Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Deníček (10)

Amélie z Montmartru a dobrý skutek

Beze slov.

Ach jo!

Dnes v počtu bodech předběhl Verbal mého oblíbence Pohrobka. Verbalovy komentáře jsou lingvisticky přesné, humorné, až z nich dostávám záchvaty smíchu. Rorýs Verbal bývá ovšem rád i vulgární a obscéní, až je mi z toho nanic. Pohrobek píše jinak, drží se skutečnosti, nepřehání, přitom jsou jeho komentáře velmi čtivé. Je zvláštní a zajímavé, kterak vulgárnost vstoupila do módy. No prosím, užívejte si jich na ČSFD plnými doušky.

JOHN BARRY a soundtracky k filmům

 

John Barry patřil a vlastně stále patří k nejváženějším skladatelům současnosti. Je jedním z mála filmových skladatelů, jehož soundtracky se prodávají díky skladatelově jménu. Jeho hudba je elegantní, duchovně silná, plná emocí a melancholické krásy. Jeho doménou je táhlý, melancholický, ucho laskající orchestr. Motivy jsou romantické, plné epického dobrodružství. (POMO) Za poslech jistě stojí soundtracky z filmů: Tanec s vlky, Vzpomínky na Afriku, Neslušný návrh, Frances, Šarlatové písmeno, Lev v zimě, Enigma atd.  John BARRY zemřel 30.1.2011

DELIVERANCE (Vysvobození) - Dueling Banjos

Tento duel z filmu Vysvobození (1972) mohu sledovat a poslouchat stále dokola.

SYMPATICKÁ KATE WINSLET

 

Kate Winslet se do mého zatím pomyslého TOP žebříčku úspěšných filmových hereček šplhala velmi nenápadně. Nejprve mi učarovala jako Marianne v Rozumu a citu, okouzlení dále pokračovalo ve filmech: Jude, Titanik, Quills - Perem markýze de Sade, Enigma, Život Davida Galea a Hledání Země - Nezemě. Totálně mě dostala a do křesla usadila v Předčítači a v Nouzovém východu. Kate Winslet je talentovaná, inteligentní, krásně zpívá a hrát umí dokonale, snad právě proto ji tolik zbožňuju.

SYMPATICKÁ  KATE  WINSLET

DÍKY, AUDREY !

 

Už tu nejsi, ale stále bavíš. Například v téhle ČSFD jsi na jednadvacáté pozici, a to už něco znamená. Jsi tedy stále oblíbená. Pro mne jsi učiněný filmový zázrak. Rozdáváš úsměvy na všechny strany, Tvoje tvář je témeř pokaždé veselá, plná optimismu, dobře se na Tebe kouká a navíc z Tebe vychází jakési pozitivní "fluidum", takže lidé na opačné straně obrozovky naočkuješ dobrou a veselou náladou. Alespoň si to myslím, protože na mně filmy ve kterých hraješ takhle působí.  Asi ze všech nejraději koukám na My Fair Lady, dále už to může být cokoliv, např. Prázdniny v ŘíměŠaráda, Snídaně u Tiffanyho, Paříž v letním parnu, Odpolední láska, Příběh jeptišky, Čekej do tmy, Jak ukrást Venuši a tak bych dále mohl pokračovat, dokud bych nevyjmenoval všechny filmy. Zkrátka jako má oblibená filmová postava, co se do počtu natočených filmů týče, jednoznačně vedeš. A tak ještě jednou za všechny ty příjemné podívané, ....díky, Audrey!

DÍKY,  AUDREY !

DOBRODRUH HARRISON FORD

 

Přiznávám, filmového tvrďáka Indiana Jonese jsem prožíval hned od prvních okamžiků prvního dílu stejnojmenného filmu, kdy Indy prchá pryč z peruánské pasti s cenným úlovkem - zlatou lebkou. Oblíbil jsem si jej proto, že sám jsem rodilý dobrodruh. Mám rád cestování, historické památky, tajemství, pátrání, kódy, šifry atd. Harrison Ford mě oslovil nejen jako věrohodný Indy, ale i jako herec řady výborných, většinou akčních filmů. Kultovním filmem je pro mne Uprchlík s filmovou postavou doktorem Kimblem. Dále se rád vracím k filmům: Vysoká hra Patriotů, Jasné nebezpečí, Tichý nepřítel, Firewall, 48 hodin v Paříži, Air Force One nebo K-19: Stroj na smrt. Rovněž si po čase rád připomenu některá další dramata, komedie či thrillery: Imigranti, Šest dní, sedm nocí, Náhodné setkání, Sabrina, Pod povrchem, Svědek atd.

DOBRODRUH  HARRISON  FORD

SKVĚLEJ SEAN CONNERY

 

Conneryho filmové postavy, zejména ty z posledních let, mě nesmírně baví. Oceňuji herce, kteří dokážou zahrát veselé i vážné, charizmatické role. Connery takovým charizmatickým hercem bezesporu je. První bondovky nijak neprožívám, jeho pozdější role, sršící vtipem a nadšením, mě však pokaždé dokonale pobaví. Něco podobného sleduji ve filmech Stevena Spilberga, je to "žert za každou cenu". Například Skála může být akční jak chce, Connery si tu s přehledem i v těch nejvypjatějších chvílích musí dopřát úsměv, pobavení, mimické gesto. Celý film pak tímto prvkem poněkud ožívá a dostává jiskřivý náboj, má šanci stát se úspěšným. K mým nejoblíbenějším filmům se Seanem Connerym patří  Past, Skála, Šaman, Hon na ponorku, Jméno růže, První rytíř, Osudové setkání, Liga výjmečných, Ruský dům, Vražedné alibi.

SKVĚLEJ  SEAN  CONNERY

POKLONA CLINTU EASTWOODOVI

 

Tento herec, režisér i skladatel v jedné osobě mě pokaždé "dostane". Jeho styl (autorský rukopis) je jednak nezaměnitelný a pak téměř vždy je ve všem dokonalý. Jako dobrý herec mě převědčil v řadě filmů (Gran Torino, Milion Dollar Baby, Krvavá stopa, S nasazením života, Nesmiřitelní, Dokonalý svět, Hodý, zlý a ošklivý). Jako režisér mě však neustále překvapuje výběrem jedinečných námětů (Gran Torino, Výměna, Tajemná řeka, Milion Dollar Baby, Nesmiřitelní, Dokonalý svět, Breezy atd..), pokaždé se na ně těším. Smekám mr. Eastwood.

POKLONA  CLINTU  EASTWOODOVI

Vzhůru do oblak

 

If you can dream it, you can do it  - "Když o tom dokážeš snít, dokážeš to udělat," řekl Walt Disney a proměnil svůj dětský sen v říši pohádkových fantazijních světů. Právě tak platí: Nikdy nemůžeme udělat něco, co si nedokážeme vysnít.   R. Dahlke


K otázce v úvodu profilu Kdo jsem: Jsem dobrodruh, romantik, občasný sportovec, cestovatel přírodou, posluchač soundtracků a především milovník dobrých filmů. Narodil jsem se ve stejném roce jako Catherine Zeta-Jones.

Vzhůru do oblak