Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (415)

plakát

Poltergeist (1982) 

Mrzí mě, že to není v záložce spolu s hororem i komedií, protože narážek a vtipných, až parodických momentů je tam spousta. A ano, jde o horror podle Spielberga, který je z toho cítit na sto honů a ještě je to pG13. Nic z toho není mínus, ale naopak velké plus. I když to dnešní publiku ocení mnohem hůře.

plakát

Holky z vejšky (2021) (seriál) 

4 hvězdy za první sérii (i když má výkyvy). Teď zhlédnuty první dva díly druhé série a hodně to spadlo. Dám tomu ještě šanci, ale je dost možné, že druhou sezónu nedoukám. Škoda.

plakát

Weird: The Al Yankovic Story (2022) 

Skvělej rozjezd s velkou kadencí i tempem a přijde Madonna a celý to (až na jednu výjimku) docela spadne a už se to nezvedne do titulků. Velká škoda. Ale neodrazuju, třeba to někomu sedne o trochu líp.

plakát

Pomsta na druhou (2022) 

Čekal jsem (od tak trochu parodie žánru) o dost víc nadhledu, ale jinak v pohodě, bohužel fakt spíš jednohubka.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Mimo (2022) (epizoda) 

Za mě trochu moc Requiem za sen (kamera i trochu zápletka) a jo, kratší to mohly být. Na druhou stranu kecy o nejhorším díle Kuriozit nebo svalovaní mindráků na ženské vedení je dost mimo. Starr i Micucci jsou super a motiv toho, že jde někdo takhle přes "mrtvoly" kvůli vlastním nedostatkům a nízkému sebevědomí je hororový až až.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Měl jsem štěstí to vidět na velkém plátně a možná, co je ještě o trochu důležitější - s velkým zvukem. Není to bez chyb, ale existuje důvod, proč je je předloha povinnou četbou a film tuhle ideu následuje hodně efektivně taky a je jedno, jak moc se vlastně drží předlohy nebo ne. Výsledek je stejný. Resp. stejně dobrý. P.S.: to, že akce není tak brutální, jak by někteří čekali (včetně mě) je ve výsledku plus a jasný záměr. Bylo by toho moc a zbytečně by to imho vlastně rušilo poselství filmu.

plakát

Rosaline (2022) 

Dostal jsem přesně, co jsem po trailerech čekal a to je dobře.Mohlo to klidně i víc zatlačit na pilu a trochu si pohrát s tempem, ale to bych možná řešil zbytečně moc. Úsměv celej film, protože proč ne.

plakát

Půlnoční klub (2022) (seriál) 

Přirovnávaní k Haunting nebo vlastně čehokoliv, co zatím Flannagan udělal je mimo. Nejblíž je to možná Midnight Mass, ale psíš dramaturgií, než náladou. Mě tenhle výlet bavil dost, jistá odlhčenčenost, která podle ohlasů odpovídá předloze je za mě úplně v pořádku. Mike zatím rozhodně vedle nešlápnul (to spíš právě minule jsem měl trochu pochybnosti). Pořád dobrý, těším se na další z Flaneverse :D (to já ne, to Netflix)

plakát

Zlé sestry (2022) (seriál) 

Jedna věc je, že se mi tohle naprosto trefilo do vkusu, černý humor (spousta) a whodunnit. Druhá, a i proto přidám hvězdu, ani na chvilku jsem se nenudil (píšu po posledním dílu). Až mi přijde škoda, že jsem to neobjevil jen o chvilku později a nedal na jeden zátah. Ale každý díl s tím počítá a servíruje cliffhanger na konci sna každé epizody. Sharon Horgan mám hodně rád už Catastrophe a ani tady nezklamala. Nenápadná, ale jedna ze seriálových událostí roku. Fuck the Prick