Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 490)

plakát

Gone in 60 Seconds (1974) 

Scéna honičky (která zabírá dobrou 1/3 filmu) je sice parádní, ale je to taky jediná věc, která ten film vytahuje z hluboké podprůměrnosti. Od začátku je vidět, že šlo o zoufale amatérský počin - herci, scénář, zvuk, střih... Technicky je to na úrovni sedmdesátkového porna. Nahlas jsem se zasmál u jedné noční honičky, kdy je celých 10 minut vidět jen tmu a reflektory aut, takže divák většinou neví, zda aktuálně sleduje policisty nebo zloděje. Takže pro fandy dobrý, ale jinak nebrat. Skutečné, mistrovsky natočené "autoklasice" - filmům typu Vanishing Point, Bullitt atd. - to nesahá ani po kotníky.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Chápal jsem z toho tak jednu třetinu, ale stejně se mi to líbilo. Hezký, dvouhodinový výlet do světa finančnických hajzlů.

plakát

Náklad 200 (2007) 

Thriller s lehkou příměsí gore - hnusně natočený hnusný příběh z hnusného prostředí. A v pozadí snad nejvíc iritující soundtrack v historii kinematografie.

plakát

Fúsi (2015) 

Příběh dobráckého obra ukazuje, jak hnusně se společnost dokáže chovat k lidem, jejichž jediným proviněním je to, že nezapadají do škatulek. Jakž takž je přijmeme, pokud jsou cool - tichý, nenápadný Fúsi si to ale vyžere doslova od všech. Čím víc se snaží, tím větší lejno dostane na oplátku. A přesto to zkouší dál. Krásně smutný film.

plakát

Berani (2015) 

Dojemná i groteskní dramedie se silnou převahou hořkých okamžiků. I když i ten chlad podivným způsobem hřeje. Jeden z těch filmů, který je tak hluboce srostlý místem původu, že by nemohl vzniknout nikde jinde na světě.

plakát

Švadlena (2015) 

Australská kinematografie je hodně zvláštní - někdy ten mix klapne, jindy zkolabuje. A tohle je spíš ten druhý případ. Takže jen heslovitě: Přímočará, jen místy vtipná komedie. Ledabyle vystavěné drama. Hezká kamera a australské krajinky, příjemná hudba.

plakát

Room (2015) 

Taková normální fritzlovština. Naprosto nenápadný film, který ale dokáže překvapit, dojmout i zrychlit tep. Velmi, velmi silné čtyři.

plakát

Pobřeží moskytů (1986) 

Na papíře to vypadalo velmi slibně - Weira mám rád, exotická prostředí taky, filmy o naivních útěcích od civilizace taky... Přesto to nezafungovalo. "Pobřeží moskytů" má zajímavou atmosféru, ale zápletka je přitažená za vlasy, po celou dobu pořádně nenaskočí a nakonec dospěje do přemrštěného finále. Posledním hřebíkem do rakve bylo jako vždy ultrahnusné synťákové kvílení Maurice Jarre'a. No nic. Odškrtnuto, brzy (snad) zapomenuto.

plakát

Spotlight (2015) 

Instant classic. Vážné téma je naservírováno s Fincherovským šmrncem, takže divák zkousne i mírnou ukecanost tohohle dvouhodinového honu na przniče ministrantů. Bravo.

plakát

Pár správných chlapů (1992) 

Jak nemám rád soudní dramata, tak tohle mi sedlo. Dokonce i Nicholson - kterého jinak považuju za herce jednoho ksichtu - se tady dost vytáhl. Díky vypiplané kameře film dodnes prakticky vůbec nezestárl, pár vrásek mu přidává jen úděsná synťáková hudba. Solidní čtyři.