Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (367)

plakát

Vdáš se, a basta! (2007) 

Přehnané, šíleně přehnané v tolika směrech, že se tomu jen těžko věří. Ten film má na romantickou komedii docela zajímavou zápletku a v základu hezké herecké obsazení (Gabriel Macht + Mandy Moore, ale i Lauren Graham a Stephen Collins), kterému škodí akorát přehrávající Diane Keaton. Jenomže se snaží být tak třeskutě vtipný, až je to většinou jenom trapné - pořád se tam likvidují dorty; scény se třemi sestrami a jejich matkou nejsou zábavné, jak jsem se těšila (sama mám dvě sestry), ale teatrální; je tam úplně navíc postava klienta Lauren Graham, která je taky až moc zoufalá; malý Lionel je příšerné, uřvané děcko, které tam neukazuje jedinou kouzelnou stránku a když už tam tvůrci mají hezkou hlavní dvojici (Macht + Moore), tak jí nevěnují skoro žádný čas. Ten film by mohl mít nějaké klady romantické komedie, ale spolehlivě je zabíjí vším tím okolo. Ještě štěstí, že je tam Gabriel Macht se svým úžasným hlasem.

plakát

Notting Hill (1999) 

Jako já se vážně, vážně hodně snažila, abych ten film zbožňovala, ale po několikátém shlédnutí musím uznat, že i když je Notting Hill narvaný skvělými herci (ach, Hugh...) a geniálními nápady (viz. kruh přátel a jejich vtípky), je prostě přehnaně dlouhý a při opakovaném shlédnutí doplácí na spoustu zbytečných scén, což mi zabraňuje dát mu plné hodnocení. Na druhou stranu - když jsem si ho tyhle Vánoce pouštěla znovu důkladně od začátku až do konce, všimla jsem si spousty detailů, které klasickým americkým limonádám chybějí. Notting Hill asi není nejlepší romantická komedie v historii, ale není to ani špatný, nudný a neoriginální způsob, jak strávit večer s filmem...

plakát

Nebohá paní Pomsta (2005) 

Možná nemám právo ten film hodnotit, když jsem vydržela jenom sotva polovinu z něj, ale na druhou stranu to taky o něčem svědčí. Buď jsem natvrdlá, nebo ten film není tak skvělý. Já na něj koukala pečlivě a ani po hodině jsem se v příběhu neorientovala. Něco bylo špatně...

plakát

Plavat proti proudu (2003) 

Není zrovna dvakrát příjemné to sledovat, zvlášť když má člověk slabost pro Jesseho Spencera (ehm ehm), ale ten film je při zjevném nízkém rozpočtu hrozně zajímavý a strašně rychle vás vtáhne do děje a vy ho dokoukáte, i když máte celou dobu potřebu vrazit Geoffreymu Rushovi jednu do nosu. Tohle není film, na který narazíte každý den a přesto, že mě mrzí, že jsem se nedozvěděla víc o Tonyho pozdějším životě a musela si to googlit sama, musím uznat, že je dobrý.

plakát

Gothika (2003) 

Tramtadadadadadááááá! Pokud nepočítáme Stmívání mezi horory (což nepočítáme, je to jenom horor pro lidi se vkusem), tak je tohle první horor, který jsem kdy viděla. A podle mých očekávání mi to nesedlo. Spousta scén, kdy jsem nadsakovala nad pohovku, spousta jekotu, spousta prudkých střihů, spousta hysterických halucinací...tímhle se lidi jako vážně bavíte?! Je pravda, že jsem byla malinko zvědavá, co se z toho vyvine, což znamená, že jsem to dokoukala, ale vím celkem jistě, že si to znova pouštět nebudu...

plakát

Enid (2009) (TV film) 

