Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Srdečně vás vítáme (2017) 

Sranda to byla, ale vadila mi až přílišná stereotypizace. Na odreagování dobrý.

plakát

Doktorka Lisa: Chcete je? (2015) (pořad) 

Na rozdíl od ostatních komentujících na tomto pořadu nevidím nic špatného. Spousta lidí si pořizuje psa (nebo jakékoliv jiné zvíře) bez rozmyslu a často nebere ani ohled na to, zda se pro ně pes vůbec hodí. Časově náročná práce, nevhodné zázemí plné nástrah, nebo malé děti - to všechno je potřeba při výběru zohlednit. Nelze se jen dívat na rasu a stáří psa, ale hlavně na jeho povahu. Pokud víte, že nebudete mít čas na výcvik, není asi nejlepší vybrat si divoké štěně apod. Přestože u nás běžně službu veterináře, který by nám doporučil konkrétního psa z útulku " na míru", nemáme, tento pořad může být inspirací pro každého, kdo o pořízení si čtyřnohého kamaráda vážně uvažuje. Přiměje ho to zamyslet se nad tím, zda je to dobrý nápad, a případně na co se při výběru zaměřit.

plakát

Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) 

Pro prcky, které chcete seznámit s verneovkami asi dobrý, ale dospělák si to moc neužije. Každý krok je předvídatelný, až to bolí, hlavní postavy neskonale "nadané", že umí všechno, na co sáhnou, ať už jde o řízení ponorky, létání na obřích vosách nebo hindštinu. Film plete (dost na sílu) hned několik příběhů dohromady, takže výsledek působí jako guláš od pejska a kočičky. Slabší tři hvězdy jen za to, že se film snaží dovést děti k dobrodružné literatuře...

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Přestože je tento film víc než obstojný, nechybí mu ani dost napětí, ani několik zvratů, s předlohou nemá co dělat, tedy až na postavy (ne však všechny!), které tvůrci filmu převzali od Dashnera. Pokud jste četli knihu a chystáte se do kina, tak se připravte na to, že v této pseudoadaptaci nenajdete téměř nic, co by se v knize objevilo. Filmaři příběh zcela změnili a upřímně jsem víc než zvědavá, jak uchopí trojku, protože už teď kvůli jejich změnám nastanou jisté nesrovnalosti. Jestliže chcete vidět alternativní příběh k Dasherově knize, tak vás tento film možná i nadchne. Pro mě je dost zklamáním, protože jsem si celou dobu v kině říkala WTF? Na druhou stranu, když se na to pokusím pohlížet očima člověka, který předlohu nezná, musím uznat, že se nejedná o špatný film, naopak je v rámci žánru natočen víc než slušně, proto hodnotím velkorysými 4*

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Přestože snímek díky střídající se akci rychle utíká i přes svou dlouhou stopáž, největší jeho slabinou je nelogičnost. SPOILER: Příběh vraha je zcela upozaděn, nikde není vysvětleno, proč bral dětem orgány a ani proč je vůbec zabíjel? O kanibalismu nepadne v souvislosti s vraždami jediná zmínka, hlavní hrdina je místo toho, aby byl nemilosrdně zastřelen jako jeho druhové, odklizen někam na Ural... Celkově je tento film velmi zkratkovitý a pro každého, kdo nečetl knižní předlohu, bude místy minimálně nesrozumitelný.

plakát

Vesnice (2013) (seriál) 

Výborně zvládnutý seriál, který se může pochlubit skvělými hereckými výkony i zajímavým příběhem. Otevřeně ukazuje drsnost venkova, kde se nikdo s ničím nepáral a ani pro ránu nechodil daleko. Doba, kdy se s většinou žen ani zdaleka nejednalo v rukavičkách, kdy se nejprve rozdávaly facky, a pak až se ptalo na důvody, a kdy ženy a děti musely tvrdě pracovat na poli. Díky takovýmto projektům si alespoň někteří začnou víc vážit toho, co dnes mají.

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) odpad!

Není nic zrůdnějšího, než z komiksu, který miluje už několik generací, udělat jednu nekonečnou reklamu. A to tak prostoduchou, až to bolí. Děj nedává absolutně smysl a je víc než očividné, že tvůrcům šlo mnohem víc o to narvat do film co nejvíc "product placements", než o kvalitní zpracování legendárního českého komiksu, jež by si Čtyřlístek každopádně zasloužil. Když si uvědomíte, že je tento snímek určen dětem... Nechutné.

plakát

Divočina (2014) 

Na tento film jsem se strašně těšila už několik měsíců a jsem ráda, že mě Reese nezklamala. Okolnosti občas člověka dovedou na zcestí, kdy při pohledu do zrcadla přestane vidět sám sebe a uvědomí si, že musí udělat něco, co mu pomůže "dobu chaosu" překonat. Cheryl své rozřešení našla právě v 1770 km dlouhé trase přes USA, při níž se pomalu vypořádala se svými nejtemnějšími vzpomínkami. Myslím, že je to velmi aktuání téma. Škoda jen, že za tuto roli Reese Witherspoon nedostala Oscara, moc bych jí ho přála.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Teorie všeho je díky excelentním hereckým výkonům (hlavně Eddieho Redmayna) úžasný film, přesto je škoda, že ho tvůrci pojali jako romanci. Snímek tedy moc nevypovídá o samotném Stephenovi, ale spíše o jeho obětavé a milující ženě. Pro mě byl největším zážitkem samotný závěr, kdy se Stephen obrátí proti proudu času a nejdůležitější okamžiky jeho života se odvíjí pozpátku. Nebýt obdivuhodného Eddieho, tak bych dala maximálně tři hvězdy, ale to, co předvedl, si zaslouží o hvězdičku víc...

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Film Labyrint: Útěk potěší všechny, kteří si libují v akcí a napětím nadupaných sci-fi snímcích, a kteří se obejdou bez romantické zápletky. Tu tady určitě nehledejte, protože hlavními postavami jsou převážně mladí kluci. Velmi významným prvkem filmu je jeho hudební složka, která dokonale dokresluje ponurou a tajemnou atmosféru nebezpečného labyrintu a v mnoha napínavých scénách dodává obrazu ten správný říz. Dobrou práci odvedla i kamera, jež nám výborně zprostředkovává pohyb hrdinů a nejednou tak můžete mít pocit, že i vy jste se ocitli mezi nebezpečně vyhlížejícími zdmi labyrintu. Celkově na mě film Labyrint: Útěk velmi dobře zapůsobil. I když jeho závěr byl trochu nejasný a zmatený (hlavně pro ty, co nečetli knižní předlohu), lze tuto vadu na kráse omluvit s tím, že se tvůrci jen snaží diváky nalákat na druhý díl.