Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (165)

plakát

Tenet (2020) 

Je to jasné, Nolan natočil film, který se musí vidět minimálně dvakrát. Poprvé si ho užít hlavně z vizuální stránky. Podruhé si vyzobat ty perličky, co tam Nolan zanechal. Film, stejně jako příběh, stojí celý na principu Tenet.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Asi nejlepší film o Spidermanovi. Přináší zajímavé téma, příběh vůbec nenudí, suprová akce a velmi zábavné dialogy i monology. Nelze tomu nic vytknout.

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

Úžasný “dokument”, opravdu jo. Neznám přesnou definici žánru dokument, ale celou dobu jsem měl pocit, že koukám na akční dobrodružný thriller, kde hraje borec s lehkým aspergerovým syndromem, který nemá sebemenší pud záchovy. Doporučuji všemi deseti. Zasmějete se a propotíte u některých scén i sedačku.

plakát

Earth: Den na zázračné planetě (2017) 

Musím říct, že moc pěkný dokument. Záběry jsou naprosto úchvatné. A skvělý komentář pana Trojana nenásilně seznamuje diváky se zázraky přírody. Logicky navazují záběry podle různých biotopů v závislosti na čase a ve výsledku to dá celek, který opravdu za to stojí vidět v kině. Myslím, že by se na film mělo chodit povinně, aby lidé lépe vnímali to, co je kolem nás tak krásné, a co pokládají za tak samozřejmé.

plakát

The Grand Tour (2016) (pořad) 

Hodnotím to jako Trabanty, chtěl bych dát méně, ale je to klasa. Na starý Top Gear to upřímně nemá. Je vidět, že tam měli méně peněz k dispozici a nemohli si dělat úplně, co chtěli. A trocha toho přibržďování ve vyjadřování ze strany BBC taky nakonec neškodila. Protože ten jejich skrytý humor byl daleko lepší než ten jejich nekontrolovatelný, co mají teď. Ale stále baví a doufám, že dlouho budou. Je vidět, že mají stále co nabídnout. A pro cestovatele tam mají krásné výlety to úžasných krajin. Pro milovníky aut, zase krásná drahá auta. Stále je prostě na co koukat.

plakát

Argo (2012) 

Panečku, to bylo napínavé. Téměř od začátku do konce to divákovi drásá nervy. Nejvíce samozřejmě konec filmu, kdy každý záběr musí být udělaný tak, že něco nevychází úplně podle představ. A spojení Goodmana a Arkina tomu po celý film dodávalo tu správnou šťávu. Moc se mi to líbilo. Asi jako oscarový film nic moc, ale pro milovníci napětí si přijdou na své.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Velice krásný film o tom, že když se v životě zabojuje, tak je možné dosáhnout čehokoliv. Srovnával bych to třeba s Kokosy na sněhu, podobná sportovní komedie podle skutečné události. Shodou okolností na stejné olympiadě v Calgary byl ten slavný Jamajský bob také. Myslím si, že je tohle téma suprově zpracovaný, film nenudí a určitě doporučuji ke shlédnutí.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Hodně silný film o tom, co může způsobit nenažranost bankéřů. Nikdy jsem zároveň netušil, že bankéři jsou stejní hazardní hráči, jako třeba návštěvníci kasin a sportovní sázkaři. Akorát jejich hra, na rozdíl od jiných hazardních her, může ovlivnit život většiny obyvatelstva na naší zeměkouli. Což se jim také povedlo. A o tom pojednává právě Sázka na nejistotu a musím říct, že skvěle. Krásně vykreslené drama a ty vložené scény, například s Margot Robbie ve vaně, jsou fantastické.

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Hodnotím 5*, ale zas takový pocit z toho nemám. 5* dávám, protože se mi moc líbí kam až projekt Transtrabant Dan Přibáň dokázal dostat. Je opravdu neuvěřitelné, že tento film promítají dvě největší sítě multikin v ČR a přednášky jsou nacpané k prasknutí. Bohužel se mi to nelíbilo tolik jako třeba Trabantem až na konec světa. Chyběla mi tady mapa, kde by bylo hezky vidět kudy výprava projížděla, skvělý vypravěč David Novotný se také bohužel nedostal tolik ke slovu a všeobecně mi to přišlo strašně chaotické. Kdybych nebyl na přednášce, tak bych se v tom určitě ztratil. Je to škoda, určitě si s tím mohli víc pohrát, přišlo mi to moc uspěchané od nich. Čili bych dal 3*, kdybych nebyl zaujatý.