Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Zejtra napořád (2014) 

Po technický stránce tomu nic nechybí. Obraz a zvuk jsou velice nadprůměrný, nenapadá mě moc českejch filmů, který by se s tím daly srovnávat. Výběr herců se povedl, Batěk i jeho filozofování fungujou bez problému, stejně tak Blažek, kterej mi jinde často dost vadí. Vica trošku přehrává, ale pořád se na ní dobře kouká a Klára Issová tu nemá chybu. Tak proč je děj roztříštěnej, epizodickej (to je častej problém road movie, ale většina ty epizodky umí mnohem líp poslepovat) a plytkej? Je tu několik zábavnejch scének (naproti tomu týpek s motorovkou mi přišel úplně zbytečej), ale absence silnější dramatický linky filmu dost ubližuje (a románek s Vicou jí nenahradí). Zejtra napořád by si prostě zasloužilo mnohem lepší, propracovanější a drsnější scénář. Trochu ubrat komedie a víc přidat dramatu.

plakát

Jurský svět (2015) 

Jurský svět mile překvapil, sice mě začal pořádně bavit až, když dinosauři začali žrát lidi a místy je dost patetickej, ale jinak je to zábavný starosvětský dobrodružství se skvělejma nostalgickejma chvilkama, citacema a odkazama na jedničku (ty mě bavily skoro nejvíc), dvěma docela děsivejma scénama (Indominus "Predator" Rex a Gyrosféra) a moc fajn hudbou. Na druhou stranu CGI dinosauři vypadají mnohem hůř, než loutky z 22 let starýho originálu a I-Rex by mohl T-Rexovi charisma jen závidět. Herci jsou ale jinak celekem fajn, Bryce Dallas Howard je kočka a Chris Pratt je borec a očividně magnet na obří tržby. Jo a konec je boží.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Neuvěřitelnej nářez! Tak bombastická akce už tu dlouho nebyla, šílenej svět, kterej by mohlo leckterý postapo závidět, minimalistickej příběh, kterej mi ale v zásadě nevadí (i když by film možná mohl ubrat na stopáži), skvělej soundtrack (ten vychází částečně z děje, na jednom z aut stojí chlápek s elektrickou kytarou/plamenometem :-D)... vážně, naposledy mě takhle bavila a hudba v Interstellaru a před ním druhej Cap. K tomu všemu skvělý herci v hlavních rolích, Theron, Hoult a hlavně Hardy, kterej sice víc bručí než mluví, ale i tak je podle mě lepší Max než Gibson (jo, vím, že mě za to asi někdo ukřižuje).

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Dvě hvězdy za Martina Myšičku a jeho draka, jinak téměř nekoukatelná patetická slátanina s nesympatickými herci a postavami. Chci zpět Bambitku a Šťastného Smolaře.

plakát

Ve stínu (2012) 

V roce plném příšerných filmů tento snímek působil jako zjevení. Skvělá potemnělá atmosféra, výborná kamera, Trojan jako parádný "noirový" detektiv a Koch jako "Jezdec z neznáma". Škoda, že to na oskarech nedotáhli dál. Snad aspoň díky tomuto filmu aspoň někteří čeští filmaři pochopí, jak by měli točit filmy.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Blackův Železňák je lepší než dvojka, několik drobností je v něm obráceno naruby (No spoilers!) a několik se opravdu povedlo (hlášky, Tony-Rhodey/Riggs-Murtaugh), ale jsou tu i chyby (čekal jsem, že bude Black hrát víc na thrillerovou/osudovou notu a nechá Tonyho pořádně vymáchat v průšvihu, že se Marvel konečně pochapí a ukáže nám pořádného záporáka, ne jen zhrzeného vědce/bussinesmana... pak taky že si režisér víc pohraje s brněními + filmu podle mě uškodila spousta vyslepičených spoilerů v trailerech...), pak je tu ještě místy haprující scénář a vedlejší postavy, které by si zasloužily víc prostoru. Ale titulky a potitulková scéna nemají chybu. :-D Je to tak na 70%.

plakát

Havran (2012) 

Poe a Fields byli na celém filmu nejspíš to nejlepší. Atmosféra ale nebyla nic moc, občas jako by byla nahrazována některýmy naturalistickými scénami. Také by se mi líbilo větší propojení příběhu s Poeovým dílem.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

"The Eagles Are Coming!" Myslím, že všechna možná superlativa, která by zabrala několik stran, už byla vyřčena a já bych je pouze opakoval, takže to shrnu. Skvělé zakončení geniální filmové trilogie... můžeme mu sice vyčítat poněkud nastavovaný konec, to ale pořád nic nemění na tom, že Peter Jackson (mimochodem zcela jistě taky hobit) odvedl skvělou práci, kterou si předloha zaslouží. Skvělé triky, výborné herecké výkony, perfektní detaily... a ta hudba!

plakát

Cesta (2009) 

Tahle road movie má výbornou drsnou postapokalyptickou atmosféru, bohužel se v ní v druhé polovině trochu utápí a celé kouzlo se tak trochu vytrácí, což se v kníze neděje. Stále je je to ale velmi dobře zpracovaný film s několika velmi mrazivými momenty... kam se hrabe Emmerich.