Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (1 055)

plakát

Nezlomný (2014) 

Velmi slibné, ale ve výsledku jen solidní průměr. Nic víc... Přitom úvod nadchne, bohužel jsem ale měl dojem, že z potenciálu šlo dostat mnohem více (třeba se věnovat OH v nacistickém Německu, apod.).

plakát

Tři bratři (2014) 

Celkem koukatelné, ale jako celek dost roztříštěné. Mínusem je také předvidatelnost... Písničky však negativa přeperou :).

plakát

Poltergeist (1982) 

Hlavním poselstvím tohoto "rodinného hororu" je bezesporu to, že mít doma televizor je velké, ale skutečně velké riziko :).

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

V podstatě solidní blbina s několika zajímavý fóry, které ale působí tak, jako kdyby chtěla sdělit nějaké poselství, jehož obsah se mi tedy ani za mák nelíbí.

plakát

Jetelín (2016) (seriál) 

Dost divný scénář a pro mě trochu nepochopitelné vtipy. Hvězdu dám za tu podobnost se 4lístkem :).

plakát

Přijdu hned (1942) 

Film Otakara Vávry "Přijdu hned" z rou 1942 patří do žánru československých prvorepublikových (a post-prvorepublikových) lehce sentimentálních komedií. Přesto podle mě z tohoto žánru trochu vystupuje a má osobitější tvář. Těžko říci, zda je to způsobeno pohnutou dobou, kdy Vávra svůj film točil (Heydrichiáda), nebo s tím spojený tragický osud herečky Anny Letenské, ale cosi chmurného na filmu sedí dosud. Nejedná se tedy rozhodně o snímek, který by v duchu komedií Vlasty Buriana vršil různý gagy a prověřené komediální prvky (záměna osob, převleky, apod.), ale ve svém pojetí je velmi civilní a v neposlední řadě i citlivý. Snad právě proto jej mám tak rád. Postavu pana Barvínka (Saša Rašilov), chudého vycpavače zvířat si člověk prostě musí zamilovat. Je to smolař k pohledání, ale také dobrák se srdcem na pravém místě. Pan Barvínek bydlí v pavlačovém domě se zvláštní sortou lidí protknutých různými maloměšťáckými charaktery. O komediální zápletky v této souvislosti není nouze, ale prim ve filmu hraje trochu melancholické drama obyčejného člověka a podstata lidského štěstí. Minimálně na mě tak film působil. Film měl premiéru asi dva měsíce po smrti Anny Letenské, což v té době ale věděl jen málokdo. Za pomoc při ukrývání Františky Lyčkové (manželky lékaře, který ošetřil Jana Kubiše) ji totiž čekal Mauthausen s jednosměrnou jízdenkou.

plakát

The Tunnel (2011) 

Tož, to už je na mě trochu moc. Dokumentární podoba filmu paradoxně dost škodí. Natočit to jako "klasický" horor, tak by to snad dopadlo lépe.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Ale jo, 5 hvězd sice nedávám úplně s čistým svědomí, nicméně se přiznávám, že mě tento mix žánrů, stylů a způsobů vyprávění fakt dostal. I když chvílemi to působilo jako pilotní díl k nějakému seriálu :).

plakát

Most - Série 3 (2015) (série) 

Možná nejlepší série vůbec. Překombinovanost zůstala, nicméně vše je podáno velmi dobře a cílí to na palčivé body dnešního světa, že nejde jinak než dát 5 hvězd.

plakát

Niagara (1953) 

Solidní film s tehdy možná trochu šokující zápletkou, která dnes už ale poněkud vyčpívá. Nicméně i tak je fajn sledovat skvělého herce Josepha Cottena i sympatickou Jena Peters. Paradoxn kaňkou na tváři tohoto filmu je pro mě mizerně přehrávající Marilyn.

Ovládací panel
8 bodů