Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (257)

plakát

O patro výš (1923) 

k tomuhle nelze mít neobdiv. jakmile začne harry lézt, tají se dech. plus je to opravdu skvělá komedie.

plakát

Jawan (2023) 

Děkuju filmovým bohům, že k nám Indie začala chodit do kina. A děkuju všem Indů, kteří si ty Indické filmy u nás vybojovali. Jawan je moderní masala film, který, víc než u kolegů ala Pathaan, působí jako telenovela, do které někdo investoval desítky milionů, přidal áčkový štáb a herce a ověnčil akčními scénami. Prostě nádhera.

plakát

Nimona (2023) 

je to o lgbtq lidech. hrdinka je nebinární a hrdina gay. konflikt se k tomu metaforicky vztahuje a dokonce big deal v tom filmu je i tematizace sebevraždy v lgbtq+ komunitě. zvlášť u mladých lidí, které jejich rodina/komunita odmítá. nikdy jsem nic takového v animáku neviděl. je to super a s dětma pak může být navázaná velmi zajímavá konverzace.

plakát

Pathaan (2023) 

Siddharth umí. Bere si inspiraci z Kapitána Ameriky, Rychle a zběsile nebo i Star Treku. Fascinující ale je, že všechny tyhle bijáky o několik stupínků přeskakuje. Akce je, na rozdíl od vzorů, naprosto dechberoucí, protože skutečně nabízí pokaždé něco, co jste pravděpodobně nikde jinde neviděli. Smějete se, tleskáte a fandíte zároveň. Navíc sledovat film v kině, z 90% naplněným indickými diváky bylo fascinující. Potlesky, jásání. Prostě super. Pathaan zkrátka připomíná, proč máme ty pohyblivé obrázky tak rádi a pochybuju, že ho cokoliv blockbusterové letos překoná. Možná snad jen další Bollywoodský trhák.

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička - Kváknu a fláknu (2022) (epizoda) 

Výborná epizoda. Parádně odlehčený Daredevil, (Při každém jeho zahihňání se nejde hiňat taky.), který je očividně stále tou stejnou postavou ze svého seriálu, která si zde zkrátka užívá tu chvilku odlehčenosti, která Jen obklopuje. Závěr epizody skvělý. Vzhledem k tomu, že znám ženy, kterým se tohle stalo, it hits home for me. Love it! Love it! Love it!

plakát

Nene (2022) 

Nene, je brilantní film. Velmi originální dílo, atmosférou připomínající mix Znamení od Shyamalana a Čelistí od Spielberga. A já jsem si užil každou minutu. Určitě si dopředu nic nehledejte a jděte na slepo, stejně jako já.

plakát

RRR (2022) 

Ve chvíli, kdy hlavní hrdinové za pomocí indické vlajky zachrání malého chlapce, před explodujícím nákladním vlakem a hořícím mostem, víte že to budete milovat. RRR je skvělý akční film, skvělá (chtěná) komedie a uchvacující melodrama s tanečním číslem, které rozechvěje snad každého.

plakát

Utrpení Panny orleánské (1928) 

Nejlepší němý film, jaký jsem kdy viděl a rozhodně skvělé drama. Každý pohled Marii Falconetti opravdu bolí. Viděno se soundtrackem Voices of Light.

plakát

West Side Story (2021) 

Nové West Side Story je dechebroucí film. Steven Spielberg režíruje, jako by to mělo být naposled. Příběh o zakázané lásce, která může být vykoupena pouze smrtí, je strhující více než jakýkoliv akční film. Kamera je tak nádherná, až z ní mrazí. Muzikálová čísla jsou tak energická, že si každé zaslouží potlesk. Film který původní, 64 let starou, látku pozvedá o několik levelů víš (jak divadelní tak i filmovou), aniž by ji zůstával cokoliv dlužen. Letos mě čeká ještě nový Spider-Man a čtvrtý Matrix, ale nevěřím že by jediný překonal mistrovské dílo, kterým nové West Side Story je. Film roku. 10/10

plakát

Hawkeye - Hrdinům se vyhýbej (2021) (epizoda) 

Z nějakého důvodu mi to připomíná Sám doma 2: Ztracen v New Yorku a já mám velmi rád Sám doma 2: Ztracen v New Yorku.