Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (76)

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Ach jo, kam až Thor dospěl... To co mi vadilo úplně nejvíc byl ten nesoulad, jakoby se režisér nemohl rozhodnout co chce natočit a tak tam nacpal všechno. Pardon ale umírání, navíc dost bolestivé + odlehčený, bezstarostný a tupý humor! To vážně nefunguje, buď měl Waititi natočit odlehčenou popcornovou zábavu nebo smutný film o ztrátě a hledání smyslu života. Namixovat takhle protichůdné věci je prostě blbost!!! Předchozí Ragnarok ještě nebyl vystřelený do takového extrému, Love and Thunder je už přes čáru.  2-3*

plakát

Shazam! (2019) 

Bavila jsem se tak na půl, film je celý takový dětský, což je vlastně logické, když hlavní hrdinové jsou děti. Ale, že se tam jak malý fakan chová i hlavní záporák... Navíc mi stejně jako J.A.S.M. vadil ten rozpor mezi Billly kluk x Billy jako superhrdina, byly to dvě NAPROSTO odlišné osobnosti.

plakát

Velký draft (2014) 

V americkém fotbale se vůbec nechytám, spoustě dialogů týkající se hry jsem nerozuměla, film je většinu času zdánlivě nedějový a vlastně jako celek nepřináší nic nového, ale přesto všechno jsem si ho užila a bavila jsem se. Z prvních 10 minut je vám hned jasné pod jakým tlakem Sonny je, navíc závěr byl prostě boží a Kevin Costner (pro kterého mám od dětství slabost) celý film utáhl prakticky sám.

plakát

Batman (2022) 

Nového Batmana jsem se strašně bála a zároveň jsem se hodně těšila, pochybnosti vzbuzoval casting (a nemyslím Pattinsona) a celková stopáž. Délka mi nakonec vůbec nevadila a na Kravitz jsem si taky celkem zvykla. A zbytek byl naprosto skvělý - plnohodnotná zápletka (žádný jednoduchosti typu záporák-ničivý plán-jdem na něj-spravedlnost zvítězí), hudba, prostředí, kulisy (tolik gotiky!), kamera (dost odvážná, nezvyklé úhly a ohniska obrazu), záporákům jednoznačně vládl Riddler, který se dostal z určité škatulky neškodných a hloupých záporáků. Jsem nadmíru spokojena a jdu si pustit soundtrack.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Pro mě film nefungoval a to se na horory téměř nedívám. Takže bych měla být ohromena nebo alespoň zaujata. Výprava je překrásná o tom žádná, ale příběh jako celek je prostě trochu tuctový... A zpodobnění duchů mi přišlo příliš laciné, nemyslím provedení, ale tu urputnou snahu šokovat. Ten, kdo mě dokázal udržet až do konce byl Tom Hiddleston, protože je to po čertech pěkný chlap :)

plakát

Captain Marvel (2019) 

Příjemné překvapení, Brie Larson mi do role seděla, Jude Law a Anette Bening byli taktéž skvělí a k Samuelovi L. Jacksonovi snad není co dodávat :) Jako kočkomila mě pobavil Goose a jako devadesátkové děcko mě potěšily některé vypalovačky :) 3,5*

plakát

Aquaman (2018) 

Tohle se fakt nepovedlo, jediné co stálo za pokoukání bylo tělo Jasona Momoa :) Normálně se DC filmů zastávám a hájím je, ale tady se to nedá...ty barvy, co to bylo? Vždyť mi to málem vypálilo sítnici a celé je to tak přeefektované, že by tomu neuvěřilo ani tříleté dítě. Bohužel nezaujal mě ani příběh narvaný filmově-komiksovýma klišé. Přišlo mi, že si studio/tvůrci řekli, že to natočí jako marvelovku a bohužel do toho nedali nic navíc. Ach jo.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Toto vůbec nemělo vzniknout. Pochopila bych, kdyby tahle s odpuštěním sračka vznikla hned po úspěchu jedničky, ale dát si deset let čas a vyplodit tohle???????????? Všechno špatně - příběh, aranžmá písní, nové postavy (Cher předvedla děsivý herecký výkon, ty plastiky by jí měl někdo zakázat, protože měla nejvyžehlenější ksicht ze všech, což fakt není normální). Jednička byla milá, bláznivá, romantická, dvojka je nudná, děsivá a pěkně vás nasere. Pokud opravdu máte rádi jedničku, nedívejte se na dvojku!

plakát

Můj příběh (2019) 

Já dost dobře nechápu, proč scénáristé museli do filmu přidat tu romantickou linku a nevěrohodně napsané postavy kamarádek, které hodně šustí papírem. Začátek filmu byl skvělý a kdyby film zůstal na této vlně bylo by hodnocení vyšší. Hodně mě překvapil Rašilov, protože jsem mu jeho roli vážně věřila. Bohužel se film překlopil do upoceného tlachání u kafééé latééé a seznamování s novým chlapem. Vše úplně umrtvil takový divný konec nekonec, i když po tom všem to vlastně bylo vysvobození. Snímek měl prostě navíc a nedokázal své šance využít. Nemůžu dát vyšší hodnocení jen proto, že pojednává o domácím násilí, které se týká řady žen (a někdy i mužů)...

plakát

Matilda (1996) 

Moc nechápu zdejší nízké hodnocení, tenhle film se mi doopravdy líbí a ráda se na něj kdykoli podívám znovu. Abyste si ho užili nesmíte ho brát smrtelně vážně a mít cit pro nadsázku a ironii.

Ovládací panel