Jedno je jisté - ten film se mi nelíbil. A já se teď nemůžu rozhodnout, jestli je to proto, že to bylo tak dobře zahraný, nebo protože to bylo špatný. Já šla na ten film s nostalgickým šimránim v žaludku a těšila jsem se, jak se něco pěkného dozvím o autorce, jejíž knížky jsem hltala, když mi bylo kolem dvanácti, třinácti let. A co jsem dostala? Depresivní životopis o neskutečně nesympatické ženské a okořeněné to bylo poznámkou, že "se jedná o příběh inspirovaný skutečnými událostmi". Což znamená, že to mohlo být klidně z poloviny vymyšlené. Ale já mám kvůli tomu zkaženou půlku historek z knihovny z dětství. Jestli se to tak skutečně dělo, pak to Helen i Matthew a koneckonců i ty dvě malé holčičky výborně zahráli. Ale jestli ne....pak vůbec nechápu smysl tohohle díla.

plakát

Skyfall (2012) 

Pierce Brosnan spoustu z nás přesvědčil o tom, že Bondovky jsou naprosto průměrné akční filmy, akorát je v nich ten Bond. Daniel Craig (a Sam Mendes) mě ale tentokrát vysvětlili, že Bondovky jsou skvělé akční filmy, které vybočují nad průměr a ještě navíc (jako takový skrytý bonus) v sobě skrývají něco, co už známe a na co se těšíme. Skyfall je nádhernou podívanou od písničky Adele až po závěrečné titulky. Je tam skrytá spousta ironie, nadhledu, sakrasmu a jedinečných scén, kde si Sam Mendes hraje se světlem. Asi to není ten nejlepší komentář, co jsem kdy napsala, ale je to možná tím, že i měsíc po shlédnutí jsem tím filmem ohromená.

plakát

Ladíme! (2012) 

Vlastně je to jenom taková předvídatelná dospělejší verze High School Musicalu nebo Glee, ale to je na druhou stranu přesně ten důvod, proč jsem si Pitch Perfect pustila. Anna Kendrick je moje nová oblíbenkyně a Rebel Wilson už jsem podruhé za sebou viděla ve filmu v dokonale vtipné roli. Ten film vlastně není nic moc...ale zároveň to rozhodně není slaďárna se spoustou popových hitů, která by z vás dělala idiota a to v podstatě úplně stačí...

plakát

Vánoční prázdniny (1989) 

Ani po druhém shlédnutí nejsem schopná tenhle film ohodnotit. Na jednu stranu chápu, že je to pro spoustu lidí srdcová záležitost, na druhou si nemůžu odpustit kritiku, protože ten film je tak šíleně americky přehnaný, že se doopravdy nedá sledovat častěji, než jednou za (alespoň) 3 roky. Všechno, co vás napadne do další scény nebo záběru jako blbej vtip, tak přesně to se tam stane. Když už má Clarkovi klouzat kovová mísa na sněhu, udělá kvůli tomu pohromu v celém lese, profičí skrz dvě osady a ještě rozhodí dopravu. Když zapne Clark dekorativní žárovky na domě, málem z toho všichni oslepnou. Když chce Clark pořádný strom, vezme větší, než je ten na Staromáku atd. atd. Někdo má tenhle styl humoru rád, někdo méně. Na mě to prostě nějak nefunguje.

plakát

Avatar (2009) 

Přeidealizovaná utopická pohádka pro dospělé. Na Pandoře je všechno lepší, hezčí, správnější a jiný. Ale jiný jenom do tý míry, aby nám to nepřestalo dávat smysl. Takže modrý "lidi" mají pořád čtyři končetiny s tím, že chodí po dvou. Modrý "koně" vypadají taky vlastně dost jako koně, rostliny jako rostliny a země jako země. Na první shlédnutí to na vás pravděpodobně zapůsobí tou ohromnou "silou", nebo čím, ale na podruhé už si připadáte jako na výchovném promítání, které vás má navést k tomu, abyste se chovali lépe a zodpovědněji k naší planetě a vůbec všem okolo. Takže třiďte odpad, starejte se o přírodu a neodsuzujte jiná etnika. Zejména ne ta modrá.