Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (805)

plakát

The Mandalorian - Kapitola 16: Záchrana (2020) (epizoda) 

He is strong with Force... But talent without training is nothing... Ok, jdu trénovat... Sednu si na kámen kousek tady u lesoparku a ponořím se do té nejhlubší meditace a až se vrátím zpět, chci hledět do očí Pedru Pascalovi a za zády mít siluetu se zeleným světelným mečem... 100%!

plakát

Čarodějnice (2015) 

Filmařské mistrovství obtěžkané výbornými hereckými výkony (především děti), atmosférou tak hutnou, že by se z ní mohla materializovat samotná Deprese a tíživým smyčcovým koncertem. Pouze je dobré si uvědomit, na co vlastně do kina jdete. Čarodějnice a těch několik málo záběru na ní samotnou rozhodně nepatří mezi to, na co byste se chtěli dívat každý večer před usnutím. To je tedy hnus se vším všudy. Ale i když zrovna není před kamerou, je její astrální tělo cítit ve všem kolem. Depresivní masakr. S blížícím se koncem přichází i lekačka hlásící se vehementně o dvojitý bypass, samotné finále na čarodějnickém sabatu s rituálním tancem patří k vrcholným momentům filmu. Eggers natočil osobitou a jedinečnou agónii s charismatem stejným jako je hlas Ralpha Inesona. 1 milión dolarů(rozpočet)/29 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)

plakát

Zátah 2 (2014) 

Zatím nemůžu napsat nic. Finálový souboj mě odnesl do jiného časoprostoru. Na chvíli jsem v Ráji. Až se vrátím zpět na Zemi, dám echo (22.6.2014) --------- Časoprostor se opět překlopil a vyplivl mě zpět do Sluneční soustavy, cože, to jsem byl pryč celý rok?? Mně to připadalo jako pár vteřin... pár zpomalených vteřin, během kterých se mě jemně dotkla paní Ultimátnost, slečna Choreografie a víla Plesající srdce. Způsob, jakým Evans natáčí akční scény, prostě nemá obdoby, zde jsou navíc tyto skvosty zasazené do rozměrného mafiánského příběhu. Už první díl byl v úrovni fightů asi sedmnáct pater nad konkurencí, Berandal to navýšil o dalších pět, přičemž to poslední zpevnil grafenovou výztuží. Nedosažitelné, neprostupné, porovnávat se je marné asi jako soupeřit s Uwaisem ve strečinku. Bojové konfrontace působí jako ty nejšílenější výjevy z Knihy Rubání. Veletoče s bejzbolkou, vybíjená s kladivy a do finále nastupuje Velký CAR, Cecep Arif Rahman, se svými dvěma kerambity a spolu s Uwaisem roztáčí indonézský raketový ruko-lokto-koleno-pato-stroj, který povyšuje obyčejnou kuchyň nejdříve na oktogon a posléze na pohřebiště zbrocené chlístancemi krve. Rozhodně top souboj 21. století. Těžko říct, čeho se dočkáme ve trojce, ale určitě se tentokrát půjdu před shlédnutím vyprázdnit na toaletu, abych se pak při závěrečném zadržování dechu nepos... v obýváku! (8.7.2015)

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

... a každý, kdo chce, může žít naplněný život bez bolestí... Skvělý Dušek mluví o největší pravdě ve vesmíru!

plakát

Gravitace (2013) 

