Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbení herci (10)

Gary Oldman

Většinou se mi líbili záporáci. Asi proto, že vám mohli víc nabídnout, ukázat vám jiné směry stejně jako Gary Oldman ve filmu Rosencrantz a Guilderstern jsou mrtvi či Šarlatové písmeno. Stejná kopie a stejně tajuplný jako Karel Roden.

Alan Rickman

Jak jsem před chvíli říkal, líbí se mi záporáci, britský herec, který se uplatnil v akčním trháku Smrtonosná past či kladný hrdina britského dramatu Dohola a jako režisér mého oblíbeného filmu Zimní host. Proč se mi líbí? Maji jakousi archu, různorodé charizma, které je dělá jedinečnými.

Tom Hanks

Vlýtečný herec, s jeho ztvárněnými postavami se nikdy nenudíte. Umí brilantně ztvárnit roli, kterou hraje. Z jiného úhlu pohledu je to sympaťak.

Harrison Ford

Patřil mezi moje nejoblíbenější idoly převážně z rolí Indiana Jonese a Hanna Sola z Hvězdných válek. Pohodový akční hrdina s vtipnými komentáři nebo potrhlý pilot letadla v komedii Sedm dní a sedm nocí. Je to nehynoucí star, která se mi líbila taktéž ve 4 díle I. Jonese.

Dustin Hoffman

Že bych se kvůli práci převlékl za ženskou? To asi ne. Autista taky nejsem, biolog taky ne, abych bojoval se smrtící epidemií,... Tenhle chlapík umí ztvárnit jakoukoliv roli.

Karel Heřmánek

Pod tímhle hlasem si vybavím Doyla s MI 5, Fešáka Huberta, herce a herce českého dabingu, ikona, na kterou nelze zapomenout. Stačí si vzpomenout na Krakonoše a lyžníky...

Hugh Laurie

Představitel nezapomenutelného dr. House a jiných vedlejších postaviček. Oblíbený herec s baziliščím obličejem zářící nekonvečním vystupováním, lehce vymykající se běžnému standardu. Myslím, že odlišnost nás lidi a jiné tvory na Zemi dělá jedinečnými a můžeme být za to hrdi, poznat jiný názor na svět a tolerovat ho.

Jeremy Irons

Vynikající herec vyzařující svým charizma od misionáře v Jižní Americe až po Simona Grubera ze Smrtonosné pasti III. Muž mnoha tváří, kdy nevíte, koho bude hrát příště: byrokrata, mafiána anebo pátera. Něco z jeho očí opravdu vyzařuje. Tajemství.

Miloš Kopecký

Asi můj nejoblíbenější herec, který se uplatnil v rolích šibalů, podivínských dědů, škodolibých profesorů, moudrý člověk, který byl nad věcí a bral svět takový, jaký je a věděl, že ho sám nemůže změnit. Jeho osobu charakterizuje i filmová komedie: Já už budu hodný, dědečku!

Karel Roden

Téměř identické dvojče Gary Oldmany. Herec, ztělesňující záporné postavy či nerozhodné jednotlivce, kteří neví, kam se začlenit, a za to platí krutou daň (viz filmy Hlídač č. 47).