Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (45)

plakát

Elegance molekuly (2024) (divadelní záznam) 

Viděno v kině v Blansku v rámci přímého přenosu. Skoro jako divadlo. Dobrý, silný a poučné v tématu, který moc neznám.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Christopher Nolan je profík se vším všudy a jeho rukopis se nezapře. Skvělá hudba, nálada i kamera. Napětí i skvělé herecké výkony. Ale co mě úplně neuchvátilo, je to, o čem film je a co světu sděluje: Pozadí vývoje atomové bomby, nálady amerického lidu během a po skončení 2. světové války, vztahy mezi vědeckou elitou a mocnými muži USA a morální prozření hlavního hrdiny? Pro někoho asi dost na jeden film, ale pro mě osobně je to už vyšumělé téma a tři hvězdičky jsem dal jen za skvělou filmařskou práci skvělého režiséra.

plakát

Oceán - Pod pyramidou snů (1991) (koncert) 

Jako dlouholetý příznivec kapely Oceán, nemohu dát jinak, než plný počet. Prostě moje mladí. Ty desítky koncertů,na kterých jsem jako mlaďoch-depešák balil holky, tančil a měl první zkušenosti s alkoholem. Krásné vzpomínky.

plakát

Na sever (2009) 

Na tento film by měli koukat jen ti, kteří ví, jak temné, tiché a drsné severské filmy dokážou být a pod slovem komedie je potřeba vidět úplně odlišnou disciplínu, než Slunce seno jahody! Ano, na první pohled se to jako komedie netváří, ale jakmile se seznámíte s hlavním hrdinou a jeho démonem v duší, předci jen vás občas rozesměje a potají mu držíte palce, ať svou cestu zvládne, i když je jasné, že to nedopadne dobře.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Pro mě velké a příjemné překvapení. Jana Budaře mám rád a rád také objevuji jeho zvláštní svět a tu jeho část, které budu říkat nesmělá dětská duše. Kladem filmu je určitě vizuální stránka, zajímavě zpracovaný námět, i když v něm můžem najít určité obecné šablony a taky výborné herecké obsazení. Zajímavá hudba a trochu i duchovní přesah. Určitě to není klasická pohádka a tak nemějte předem žádná očekávání a dejte tomuto dílku šanci.

plakát

Divnosvět (2022) 

ASi to není špatný animák, ale už mě ta protlačovaná genderová vyváženost přestává bavit. Vše má jít v přijatelném měřítku, ale tady to vyloženě bije do očí. A ještě ten pejsek bez nožičky! Ale animace dobrý.

plakát

Modrá krev - Bořek-Dohalští z Dohalic (2023) (epizoda) 

Tak tenhle díl mě moc bavil. Bořek-Dohalští z Dohalic, rod, který má opravdu pohnutý osud a morální zásady přetrvávají v jeho potomcích do dnes.

plakát

Modrá krev - Salmové (2023) (epizoda) 

Úžasný dokumentární seriál a zvláště tento díl, který pojednává o Salmech, protože žiju v Blansku, určitě na pozemcích  této šlechtické rodiny. Paní hraběnku jsem měl tu čest poznat osobně jako zaměstnanec restaurace v Rájci-Jestřebí, kam občas zašla i se starým hrabětem Kinským a dalšími. Je zvláštní slyšel místní, s jakým obdivem a úctou o starohraběti a rodině Salmových mluví a vzpomínají.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Asi to úplně není na pět hvězdiček, ale Wes Anderson mě vždycky sedne a známí herci pod jeho taktovkou jakoby zkrotnou a ukážou jinou stránku svého potenciálu.