Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (42)

plakát

Rocketman (2019) 

Krásný film. Nejsem velký fanda hudebních biografií. Na film do kina se mi moc jít nechtělo, také proto, že o Eltonu Johnovi jsem nevěděla skoro nic. Ale děkuji za to, že jsem měla možnost tento film vidět na velkém plátně, jelikož to opravdu stálo za to! Vynikající herecké výkony, úžasná hudba, skvělý scénář.

plakát

Coco (2017) 

Krásná animace, mama Coco je nejkrásnější animovaná babička jakou znám! Pěkně se kouká na celý film, ale závěr je bezpochyby nejkouzelnější…moc hezká pohádka, ve které je líbivě vysvětlená podstata nám Evropanům málo známého svátku Día de Muertos.

plakát

Vysoké Tatry: Život nad oblaky (2016) 

Za mě nejlepší film letošního festivalu AFO 2017. Vizuálně velmi pěkně zpracovaný dokument s optimální stopáží, který se nesoustředí pouze na zmapování života kamzíků, ale celé řady „obyvatel“ horských vrcholků Tater.

plakát

Hoří, má panenko (1967) 

Moc pěkná kritika socialismu, podaná s takovou "lidskou tváří". Fakt je jeden, když si to ti lidi rozkradli, tak to nemůžou vyhrát. A jak k tomu přijdou ti, co si ty losy poctivě koupili a nic si nenakradli? Měli si nakrást, kdo si nic nenakrad, musí chápat, že nic nevyhrál. A co udělat s těma lidma co si nakradli a losy si nekoupili? To je sviňárna tedy. Počkejte, vycházejte z toho, že u nás na plese není nikdo, kdo by si nekoupil aspoň jeden los, zloděj bez mozku u nás neexistuje. Z toho vycházejme!

plakát

Na sever od slunce (2012) 

Každý z nás má jistě svůj sen o opuštěném místečku, kde bude pánem svého času s výhledem na moře. A přesně takový sen si splnili tihle dva kluci, kteří se rozhodli jeden rok strávit na opuštěném norském pobřeží, kde za svůj pobyt zaplatí přírodě sběrem odpadků, které vyplavuje každý den moře. Záviděníhodné odhodlání a tak dobře uskutečněné a naplno prožité dobrodružství, že se dalo jen závidět, v dobrém slova smyslu. (viděno v rámci festivalu Jeden svět 2013)

plakát

Život je krásný (1997) 

Krutost druhé světové války v její nejděsivější podobě, koncentračních táborech, podaná s dojemným nadhledem. Něco tak nevinného a milého jako je dětský pohled na svět, je zde vhozeno do beznadějné reality emocemi nepochopitelné lidské krutosti, a celé jeho přežití je závislé na síle rodičovské lásky. Film, který svým přístupem k životu rozpláče.

plakát

Voda (2005) 

Smutný příběh poukazující na nezáviděníhodnou situaci vdov v Indii, kdy skutečnost stání se vdovou, je pro ženu v Indii předurčující k životu bez možnosti volby. Problém, kdy se tradice stává svazujícím přežitkem. Na příběhu malé holčičky Chuyja, která o svém budoucím, předem daném životě nemá ani mlhavou představu, ukazuje nesmyslnost dané tradice. Ekonomicky výhodné hledisko pro společnost udržuje tradici, kterou vdovy trpí bez z dnešního pohledu ospravedlňujícího důvodu, neboť ideál zachránění čistoty ženy se dostává do příkrého rozporu s pozemskou realitou, kdy ženám ubližuje víc, než pomáhá. Deepa Mehta tento příběh zpracovala velmi realisticky.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Denička (Tereza Ramba) by tu pohádku utáhla i sama, byla neuvěřitelně energická, pozitivní! Anna je herečka par excellence, i když bych si přála, aby hrála kladnou postavu. Moc pěkná pohádka!

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Tenhle film je fakt šílenýýý! Protože Vám nikdy nebude úplně jasné, jak se z první části „v reálném světě“ se odehrávající, slaběji krvavé Tarantinovky, stal masakr na plese upírů.