Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama

Oblíbené filmy (9)

Šílený Max

Šílený Max (1979)

proč pět hvězdiček? protože dnes je každý druhý scifi film vykrádačkou mad maxe a originálních nápadů. Na tu dobu skvělé akční scény s ruiny civilizace a odporný gang tak, jak ho dneska nikdo neumí podat? jak může tomuto skvělému filmu, který je pro mnohé dnes základ dávat špatné hodnocení? Mad Max je plný nadupaných aut, smradu benzínu a rádoby policajtů, kteří se snaží udržet spravedlnost alespoň na jejich rajonu. 100%.

Automata

Automata (2014)

Spousta z Vás hodnotí filmy hned po shlédnutí. To je chyba. Člověk je plnej emocí a rozporu. Já jsem si počkal dva dny a pak jsem si řekl, že něco napíšu. 1) Antonio Banderas a Sci-Fi je šílenost 2) Ano, roboti jsou pomalejší než úředník za přepážkou po polední pauze 3) Ano, konec je lehce offtopic ALE (velké ale) Fuck off Mainstream! Fuck off spešl efekty transformerů. Tohle je I Robot o 100 let později s krajinou Mad Maxe a nevlídností Blade Runnera. Všechno je to nenásilný, automatický a i ten Banderas se dá uvěřit. Za poslední roky vzhledem k rozpočtu určitě Sci-Fi, které si budu pamatovat o čem bylo a jak se jmenovalo. Příběh 9/10 Atmosféra 10/10 Akce 5/10 Musím ale vzhledem ke konkurenci dát celkem 9/10

Šílený Max: Bojovník silnic

Šílený Max: Bojovník silnic (1981)

Jedničce jsem dal 100%. Dvojce dávám 110%. Nejlepší akční postapokalyptický film, díky němuž si dnešní režiséři uvědomují, jak se filmy mají točit a také se o všech píše, že jsou vykrádačka mad maxe. Je to tak. Mel Gibson je o poznání tvrdší chlapík, dobou a osudem poznamenaný. Miloval jsem ten film jako malý a miluju ho i teď. Skvělý příběh, akce i auta.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

No, chvilku jsem se bál, že mi manželka, nemilující SCI-FI post apo zrezlý auta z kina odejde, ale pak i ona uznala, že to má něco do sebe. Ten příběh, nebudu tady psát detaily, je dost přímočarý, ale ta audiovizuální stránka je prostě promyšlená do posledního detailu a jsem rád že jsem ten film viděl v kině ve 3D s AURA 11 zvukem a ne staženej hnus z netu. Tam by si to člověk nevychutnal. Proto 95%. 5% dávám ještě dolu za to, že se film vůbec nemusel jmenovat jak se jmenuje a mohl se jmenovat třeba SAND WARS a měl by stejnej úspěch. s Trilogií to nemá nic společného, podle opotřebení aut a krajiny by se musel příběh odehrávat někde okolo roku 2100+-, kdy madmax dávno nežil. Ale to jsou moje neduhy znalostí předchozích filmů. Užil jsem si to.

Terminator Genisys

Terminator Genisys (2015)

Ano, všichni, co tady píšete máte pravdu. Ale v době, kdy vznikají sračky jako Insurgent a Hunger Games (ne, opravdu nejde znovu natočit stejný film jako v roce 1984) je tohle furt hvězda. Arnold hraje Terminatora uplně stejně, jako v jedničce nebo dvojice. Johna Connora by mohl hrát každý jiný uslintanec a zahrál by ho stejně jako Clarke. To je pravda. Ale smiřte se s tím, že lepší remaky nebo prequely nebo sequely už nikdy nebudou. A i když je posledních pět minut fakt na pěst, podívám se na to rád znova, zamáčnu slzičku nad T1 a T2, odsoudím T3 a T4 a zapomenu na ně a podívám se raději na toto. Jsem rád, že tam nehraje zádnej Marcus nebo T-X nebo mototerminatoři nebo ten velkej hajzl co plival oheň. To bylo fantasy, ne Sci-Fi. Těšil jsem se na tenhle film asi dva roky a někdo komu to nepřipadalo dost dobrý mi to nebude kazit. Já jsem si to užil a proto dávám 90%. 10% za Clarka a za těch posledních pět minut. Hawk.

Terminátor: Temný osud

Terminátor: Temný osud (2019)

Ano, ten film má chyby. Má jich poměrně dost, ať už to, že si všichni pokecají na otevřené rampě v letadle, nebo to, že Rev9 nezničí ani pád z letadla, nebo výbuchy, ale pak ho poničí rotor vodní elektrárny. ALE opět tady vidím po dlouhé době něco nemarvelovského, co má koule a člověk se nenudí ani v první, ani v druhé polovině filmu. Za mě opravdu důstojná pocta Arniemu, Linda je uplně hustá a konečně něco, co by mohlo mít i s novými herci slušné pokračování bez toho, aby si někdo klepal na čelo. Doufám, že si ten film na sebe vydělá a že se dočkáme pokračování. Za mě 90%.