Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Western
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 202)

plakát

Hrabě Monte Cristo (1998) (seriál) 

Po letech si snad můžeme bez výčitek už přiznat, že i přes některé chyby jde o nejlepší a nejpřitažlivější zpracování románu a Depardieu je v roli uhrančivý (až na to vězeňské panděro).

plakát

Renfield (2023) 

Ne tak zábavný, jak se z traileru zdálo, ale průser to taky není.

plakát

Game of Death (2017) 

Taková nízkorozpočtová místy komediální oddechovka a kupodivu jsem se bavil dobře. Není to tak dlouhé, aby to mohlo začít nudit.

plakát

Do morku kostí (2022) 

Neuvěřitelně bizarní film. Na jaké publikum byl vůbec cílen? Co bylo vůbec hlavní téma filmu? Kanibal je taky člověk, který má city a neměli bychom ho za jeho choutky zatracovat? Oni nejedli lidi z nutnosti jako záchranu svého života, ale protože chtěli jíst lidi. A to jsou hlavní hrdinové, se kterými se mám nějak ztotožnit a soucítit s nimi? Ne, děkuji. Mně tohle přijde jako standardizování téhle velmi nebezpečné úchylky. Zavřít je do léčebny. Kdyby to mělo takový konec, tak bych možná hodnocení zvýšil. A to je vlastně jeden z velkých problémů, který mám s podobně zaměřenými filmy.

plakát

Asteroid City (2023) odpad!

Dekadentní pedowoodský audiovizuální teror, který vzniknul nejspíš jen proto, aby si Hanks mohl ošahat nějaké ty malé holčičky na place. Kdyby nebylo zakázané mučení, tak bych to pouštěl na smrt odsouzeným vězňům místo křesla nebo injekce.

plakát

The Price We Pay (2022) 

Tak trochu nedotažená buranská řezničina (ala Texaský masakr motorovou pilou) pohybující se na tenkém ledě mezi profesionálním a amatérským filmem s kvalitním obsazením. Dorf je vždycky dobrej, ale show tu krade Hirsch jako všehoschopný psychopat, kterej z toho dělá lehkou parodii na všechny ty magory z mafiánských filmů (Zjizvená tvář, Mafiáni, Casino, apod). Ono vůbec je z toho cítit malinko retro 80. let.

plakát

The Visitor (2022) 

Temný nízkorozpočťák udělaný správně, postavenej na mystérii, atmosféře a hercích. Postupné odhalování tajemství podivných obrazů v zapadlém městečku má svoje kouzlo a byl jsem pořád zvědavej na další dění. Hodně se mi to líbilo, hlavně herci byli typově na jedničku a celá stylizace povedená.

plakát

Patriot (2000) 

Jasně, není to historický film, ale je to film o těch vysněných amerických hodnotách jako svoboda a rodinný život, zasazený do války o nezávislost. Já nejsem Brit a nevadí mi zobrazení anglického důstojníka jako arogantního bastarda. Já snad ještě ani nepotkal Angličana, který by nebyl neuvěřitelně arogantní a  neměl ostatní za póvl a vůbec bych se nedivil, kdyby nějaký takový naprosto nelidský arogantní důstojník páchající válečné zločiny, sloužil v anglické armádě, takže mi tohle zobrazení vůbec nevadí. Nezapomínejme, kolik toho Angličani zkolonizovali a jak se po celém světě chovali. Nebyli to svatoušci.

plakát

Skrýš (2010) 

Hodně zvláštní a komplikovanej film, kterej bude chtít minimálně dvě zhlédnutí před hodnocením.

plakát

Nebudeš sama (2022) 

Moc lyrické a artové v tom špatném smyslu. Přirovnal bych to ke kýčovitému obrázku, který vypadá na první pohled poutavě, ale zanedlouho začne být velmi otravný. Neuvěřitelně to přehnali a tím to úplně zabili. Pointa je na očích prakticky od začátku filmu a o to je to otravnější, že jen o tom je ten film a nemá nic co říct. Potenciál to mělo ale dobrý. Podíval bych se na remake natočený v klasickém stylu.

Ovládací panel
8 bodů