z nejodvážnějších expedic XX století. Film jde na věc přímočaře, po hollywoodsku, od Švédů jsem čekal trochu víc - ale stejně nemohu dát jinak, než za čtyři. Strhující, exotická, dobrodružná podívaná, u které pookřeje srdce každého aktivního nebo pasivního milovníka dalekých cest a velkých výzev. Žraloci, bouře, svítící potvory, kokosy, písek, slunce a pot. Juj!

plakát

Královská aféra (2012) 

Antiintelektualismus, nenasytná církev, falešní puritáni, mocichtivé elity, antiočkovací hnutí... Uplynulo 200 let a ideje Osvícenství stále dostávají na zadek.

plakát

K zázraku (2012) 

Maestro si nablil na sako a lakýrky - a to tak škaredě, že jsem mu chtě-nechtě musel snížit hodnocení za předchozí "Strom života". Ten sice i nadále považuju za filmové veledílo, ale pokud bude Malick i nadále pokračovat ve vyvařování stejných mdlých blábolů, tak jeho starší tvorbu přehodnotím mnohem radikálněji. "To The Wonder" je panoptikum zasmušilých zombie melancholicky bloumajících po strništích, dvouhodinová, sentimentální nuda. S hezkými krajinkami. To už bohužel není druhý Kubrick, ale druhý Coelho.

plakát

Láska všemi deseti (2012) 

Kurnik Chopin. Po zhlédnutí několika scén v gifech jsem čekal vizuální bombu - dostal jsem mdlý romantický příběh s několika barevnými vsuvkami a hromadou špatně napsaných postav. U scénáristy mám vážné podezření na nějakou bipolární poruchu (která se přenesla na emocionálně nevyrovnanou postavu Louise) - dramatický oblouk tak v důsledku připomíná dramatickou vlnovku. Rose je rozkošná, dobovou atmosféru se taky podařilo navodit vcelku úspěšně, ale jako celek to prostě nefunguje. Je regrette že jsem s tím ztrácel čas...

plakát

Lincoln (2012) 

Tuhle katastrofu nezachránil ani Daniel Day-Lewis,"Lincoln" je prostě zoufale nudný a mučivě ukecaný film - a to píšu jako člověk, který by udržel stoprocentní pozornost na desetihodinovém maratonu Bergmana a Antonioniho. Chápu, že podobná lidumilská témata se dobře prodávají oscarové porotě, ale ono by to taky chtělo opravdový scénář, a ne jen suchý slepenec záznamů ze schůzí a jednání sněmovny. Pokud se zajímáte o podobná témata, pusťte si třeba Nezlomnou vůli, protože tohle je dvouhodinové, krystalizované utrpení.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Johnson vcelku úspěšně proplul všemi úskalími, které přináší téma cestování v čase - bohužel už ale nebyl schopen vytvořit efektní zakončení, čímž poslal celé úsilí k šípku. Looper je solidně natočený film, velmi mu pomohlo to, že zde není kladen důraz na efekty, ale na řemeslnou strukturu, to ale nic nemění na tom, že je to prachsprostá jednohubka. P.S. Někdo by měl zastřelit maskéra za to, co po celou dobu dělal s ksichtem Gordona-Lewitta. Chápu, že chtěli vytvořit přechod mezi ním a Willisem, ale ten výsledek byl naprosto zrůdný.

plakát

Méďa (2012) 

Sethovi fandím, ale tohle je - přes všechny klasické popkulturní odkazy a nabourávání hollywoodských klišé - trochu přešlap. Kdyby MacFarlane vsadil víc na abstraktní humor a ubral na vtipech s prděním, tak tomu nasolím čtyři hvězdičky - Ted se ale několikrát otřel o obyčejnou trapárnu, což se Family Guyi snad nikdy nestalo. Nu nic, tož zase někdy příště. Mohlo to být lepší, nebylo to špatné.

plakát

Monsters in the Woods (2012) odpad!

Nízkorozpočtový škvár, který bohužel není zpackaný tím zábavně roztomilým způsobem jako např. filmy Eda Wooda - je to prostě céčková, garážová filmařina, která stoprocentně nestojí za ničí pozornost. Rozdupat a zahodit.

plakát

Na dřeň (2012) 

Francouzská kinematografie je zajímavý jev - přefinancování filmařů vedlo k naprostému úpadku branže, o to víc mě pak těší, kdy se z celé té filmové žumpy sem tam vynoří unikátní, malý zázrak. Na rovinu, natočit milostný příběh o ženské bez nohou a socce, která si vydělává na chleba bušením do jiných neandrtálců, to chce opravdu koule. Chtěl (NECHTĚL) bych vidět, jak se takové lovestory chopí Amíci. Má to šťávu, má to atmosféru, až na trošku zbytečně přepjatý konec jsem si to skrz naskrz užil a doporučuju. (Note to self: Marion Cotillard je - nohy, nenohy - nadpozemská überženská.)

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) odpad!

A zase hovnajs. Je smutné se dívat na takovou amatérskou, neumětelskou hovadinu, obzvláště, když si představím, co všechno by se dalo vytřískat z tak slibného ústředního nápadu i jednotlivých monster. Série klesá s každým dílem níž a níž, a já se obávám, že příště to dostanou do rukou ještě větší vrzalové.