Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Western
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené seriály (4)

Vražedné pobřeží

Vražedné pobřeží (1991)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, na kterém mě přitahovalo exotické prostředí, vtip a detektivní zápletky. Znělka byla taky úžasná a vychutnával jsem si ji vždy až do konce. Životní role Roba Stewarta, která mu třeba v Srbsku přinesla takovou popularitu, že Srbové nosili před volbou hlavy státu cedule s nápisem Nick Slaughter for president. p.s. na youtube je celá první série v originále ve velmi slušné kvalitě

Omerta III

Omerta III (1999)

Na střední to byl asi můj nejoblíbenější seriál. Vznikl v době, kdy už styl 90. let končil a začínaly se točit moderní seriály. Myslím, že si z obou ér vzal jednoznačně to lepší. To I. a II. série měly úplně typickou atmosféru 90. let.. Omerta III se soustředí na příběh bezelstného outsidera Nickyho, kterému dala šanci místní organizace mafie, která je pro něho vlastně rodinou a lokální mafiánský boss Jimmy otcem. Po velmi špatné a mizerně udělané II. sérii, je III. výrazným oživením Omerty a já bych řekl, že je současně i nejlepší a nejstylovější, s perfektním obsazením, výbornou režií a fantastickou hudbou, která získala v Kanadě i ocenění za nejlepší hudbu ve své kategorii. Zkrátka produkce je na té nejvyšší úrovni. Ale to by samo o sobě nestačilo, Omerta III má i silný a sofistikovaně napsaný příběh, který jsem si zapamatoval i po více než 10 letech, na rozdíl od I. série, kterou jsem viděl poměrně nedávno a už z ní nevím nic. Zkušený Mihalka měl pro drama a napětí cit, u některých scén jsem nedýchal, u jiných mi dech vyrazil a někdy jsem měl chuť skoro brečet kvůli osudu mafiána, který člověku chtě nechtě přirostl k srdci. Člověk ta dobrodružství prožívá s nimi a přeje jim, i když to jsou zločinci. Proto je možná Omerta III tak dobrá, dokáže vyvolat celou škálu emocí a pocitů jako napětí, vztek, zoufalství, vinu, lítost, přátelství,... Na jedné straně tu jsou přímočaří mafiáni z menších oblastí jako je Jimmy a Nicky a pak ti, kteří tahají za nitky jako Scarfo a Gino. Jenom bych si přál reprízu s úžasným českým dabingem. Zdá se, že tenhle klenot zapadl v českých luzích a hájích v zapomnění.

Magnum

Magnum (1980)

Magnum, Higgins, TC, Rick, Appolo a Zeus, Hawai, helikoptéra a červené Ferrari. Klasika. :) Detektivní zápletky ze staré školy, při jejichž řešení Magnumovi pomáhají jeho nejlepší kamarádi z Vietnamské války. Se slzou v oku na ten seriál rád vzpomínám.

Ovládací panel
8 bodů