Tohle není jen tak nějaká gravitace, tohle má tah, sílu a nekonečnou přitažlivost jako černá díra. A když po neuvěřitelných 15ti minutách bez jediného střihu překonáte horizont události, čas se definitivně zpomalí - časoprostor kolem se hroutí... Brilatní technický kousek, který posouvá hranice opravdu o notný kus dál, Bullock fascinující, Clooney výborný. Víc netřeba psát, je nutnost Gravitaci né vidět, ale zažít... filmový zážitek roku! 100 miliónů dolarů(rozpočet)/652 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Film náležící do kategorie Měnič neboli Tak trochu jiná realita. Jdete po filmu na záchod, berete za kliku a chcete, aby vaše paže dveře vyrvala z pantů a zahodila kilometr za sebe. Odjíždíte z kina autem a všechno, celý svět kolem je tak strašně pomalý, nudný a obyčejný, že šlapete na plyn celou vahou pravé nohy a doufáte, že na konci toho tunelu, co se před vámi utvořil, dostihnete Supermana... máte zkrátka chuť dělat nemožné věci... je to masakrózní podívaná: napřed obdivuhodnou mytologií opředená planeta Krypton, poté komorní pasáž Supermanova působení na Zemi a nakonec neuvěřitelná spektakulární digitální vybíjená, kdy se skutečně plní dětské představy o tom, co kdybych měl nekonečnou sílu, vzal protivníka a prohodil ho půlkou města... k tomu nebeský lord Hans Zimmer, skvělí herci, Superman Henry Cavill a 140ti minutové vytržení z reality tohoto světa, kdy se na konci musíte ujistit, že neopouštíte planetu Krypton, nýbrž místnost multikina. 225 miliónů dolarů(rozpočet)/620 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Tak tenhle warp jednoduše ohnul čas a konformačně překlopil prostor, aby mě mohl vrátil o mnoho let zpět do dob, kdy jsem jako kluk stavěl z tisíců kousků lega vesmírné koráby a prolétával jimi skrz nohy jídelního stolu. Vynikající efekty, skvělí herci, nutno poznamenat, že film měl božího záporáka (scény s ním spojené jsou v podstatě vrcholy filmu). Nadšení a po dlouhé době plnohodnotná návštěva kina. Abramsovi prostě sci-fi sedí, hodně, hodně se těším na nové Star Wars! 190 miliönů dolarů(rozpočet)/447 miliönů dolarů(výdělek celosvětově)

plakát

Avatar (2009) 

Přišel jsem, viděl jsem a ... tak jsem si nasral do kalhot, že takové množství by vyprodukoval snad jen Gigantosaurus. Ještě nikdy jsem nebyl tři hodiny v tak úchvatném, barevném a harmonickém filmovém ráji. Pandora a její souznění mezi vegetací, faunou a domorodci je neuvěřitelné, napadají mě slovní spojení jako tryskající emoce, všudepřítomná empatie, rovnováha světa, vesmírná energie, famózní dílo. Vůbec se neodvažuju domýšlet, s čím přijde The Big ve druhém díle... tohle byl totiž divácký zážitek numero uno! 300 miliónů dolarů(rozpočet)/2782 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)

plakát

Austin Stevens - Pán hadů (2004) (seriál) 

Křovinář sametový, stopadesáticentimetrová smrtelně jedovatá rachejtle zahrabaná v listí kdesi v Amazonii. Kobra královská, čtyři a půl metru dlouhá olivově zelená cesta na věčnost. Krajta mřížkovaná, šestimetrové bornejské hovado hovící si v zakalených tůních. Mamba černá, dvou a půl metrový blesk z Afriky, přesný a smrtící... Austin Stevens, totální hadí Bůh z Pretórie, který si všechny výše uvedené přízraky povodí jak Messi jedenáctku jakéhokoliv fotbalového týmu na světě. Zatímco jeho vrstevníci dávno sedí v gaučích doma v teple a jejich svaly atrofují každou další vteřinou, tak tenhle pán, který má za sebou již šest dekád života, lítá po džunglích, lesích, pustinách a pastvinách a hledá všechny možné zástupce třídy Plazi. Čím jsou těžší, delší a jedovatější, tím líp. On se v tom doslova vyžívá. Není totiž nad to, zaplavat si po obědě s anakondou tmavou, nechat si plivnout jed do tváře od kobry černokrké nebo pohladit královskou kobru po šišce. Mňamka. A tak mi tenhle ´snejkmaster´ vyzbrojený pouze holí pro odchyt a foťákem Canon 300D předvádí svůj neuvěřitelný um a práci s živočichy, kteří ve mně odmalička vzbuzují panický strach a hrůzu. Klobouk dolů, na kterýkoliv díl seriálu koukám s úžasem, lovců hadů znám z tv několik, ale Austin Stevens, který se paradoxně zabývá spíše focením, předvádí doslova harmonické sblížení s těmito nebezpečnými zvířaty.

plakát

Gran Torino (2008) 

Do prdele! Moje rodina se právě definitivně rozrostla o jednoho člena. K dědovi Láďovi a Františkovi se přidal děda Clint Eastwood! To, co tenhle pacholek předvádí na stará kolena, nemá prostě obdoby. Citlivá a kontrolovaná režie a zároveň skvěle zahraná hlavní role. Výsledkem budiž pozvolný tvrdý a především nehorázně silný film plný ostrých plamenných hlášek, v dabingu snad ještě umocněných hlasem Ladislava Županiče. Závěrečná Gran Torino od Jamie Culluma byl neuvěřitelný dárek. Kurva, mám chuť na plechovku piva... 33 miliónů dolarů(rozpočet)/270 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)