Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (131)

plakát

West Side Story (2021) 

Dle očekávání je Spielbergovo West Side Story naprostej zásah. Práce s mizanscénou: just wow. Choreografie, který nedostanu z hlavy. Skvělej cast. Tony s Mariou cute af. Naprostou královnou obsazení je nicméně Ariana DeBose coby Anita. Navíc je to furt tak strašně aktuální.

plakát

Sbohem, synu (2019) 

Rodinná kronika na pozadí dynamických proměn Číny. Mně tři hodiny emotivních prožitků utekly jako nic. A odcházel jsem s pocitem, že jsem právě viděl takřka dokonale zachyceno motto Vojtěcha Jasného "A a to je ten život."

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Johnson masivně ničí fanouškovská očekávání a tím se se spoustou z nich dostal do konfliktu. Přinesl ale po stránce stylu naprosto vytříbený příspěvek k hlavní lince Star Wars, který se nebojí posouvat nečekaným směrem. Po druhém shlédnutí musím uznat, že vše, co se zdálo zbrklé a náhlé, je ve skutečnosti jasně motivované a vysvětlené. Jedinou výtku tak lze mít k přepálené stopáži a množství postav. Některé z nich zdaleka nemají tolik prostoru, kolik by zasloužili, a tak je ospravedlnění jejich přítomnosti v ději sporné. Základy epického závěru jsou postaveny skvěle.

plakát

Případ Nile Hilton (2017) 

Výborný film noir ctící pravidla žánru, jehož největším ozvláštněním je prostředí egyptské Káhiry těsně před revolucí arabského jara. Hlavní hrdina, jehož mistrně vystihl jinak komediální herec Fares Fares, je dokonale ambivalentní postavou, která si ráda přivydělá úplatkem, ale zároveň nedokáže zastavit urputnou snahu dobrat se spravedlnosti. I po stylové stránce jde o vytříbený snímek vtahující do neutěšeného rozkladu egyptské společnosti.

plakát

Moje teta v Sarajevu (2016) (TV film) 

Citlivý film, který na malé ploše řekne vše, co řečeno býti má a dokáže hlavního hrdinu dokonale demaskovat.

plakát

B-Movie: zvuk a rozkoše západního Berlína 1979-1989 (2015) 

Velmi autentický film skládající mozaiku svědka hudebních, a dalších kulturních a společenských událostí západního Berlína 80. let. Města odtrženého od zbytku světa. Ostrova deviace. Přes naprosto hypnotickou atmosféru doby a místa však nevyznívá Reederův pohled černobíle. Navíc nabízí poměrně komplexní přehled tehdejší hudební avantgardy a jejích interpretů.

plakát

Vraní vejce (2014) 

Tolik problémů současného světa prezentovaných s lehkostí a zábavností boje o vysněnou pizzu.

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Trier dostál mému očekávání a film není žádnou pornografickou jízdou, ale docela kultivovaným a relativně cudným vypravováním, jehož jednotlivým aspektům jsou přiřazováno mnoho dalších významů.. Jde o film nepřekvapivě nápaditý a zábavný, což je zcela v intencích toho, co autor předvádí v předchozích snímcích (třeba první kapitola Melancholie nebo celý Kdo je tady ředitel?). Těžko však hodnotit bez druhé části. Protože nejde o dvoudílný snímek, ale o jeden rozdělený relativně násilně na dvě části.